icon

Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?

4. sep 2024

Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?

bonboniera
5. sep 2024

Veď daj decko do domova a keď bude musieť mladsie do “predskoly” tak aj to, jednoduché. Ale ak je ten domov tiež za kopcom a v zákrute tak neviem no …

miggy
5. sep 2024

Ja zajtra tiež už nejdem do roboty. Mám to do roboty 20 minút pešo. Do kopca a samé zákruty. Keď je horúco, prídem spotena, keď prší, mokrá a keď je zima, to sa nedá. Škola mojej dcéry (asi ju odhlásim) je opačným smerom a dole schodmi, tiež v zime nerealizovateľné.

Ďakujem @autorka za inšpiráciu, budem celý deň doma a nebudem musieť variť, upratovať a žehliť až keď dieťa zaspí.

macilaci
5. sep 2024

🤦😔

zuzanaete
5. sep 2024

Na jednej strane chapem, ze fungovanie mate narocnejsie. Nie je to nova situacia vo vasej oblasti. Mali ste na to mysliet pred planovanim rodiny. Ak aktualne nie ste schopni situaciu zmenit, tak jedine zatat zuby a prekonavat sa. Kedysi som pozeravala dokument o najnebezpecnejsich cestach do skoly. Ver tomu, ze taku na SK nemame. Tam boli deti, co museli prejst rano 2 hodiny pesi a poobede spat. A nebolo to len o kopce hore, kopec dole, zakruta. Boli to cesty, kde aj ja ako dospela by som mala problem. Ale boli to ludia, co si uvedomovali dolezitost vzdelania a ze to je jedina moznost posunut sa dalej. Zabojuj za svoje deti a dopraj im vzdelanie.

estellas
5. sep 2024

@zuzanaete Súhlasím s tebou...
Ani som nevedela že sú také dokumenty. Teraz som našla jeden na youtube je to zaujímavé.

janage
5. sep 2024

Keby autorka išla doma jak píla, lebo však sú ženy čo sú doma a celý deň si nesadne, či nemajú chvíľu pre seba, tak tých 40min.čakania na bus späť by brala jak dar od Pana Boha, že má čas iba pre seba.
Ona ale má zjavne veget, tak ju to otravuje. Lebo však doma by sedela pohodlnejšie 😁

zuzanaete
5. sep 2024

@estellas Nepal, Sibir a Mongolsko si najviac pamatam. Som aj s detmi pozerala, ze ake to maju narocne. Starsi mal mozno tak 6-7 rokov.

janage
5. sep 2024

@zuzanaete sa to volalo : Nejnebezpecnejsi cesty do školy.
https://www.csfd.sk/film/53249-nejnebezpecnejsi...
Sú aj na YouTube

iwuskaaa
5. sep 2024

@autorka a čo robíš preto, aby sa táto situácia u vás zmenila? Lebo si písala, že dúfaš, že sa to už čoskoro zmení a odídete stade, kde ste.

dievcacitajucelist
5. sep 2024

@livuska124 chúďatko chlapček...ja vediem deti k samostatnosti, ale toto je jednoznačne "cez čiaru"

coopis
5. sep 2024

Moje nervy 🙈🙈 toto sa ani nedá komentovat táto osoba slušne...

drahomirrra
5. sep 2024

Baby, ved sa jej poskladajme na skuter, alebo na elektrobike 😅😅

autor
5. sep 2024

no ja doma toho robim dost vsak sa staram o dalsie dieta

krkavcia_mater
5. sep 2024

Odhlasit sa neda, ale mozete poziadat o individualne vzdelavanie, tzv domacevzdelavanie. Dieta potom do mš nemusí chodiť.

janage
5. sep 2024

A už sa aj dozvieme koľko rokov má to druhe dieťa?

kingu28
5. sep 2024

Je mi ťa strašne ľúto...ako by si to všetko zvládala keby si ešte aj do roboty chodila?

natalka13
5. sep 2024

Ty sa staras o dalsie 3r dieta ved chod s nim. Bude na vzduchu, na prechadzke....
🙈
Dufam ze davas jest tym detom lebo aj rohlik treba zaplatit.

janage
5. sep 2024

@natalka13 v inej diskusii vraj písala, že im varí jej mama. Autorka totiž žije u svojich rodičov. Druhé dieťa už môže do škôlky tiež, ale načo, keď ona je doma.
A oni ona oni muž ani okolie nechodilo do škôlky a nechýba im.
Predškolská povinná dochádzka je pánske huncuctvo, čo jej strpčilo život

patus_2
6. sep 2024

Autorka, píšeš, že nič nestíhaš. Čo konkrétne nestíhaš?
- do práce nechodíš
- brigádu tiež nemáš
- zvieratá nechováš
- zeleninu nepestuješ
- v predošlej diskusii si písala, že vari mana
- s dieťaťom tiež mama pomôže.
Tak čo nestíhaš?

3princezne
6. sep 2024

Ale ja to uplne chapem, niekedy cela peripetia prevozu dietata trva aj hodinu, ked ma ist clovek tam a spat. To za tu hodinu mas vsetko povinne predskolske odducene s dietatom. Nie je to az take narocne, teda pokial je dieta ako tak sikovne. Za mna by bolo super, ked uz zavadzaju povinnu predskolsku dochadzku, nech je vsade moznost aj skolskeho autobusu. Niektori to urcite nemaju s prevozom dietata jednoduche. Bolo by to od samosprav skvele, keby vedia ulahcit rodicom taketo veci. Ale to je u nas celoplosne asi skor utopia

ibrunova
6. sep 2024

Ten predškolský rok slúži práve na to, aby si aj rodičia a aj deti zvykli na to všetko okolo toho.

oskvarka
6. sep 2024

Tak to zober z inej strany chápem že ak ti autobus ide až o hodinu je to otravné lebo tým pádom ti to celé trvá dve hodiny vypraviť dieťa do školy...aj poobede to tak máš? Že 15 minút cesta 15 minút bus a hodinu čakáš?
Ak sa dieťaťu v škôlke páči určite by som mu ju v tvojom prípade dopriala...veď sama vravíš že v okolí nemáte žiadne deti. Navštevujete iné zariadenia kde si deti? Nejaké krúžky knižnice materské kluby? Asi nie. Neviem ako trávia doma s deťmi čas...osobne nie som zástanca nutnosti chodiť do škôlky ani z pohľadu nejakej socializácie mať okolo seba 20 rovesníkov nepovažujem za výhru...ale ak ste celé dni len vybtri doma a maximálne babka a otec tak ani to nemusí byť malo ale aj môže závisí ako veľ komunikujete ako trávite čas... Ak dieťa chodi do tej škôlky rado tak ja osobne (čo som ani jedno dieťa do škôlky nedala a mala som ich všetky doma) chodila tým busom ráno a druhé dieťa by som si brala so sebou (koľko má rokov?) tu hodinku by som využila podľa veku mladšieho primerane.. na ptechadzku alebo na ihrisku v knižnici dedinskej (predpokladám že chodíte do centra dediny Len nemusí to tak byt) v obchode na nákupe a tak.

oskvarka
6. sep 2024

@maribell to máte nejaký super lacný bus ja platím za 6 km 1.05 eura.. bývam v SR.. preto nechodím busom lebo to sú šialené ceny za mňa

fairyy
6. sep 2024

@oskvarka si zlata, ale naozaj po.jej prispevkoch veris, ze deti chodia niekam inam nez k nim.na dvor? podla jej slov tam.nie su deti,.kde byvaju a inam.nemoze.ist lebo auto nema, bike sa neda, stromy su pri.ceste, hore kopec, dole.kopec, zakruty, vela aut na ceste aj koniec sveta za dedinou (co.mne sa osobne vylucuje navzajom, ale ok) podla mna ani ihrisko nenavstevuju pravidelne a v kniznici neverim, ze niekedy vobec bola.autorka, nie este aby tam.vodila svoje deti...

natalka13
6. sep 2024

@oskvarka ked ucis deti doma, mozes jej s tym poradit ako na to. Hlavne ci to vie vybavit este na teno skolsky rok.

janage
6. sep 2024

@3princezne opomínaš, ale dôležité fakty.
Ta žena je celý deň doma. Nepracuje, neštuduje, nemá nič na robote, len sa postarať o svoje 2 deti. Z ktorých to druhé už má viac ako 3 roky, je zdravé a sú doma 4 slovom štyria dospelí.
A net toho za pána zmanazovat cestu do škôlky a späť.

Autorka má problém z jednoduchou logikou a základnou slovenčinou. Nie nie je vhodná čokoľvek odučiť

Deti nemajú na okolí žiadne iné deti tzn. žijú len s dospelými, to dieťa si presne za ten rok môže osvojiť ako vychádzať s kolektívom, ako to tam funguje. Lebo deti fungujú inak ako dospelí

janage
6. sep 2024

@oskvarka u nás cesta po meste do pol hodiny cca 90c, papierový, sms cez 1e. Ale ak si kúpiš ročný lístok stojí ta 199e. No ukáž mi lacnejšiu dopravu pri pravidelnom dennom cestovaní.
A už aj prímestská doprava tento rok prišla s ponukou časových sieťových lístkov, čo práve pravidelne cestujúcim ušetrí pekné peniaze.
Len to by autorka musela zas zdvihnúť zadok a zistiť si aké má možnosti u nich.

misinka0611
6. sep 2024

Poznám tiež to chodenie autobusom čakanie naňho. Sme v dobe keď rodina pokojne aj 2 autá a preto sa rušia autobusy, neoplatí sa im ich veľa prevádzkovať ak je v nich málo ľudí, radšej to znížia a vyšlú jeden kt. aspoň do polovice zaplnia. Chápem, že ono takto každý deň je otravné, to každý by neskákal 1,20 metra vysoko, ALE dieťa už potrebuje tú predškolu, prebieha tam pomaličky výučba na školu a skús to využiť vo svoj prospech. Ber to ako nejaký taký čas pre seba. Neviem kde je tá zastávka, čo je v okolí, či sa dá aspoň malý nákup urobiť zatiaľ, zobrať si knihu, čítať si na zastávke, keď sa ochladí slúchatká, mobil, počívaj podcasty, hudbu, ber to ako nejaký čas pre seba kde nikto od teba nič nechce. Skús porozmýšľať ako by si dokázala ten čas využiť pre seba. Ja počúvam aj krimi príbehy rôzne a to jeden do tej hodinky aj trvá. Ani nevieš ako ti ten čas utečie a stane sa to pre teba nejakou rutinou 🙂

iwuskaaa
6. sep 2024

@patus_2 napísala, že robí toho dosť: stará sa o ďalšie dieťa 🤷‍♀️🤣🤣🤣

janage
6. sep 2024

@oskvarka mame aj auto, ale v meste musíš platiť parkovné už skoro všade, platíš ročnú poistku minimálne základnú, olej, STK, na staršom minimálne raz ročne servis, ak občas niečo odíde, tak platíš opravu (autorka na nove auto nemajú) a to všetko je ešte mimo benzín.
Samozrejme, keď žiješ niekde v prdeli, kde ide bus 2x za deň, nemáš na výber.