Môže neštvornožkovanie ovplyvniť vývoj deti?
Ahojte, prosím vas čo máte skúsenosti..môže nejak nestvornožkovanie ovplyvniť ďalší vývoj deti predškolského veku? Syn vôbec nestvornožkovaal len sa plazil a potom hneď chodil a teraz mu zistili skrizenu laternitu..môže to mať suvis? Ďakujem za každú odpoveď
Moje deti nestvornozkovali a su uplne ok.syn.je teraz 1.na ZS a nema zatial ziadny problem ani pri pisani,citani a pod.
Baby, neberte to tak, ze kazde dieta, ktore nestvornozkovalo, bude mat problem. Ale je fakt, ze medzi detmi s roznymi poruchami ucenia je 80% tych, ktore nestvorkovali. Cize suvis tam je. A ono sa to moze prejavit aj v inych oblastiach, ktore si mozno clovek ani uz nespoji (napr priestorova predstavivost).
Je dobre podporit dieta v lozeni, neulahcovat mu prechod do stoja a chodze.
Ale zas netreba si kvoli tomu vopred lamat hlavu ci obvinovat sa.
Ja som nestvornozkovala....A akosi si myslím že mi ani nechýba...Ale keď ma tu už toľko ľudí straší tak ju musím nejak motivovať aby zdvihla ritulu.
Moj syn nestvornozkoval a je dysgrafik. Ale inak je rozumovo nadpriemerny na osemrocnom gymnaziu. Podla psychologa je mozne, ze tym, ze nestvornozkoval, mu chybali urcite podnety pre dostatocny vyvoj len urcitych konkretnych prepojeni v mozgu...
Ahoj. Nečítala som všetky príspevky nado mnou, ale my sme cvičili Vojta, chodili na rehabilitácie a tam nám primárka pri kontrolách hovorila, aby sme malú nechali štvornožkovať čo najviac, že sa nám v dospelosti poďakuje jej chrbtica. Vraj sa pri štvornožkovaní zapájajú pekne všetky svaly, spevňujú sa a pripravia "pôdu" pre vzpriamenú chôdzu. Deti, ktoré neštvornožkujú, vraj majú málo vycvičené svaly chrbtice, následne sa postavia a nemajú svalovú oporu... Neskôr vraj z toho bývajú rôzne skoliózy a tak. Takže mne bolo povedané toto 🙂
ale my sme traja súrodenci a ani jeden neštvornožkoval . Nemáme žiadne diagnózy , len mňa po 40 tke bolieva chrbát. Ale to je asi z tej mojej práce 🙂
@kika691 nerob paniku. môže sa stavať a potom začne stvornozkovat. každopádne nie vsetky deti to robia. aj keď v tomto smere su velmi skodlive pavuky, chodaky, hojdacky, obkladanie vankusmi na sedenie aapomahanie dietatu pri chodzi. proste dietatko poloz na zem
daj mu hracky a uvidíš, že pojde do priestoru aj po styroch. hlavne sa tvar, ze si ho nevsimas. len daj pozor aby sa nic nestalo.

Vobec sa nevyznam, ale ani ja som nestvornoskovala a nemam ziadnu diagnozu...