icon

Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?

4. sep 2024

Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?

janage
4. sep 2024

Ty si jak osady, sorry. Tam tiež doma matiek plno, ale žeby sa spojili a raz busom odniesla deti jedna, raz druhá, raz tretia, to nieeee. Nemajú čas. A nemá kto deti do školy vychystat a odprevadit.

luccija
4. sep 2024

@ibrunova sú vyššie niekto ich tam dal
Autorka, ale čo bude o rok, keď pôjde do školy?
Či škola je už bližšie?o chvíľu ti podrastie druhé dieťa a tiež pôjde do škôlky.pri predškolákovi je určený počet hodín koľko môže vynechať.

autor
4. sep 2024

Ja dufam ze behom bhuduceho roku sa prestahujeme tak to by odklad bol najlepsi

janage
4. sep 2024

A bud už taká láskavá a napíš konkrétne.
1.ako dlho ideš pešo na zastávku
2.kde sú najbližší susedia, čo ich deti tiež idú na zastávku
3. ako dlho ide bus na zastávku k škôlke
4.kolko je od tej zastávky ku skolke
4.kolko čakáš minút na bus naspäť

lilinka76
4. sep 2024

Dievčatá, Vy sa tu všetky snažíte, ale s autorkou to ani nehne. Najviac ju zaujíma, ako nedať dieťa do škôlky... Toto nemá obdoby, aby namiesto hľadania spôsobu, ako sa to dá vymýšľala ako oklamať škôlku a nedávať tam predškoláka, lebo je lemra lenivá 🫣. A ešte bude zaberať miesto v škôlke niekomu, kto by tam svoje dieťa aj cez zákruty a kopce rád vodil. Za mňa TOTO JE "MATKA ROKA". Chuďatká deti.

autor
4. sep 2024

tak od domu neviem asi 15 minut na zastavku ako kedy a susedia tu ziadny nie su co by mali take deit. Potom cakam skoro hodinu na bus domov k druhemu dietatu lebo to strazi babka zatilal lebo este s dalsim by bola ostara

papaya308
4. sep 2024

Ak si odtiaľ ako spomínajú tak ti radím.jedine vodičský. Kúpiť nejaké staršie auto na tých par kilometrov. Kraj krásny, ale ozaj rit sveta

elviku11
4. sep 2024

veď nemusíš čakať hodinu na autobus, môžeš ísť odtiaľ pešo domov. Predtým si písala, že škôlka je v tej istej dedine ako bývate, len na inom konci. Tak to nebude 20 kilometrov

janage
4. sep 2024

Tak isto môžeš dohodnúť niekoho kto dieťa naloží na autobus spať a ty ho vyzdvihnem na zastávke a odprevadis domov.
Ale ty hľadáš iba to riešenie, čo problém posunie o rok.
A pritom vôbec nie je iste, ci u vás k presťahovanie dôjde. Veď to sa už malo stať.
Aj kopce budú, aj zákruty a premávka.

lilinka76
4. sep 2024

Ona vlastne ani nevie, ako dlho by musela kráčať k zastávke autobusu...🫣

janage
4. sep 2024

@lilinka76 asi tak.

zuzuliennka1
4. sep 2024

poniektore rodiny vozia svoje ztp deti do skol a skolok aj 80km! a ty mas problem v dedine prejst peso.
hanba by ma fackala na tvojom mieste. keby lenivost kvitla, budes “najkrajsia” botanicka zahrada

janage
4. sep 2024

Autorka koľko trvá cesta autobusom stále nevieme. 5 min?

ullala
4. sep 2024

@lilinka76 pre mna je skor smutne, ze nedokazala odpovedat na 5 otazok, ktore jej dala @janage a aj ja asi 2 krat. @janage jej ich dokonca aj ocislovala. A odpoved dokazala dat na jednu otazku. Ja nechcem byt zla, ale ak takto bude vyzerat aj to domace vzdelavanie, tak nic moc. Potom tu budu pribudat anonymne diskusie s primitivnymi ulohami pre predskolakov, aby sme jej s nimi poradili.
Nerada niekomu krivdim a dufam, ze sa mylim, no mam velke obavy.

bebebi
4. sep 2024

@autorka môžeš ospravedlniť na 7 dní, ale LEN zo zdravotnych dôvodov, ak už bude chýbať čo i len o jeden deň navyše, potrebuješ ospravedlnenie od lekára aj na tých prvých sedem dní. Takže zbytočne si myslíš, že s tým vybabreš. Vybabreš tak akurát sama so sebou.

janage
4. sep 2024

Koľko rokov má druhé dieťa?
Kedy odchádza otec dieťaťa, že ho nemôže zobrať?
Kolki dospelí bývate v dome?

30katrusa40
4. sep 2024

Ako ďaleko to máš ? Nemáte škôlku aj bližšie ? Nebolo by riešenie chodiť autom ?

lienka.7
4. sep 2024

Toto je ta istá, co bývalá na tých lazoch a nemohla preto do.prace? Lebo úzke cesty, ďaleko zastávka.... ???

sima234
4. sep 2024

@lienka.7 vyzerá, že áno 🤦‍♀️

autor
4. sep 2024

15 minut busom priblizne to je

lilinka76
4. sep 2024

@ullala Tvoje obavy sú na mieste, mne je už teraz tých detičiek ľúto.
Autorka, tak ráno odveď dieťa do škôlky Ty a popoludní ho vyzdvihne manžel autom. Či ani toto nie je riešenie?
Uvedom si, že čochvíľa budeš riešiť podobný problém s druhým dieťaťom (a to prvé už bude na základnej škole, takže tú navštevovať musí). Ty máš stredoškolské vzdelanie, ale v okolí je ťažké nájsť si prácu, do výroby sa Ti ísť pracovať nepáči... Čo chceš robiť celý svoj produktívny život? Či si urobíte 3 dieťa?

lenkasarka
4. sep 2024

@papaya308 staršie auto to nedá. Nevyjde tie kopce a nedá ani zákruty to už písala v predošlej diskusii.

ibrunova
4. sep 2024

Prečo dieťa nemôže zaviezť muž?

lilinka76
4. sep 2024

@lenkasarka 😄😄😄. Toto je iná odysea.

maranta_leuconeura
4. sep 2024

Takze cestu co prejdes peso za 45 min (5 km) ti na zastavku plus busom trva 30, ano? 😂 Tebe tie minuty ubiehaju asi inak ako ostatnym ludom...

misiak7777
4. sep 2024

@autorka 15 minút je veľa??? Veď vo väčšom meste tak bežne chodí MHD 😃😃😃😃

maranta_leuconeura
4. sep 2024

@misiak7777 ja co mam do 30 min MHD vramci BA povazujem za blizku vzdialenost 😀

chrumka333
4. sep 2024

A ty nechceš dať svojmu dieťaťu viac než sa zrejme dostalo tebe? Lepší štart, lepšie podmienky pre rozvoj,pre budúcnosť. Ani si nebola schopná odpovedať na vyššie položené otázky.Možno sa tu nájde mamička, ktorá je z tvojej dediny a vedela by pomôcť. Nie si schopná nájsť si info o domškole, ale chceš ju realizovať.

lilinka76
4. sep 2024

Autorka a keď sa v priebehu budúceho roka presťahujte, kam to bude? Do najbližšieho mesta? Krajského mesta? Či len bližšie k spomínanej škôlke?😄😄😄.

maranta_leuconeura
4. sep 2024

@chrumka333 a to uz aj v osadach mnohi pochopili, ze cesta von z toho ako oni ziju je vo vzdelani... Ale autorka ma deti len na to, aby sa doma nenudila, kedze sa jej nechce pracovat.