Môžem dať dcéru do škôlky skôr?
Ahojte. Budem to riešiť samozrejme aj so školkou ak na to príde ale chcem sa spýtať mamičiek detí ktoré nenastúpili do škôlky v septembri ale neskôr. Ja som dieťa zapísala do mš s tým, že nastúpi až v priebehu sk. roka. Riaditeľka súhlasila, pripravuje papiere o odklade. No mne sa naskytá možnosť ísť do práce, čo by som rada prijala ak by ma zobrali tak ma zaujíma, či dcéru môžem dať do škôlky ak skôr ako sme to mali s riaditeľkou dohodnuté
Keď ju riaditeľka zobere môžeš. Ale nie je povinná ju prijať skôr. Môj nastúpil v januári po prázdninách ale podľa dohody nastupoval.
Mna len udivuje to ako sa len vsetci snazia dieta zapisat, obsadit miesto inemu co to realne potrebuje, a potom ze ved neskor nastupi, potom zase mamicke to nepasuje lebo ved praca sa naskytla tak ho supne skor..Asi pre nieco je odklad, a zjavne ti az tak nezalezi na tom ked to chces teraz porusit...Raz ked niekto dieta zapise, ma nastupit a bodka a ked to po case nezvlada prerusit a potom zase az od septembra..Hotovo vybavene...Ja ucim uz 30 rokov v skolke, a musim povedat ze kazdy rok je to s rodicmi horsie a horsie....Je mi luto tych deti a naozaj je to v tej triede aj citit...Ale Boh sud...
Mna len udivuje to ako sa len vsetci snazia dieta zapisat, obsadit miesto inemu co to realne potrebuje, a potom ze ved neskor nastupi, potom zase mamicke to nepasuje lebo ved praca sa naskytla tak ho supne skor..Asi pre nieco je odklad, a zjavne ti az tak nezalezi na tom ked to chces teraz porusit...Raz ked niekto dieta zapise, ma nastupit a bodka a ked to po case nezvlada prerusit a potom zase az od septembra..Hotovo vybavene...Ja ucim uz 30 rokov v skolke, a musim povedat ze kazdy rok je to s rodicmi horsie a horsie....Je mi luto tych deti a naozaj je to v tej triede aj citit...Ale Boh sud...
Nejdem sa s tebou baviť. Riaditeľka vie aký majú stav a pri zápise sme si dali otvorený termín nástupu. V ničom som ku nezavádzala ani nic. Netreba sa hneď za vzdušňovať
Keď ju riaditeľka zobere môžeš. Ale nie je povinná ju prijať skôr. Môj nastúpil v januári po prázdninách ale podľa dohody nastupoval.
@anonym_411101 tiež sme dávali od januára lebo až vo februári bude mať 3 roky. Len sa naskytla príležitosť ísť do dobre platenej práce. Ale idem sa poradiť s ňou lebo toto tu nemá zmysel s niektorými
Tak tam ide o to, ze ma len 2,5 roka a mozno na skolku este ani neni zrela... v tomto veku par mesiacov "hore dole" robi dost, do februara kedy ma tri roky je daleko. Zvazila by som skor jaslicky.
Prosím ta, a my to máme odkiaľ vedieť ci ju vezmú alebo nie? Véd to musíš dohodnúť s riaditeľkou a nie tu na mk
Prosím ta, a my to máme odkiaľ vedieť ci ju vezmú alebo nie? Véd to musíš dohodnúť s riaditeľkou a nie tu na mk
@anjelicek26 ona je prijatá.
@bielasovicka no pýtam sa či niekto neriešil niečo podobné ja viem že konečnú povie riaditeľka
Prijata od januara a nie od septembra, dvojrocne dietatko kapacitne nie vzdy zapasuje tak ako trojrocne. Ale samozrejme opytaj sa riaditelky, nema zmysel to riesit tu. Oni maju teraz v septembri kopu roboty s trojrocnymi novacikmi, nie este dvojrocne do toho riesit, ale to je len moj nazor... su aj polo prazdne skolky niektore, tam sa to da uplne inak riesit, ako v klasickej, kde je 20+deti v triede.
Prijata od januara a nie od septembra, dvojrocne dietatko kapacitne nie vzdy zapasuje tak ako trojrocne. Ale samozrejme opytaj sa riaditelky, nema zmysel to riesit tu. Oni maju teraz v septembri kopu roboty s trojrocnymi novacikmi, nie este dvojrocne do toho riesit, ale to je len moj nazor... su aj polo prazdne skolky niektore, tam sa to da uplne inak riesit, ako v klasickej, kde je 20+deti v triede.
@anjelicek26 prijatá od septembra. Dobre neriešim, budem volať riaditeľke
@anonym_411101 tiež sme dávali od januára lebo až vo februári bude mať 3 roky. Len sa naskytla príležitosť ísť do dobre platenej práce. Ale idem sa poradiť s ňou lebo toto tu nemá zmysel s niektorými
@anonym_autor myslim ze ju v pohode vezmu skor. Ved to miesto je tam volne..nikoho nevezmu na miesto ktore drzia tebe
Asi ti ju vezmú. Ale počítaš s tým, že nejaký čas je adaptácia a že ti môžu povedať, že dieťa nie je zrelé na škôlku? Popravde čudujem sa mamičkám, ktoré s nástupom dieťaťa do škôlky idú hneď do novej roboty. Budeš ju vedieť vyzdvihovať po pár hodinách? Ostane s ňou niekto doma, keď ti po 2-3 dňoch ochorie? Máte to s mužom vyriešené? Má on prácu, že bude na začiatku flexibilný? Uvažuj aj týmto smerom.

@anonym_autor to sa musíš predsa spýtať riaditeľky