Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?
Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?
@lienka.7 ale jej hlavny problem je, ze NECHCE. Zakruty, kopce, autobus, peniaze, to su vsetko len vyhovorky.
Úprimne je mi ľúto deti a aj toho muža.... snáď sa spamätá a začne správať ako MATKA a nie ako sebec, ktorý pozerá iba na seba.
Neexistuje, aby si za 5km autobusom zaplatila 2€ za cestu. Ja chodím busom 10 km a platím 69 centov. Dieťa do 6 rokov stojí 10 centov 🤨. Tak aké 4€ platíš denne? Možno si stačí vybaviť kartičku na autobus, ale to by si asi musela ísť do mesta 🤦.
A čo ty chceš stíhať cez deň? 😄 veď nič nerobíš, pokiaľ si dobre spomínam v predošlej diskusii si písala že ti varí mama, tak tvoja jediná starosť je odniesť dieťa do škôlky a potom ho vyzdvihnúť ale aj to je na teba veľa🙄 normálne si myslím že ty si lenivá aj z postele vstať.
Nie, nemusí chodiť.
Ked sa tvoj muz naozaj odstahuje, kto bude platit uver? Ci ty z "ničoho"?
Ak má kus rozumu a sebaúcty, tak vezme deti zo sebou a s Tebou, milá lemra negramotná, nebude chciet mať do konca života nič spoločné.
Ty chuderka, zajtra bude zas vsetko okolo skolky na Tebe 🥺😭😭
@ivuska027 lemra negramotná? Tu sa to poriadne rozbehlo
@dominikamacakova 😂 slovo lemra tu už bolo viackrát spomenuté a aj negramotná. Len som to zhrnula. Autorke to aj tak nedocvakne.
Druhá možnosť je, že je to troll a dobre sa tu na nás všetkých baví uz desiatky strán vo viacerých diskusiách a čaká, kým nás to neprejde 😂 Som za tú druhú, lebo stále neverím, že niekto ako autorka reálne existuje... Aj keby to bolo za 7mimi horami 😅
@letfenixa rozmyslam, ci teda aj ja neostanem doma 😅 Nebyvam v centre mesta, na bus to mam 10min a potom do prace este min 10minut… ved to sa neda 🤣 V tom teple, co je teraz. A inokedy v dazdi. A este aj notebook tahat…
Autorka - tvoje deti zachrani iba ta skolka a skola. Snad im otvoria oci, snad budu mat ucitelov, co im daju kridla. Lebo s takou pasivnou mamou ako ty, to daleko nedotiahnu.
@mandinka úprimne má zaujíma aká je to obec. Ak nechceš verejne tak mi prosím nápis ss.
Poznám takých ľudí ako je autorka, čiže by ma vôbec neprekvapilo, keby bola skutočná. Jednoducho je to také vnútorné nastavenie, kedy sa nič nedá, všetko mimo komfortnej zóny je obzťažujúce a zbytočné. Plus ešte keď žije na takom mieste, kde nič nie je. Ja som mala spolužiakov z takých odľahlých častí dediny (na Kysuciach) a nebola to sranda, ešte hlavne keď v rodine nebolo auto a autobusy tiež chodili tým smerom možno 4x za deň. Ale tak s tým treba robiť niečo skôr ako sa tam rozhodnem vychovávať deti.
@maribell za jednu cestu zaplatí euro. Ona urobí ráno dve cesty a poobede dve. Reálne dá za deň 4 eurá. Keby si vybavila kartu, je to o čosi menej na jednom lístku. Ale ako tu už ktosi písal, to by po ňu musela ísť do mesta, a to je celých 20 km. Ten autobus prejde reálne viac km, lebo zachádza do dalších okrajových častí, a ide 15 minút. Ak ju bus vysadí, na rázcestí pri hlavnej ceste, lebo reálne tam hore idú asi len dva- tri denne, aj to sú tie prispôsobené školákom, má to tak 3-6km šlapania do kopca, podľa toho ako ďaleko býva. Proste treba prijať fakt, že sú aj miesta , ktoré sú pre väčšinu absolútne nepredstaviteľné na život a predsa tam ľudia trvalo žijú, často aj v šialených podmienkach. Ale ako vidieť, internet aj tam majú :D A keď sa to spojí s takouto mentalitou, intelektom a povahou .... hold.
V živote by som tam dobrovoľne bývať nešla a to aj napriek tomu, že mám auto , som plne mobilná a samostatná.
@simsalabim vieš čo, podľa mňa si vymýšľaš, pretože toľko chodiť pešo a tak dlho autobusom, to sa nedá!
Dieťa do škôlky chodiť musí. To, že autorka nechodila je úplne nepodstatné lebo niekedy to povinné. Teraz je to povinné takže nejakým spôsobom tam musí prísť.
Vzdelávať sa doma nedajú každému takže na toto by som sa fakt nespoliehala.
@letfenixa odhalila si ma 🙈☺️
mňa by zaujímalo či už vyriešila dom ktorý jej nepatrí a prípadne bratovo dedenie :D kedže školku, prácu, vodičák doteraz neporiešila :D
@jaskolka to vidíš z celej diskusie, že pani nie je schopná uvažovať a niečo vopred plánovať. Ona skrátka len reaguje, keď situácia nastane (nechcem uraziť, ale ako zvieratká, no) a asi má podobne zmýšľajúceho aj muža. Jednoducho postavili dom (alebo sa nasťahovali k rodičom?), kde ich to vyšlo lacnejšie, ale neuvažovali, ako budú fungovať bez auta, ako budú deti chodiť do škôlky/školy, ako budú chodiť do práce. Ak sa to ešte spojí s tvrdohlavosťou, že si nedajú poradiť a idú si svoje a tu ešte navrch aj lenivosťou, tak je to pohroma.
@mandinka No ako som písala Tapakovci v priamom prenose.
Ono zas je ilúzia si myslieť, že ľudia v mestách majú všetko pod nosom. Také Košice okrem pár časti a centra máš všetko hore kopcom. A ja mam do centra busom cca 15min. Ak potrebujem z jedného kraja na druhý tak bežný čas 40min. A napriek tomu rodiny fungujú, kopec deti čo poznám má 2treningy denne. Jeden pred školou, jeden po.
Kopa deti vrátane mojich už o 7 sedeli v škôlke, škole. Pripadne na inom konci mesta. A ide to lebo chcú.
Uz tu odznelo milión nápadov ako by sa to dalo riešiť.
A tiež som par strán dozadu písala, že problém nebude dochádza nie ako také, ale lenivosť a peniaze.
Autorku typujem tak ďalších 5 rokov minimálne doma a potom to bude ešte horšie s robotou. Už teraz vidno, že nemá žiadne pravidelne návyky nie to ešte pracovné.
@janage presne, ani mesto nezaručí super krátku dopravu. V Košiciach z Ťahanoviec kamoška má v špičke aj 45 a viac minút cestu na KVP, kde pracuje. Ja som z Jazera bežne tiež tak polhodinu cestovala, plus prestup potom ešte na autobus do Šace. Keď vynechal spoj, tak pekne čakať na ďalší, ktorý bol natrieskany ako sardinky.
Autorka má asi predstavu, ze každý má prácu rovno pred domom ale rovno každému stojí autobus pred ním.
@janage To máš recht, ja netvrdím, že veľké mestá sú eňoňuňo. Vyskúšala som si Bratislavu, a žiť by som tam nedokázala, hoci to má radu výhod. V takejto ilúzii ja rozhodne nežijem. Ja sa len snažím vysvetliť, že také miesta reálne sú , lebo už toto apriori tu bolo spochybňované. A je to ako píšeš- hlavne peniaze a lenivosť do toho.
Vzdialenosti sú relatívne vo veľkých mestách. Brat v BA, ktorý sa mi čudoval, že sa mi chce voziť 20 km deti do škôlky z dediny do mesta, sám ide do práce 40 minút. Mne tá cesta ale trvala 20 minút. Druhá vec ale je, že ma to finančne vyšlo oveľa viac ako jeho, pretože na takýchto miestach je človek úplne odkázaný na auto. A zas sme pri tých peniazoch- lebo na to auto treba mať, treba mať na to živiť ho. Oni jedno majú, ale používa ho chlap.
Nebudem komentovať iné, na to ti tu ženy napísali toho dosť. Ale dobrovoľne som chodievala pred materskou 3 km do práce aj ráno aj večer, aj v daždi aj v snehu, chodili mi aj autobusy, mojou trasou išiel aj šéf a ponúkal mi viacejkrát odvoz, ale nechcela som. Chôdza je najzdravší a najprirodzenejší pohyb pre človeka, prospeje telu, kondičke, chrbtici, a aj deti aj dospelý človek sa potrebuje hýbať. Takže nemyslím si, že tých 15 minút chôdze na zastávku je taká hrozná katastrofa, ako tu tvrdíš.

@maranta_leuconeura pokial by sla pešo, tak by ušetrila a ešte aj schudla ako chcela.