Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?
Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?
Priznajte sa, kto si čítate autorkinu predošlú diskusiu, čo na ňu baby pridali link? 🤣 Ak sa vám nechce preluskať toľko strán, tak prvých 31 strán som zhrnula v príspevku na strane 32 - čo všetko sa nedá podľa autorky.
@livuska124 dakujem ti ❤️ 😀
@maranta_leuconeura nemáš za čo 🤣🤣
Za ten čas od prvej diskusie po dnešok už mohla mať urobený vodičák.
Prečítaj si priložený link, Ty sama svoje deti vzdelávať nemôžeš, musela by si najsť odborného garanta so vzdelaním...Len, keď stále nevieme, aký malebný kút Slovenska to je...
Zázrivá to najskôr nebude, tam je ZŠ spojená s MŠ a autorka sa tuším vyjadrovala, že ZŠ je ešte ďalej ako MŠ.
Autorka - ja odpadnem. Ja mam v BA na zastavku 10 min pesi a do prace budom 25 min. a dalsich 10min pesi. V zapche ten bus ide aj 45 min. A idu v nom rodicia aj s malymi detmi.
Je to povinné... Keď ti nevyhovuje kde škôlka sídli, mala si hľadať inú.
A ako bude prváčik cestovať? Keď máte zle spoje...?
@simsalabim Ja sedím v BA v autobuse 61 ráno o 5:30 hod. a sú tam detičky škôlkari, čo driemu mamke v náručí... A cestujú z jednej strany BA na druhú...
Autorka tejto diskusie jednoducho nechce! Nechce ráno vstávať a vychytať dieťa, nechce s ním cestovať autobusom , nechce čakať na spoj späť domov atď. Ale veľmi CHCE vzdelávať predškoláčika doma.
@dievcacitajucelist jeho nechá predsa ísť do školy samého hneď od prvej triedy 🤷🤦 to len ona nikam nepôjde, lebo na spiatočný spoj by musela čakať, alebo ísť pešo
@dievcacitajucelist To v tejto diskusii už písala - ako prvák bude chodievať sám 😄😄😄
@lilinka76 aj ja tak, len nie v buse 61 😅 A ano, ako som pisala, v buse su aj malinke deti… luskam aj tu predoslu diskusiu a zasnem.
Tak ti dám výpočet ja:
Ak veziem malého do škôlky JA, v rámci mesta!, presnejšie mestskej časti, lebo do najbližších ho nezobrali pre nedostatok miesta, tak mi cesta autobusom v tej top špičke, aj so všetkým od odchodu na zastávku, po škôlku a do roboty trvá aspoň hodinu. Poobede to isté. To sú 2 hodiny, slovom DVE hodiny denne. Minimálne, lebo niekedy idem ešte na nákup, nejaká zastávka na ihrisku, čiže kľudne viac. Medzitým som v práci, ak nestíham dokončiť svoje veci, tak sa vlacim aj s notebookom po syna, potom s ním domov a po príchode domov sa venujem malému, domáce práce, varenie,pracovné veci, klasika.
A funguje tak veľmi veľmi veľa ľudí, ktorých poznám.
Ja nechápem, a nerozumiem, kde je problém. Však keď nemá spoje, tak riešim auto, vodičák. Prispôsobím sa okolnostiam. Ale ty chceš prispôsobiť okolnosti sebe, na úkor dieťaťa.
15min busom ? 5km musi prejst skor. Ja to mam do mesta 15km a busom to trva do 20min
@simsalabim ale nemáš hore kopec, dole kopec. To mame zas v Košiciach 😁
Ako sranda bokom, chápem, že ísť po kraji cesty bez chodníka 15min v rýchlej premávke je o drzku.
Ale to tam bolo či nebolo už aj predtým. A autorka čakala, že sa to dáko vyrieši najlepšie bez jej účasti. A to zas nechápem ja.
X dospelých v dome a nemá kto dieťa odniesť do škôlky a späť
Prosím ťa autorka, napíš odkiaľ si. Možno sa tu nájde nejaká mamka z vašej škôlky, ochotná prísť ráno pre tvoje dieťa a poobede ti ho priviezť 🙏
@janage by si sa divila, aj v BA su kopce 😅 Taky kopec na Kramare v case poladovice je 👍🤣 Ale tak aspon autorka teraz uz vie, ze BA a Kosiciam treba vyhnut, ked sa bude stshovat do mesta. Su tam kopce 🤷♀️
Sprav si vodičák. A kúpte pre teba auto hocijaké aj úplne staré len na to vozenie detí tam a naspäť. Bude to jedna trasa naučíš sa. A nakoniec ťa to možno prekvapí a rozjazdis sa
Necitam 7 stran diskusie, mozno ti uz niekto poradil. Da sa to formou domaceho vzdelavania. Tiez to tak chceme riesit, aj skolku aj skolu.
@simsalabim alebo také dlhé diely 😀
Autorka, poviem to tvrdo. Čo si ty za lemru lemravu, že do práce nechceš ísť, v záhrade robiť nebudeš, autobusom cestovať nechceš a koruna tomu všetkému je, že ani do škôlky si dieťa neodnesieš? A chces, aby do školy chodilo same, len aby si nemusela dvihnúť zadok. Bájky o tom ako sa presťahujete môžeš rozprávať deťom na dobrú noc, lebo sama dobre vieš, že niesi v situácii, kde si môžeš vyberať.
Ak niesi troll a nepríde ti nič divné na svojom chovaní, choď k psychiatrovi, aby vylúčil psychicky problém. A ak to fakt bude iba z lenivosť, choď za svojimi rodičmi, nech ti prehovoria do duše, ako sa dospelá matka 2 deti má správať.
Ja stale nechapem, pravdou je, ze ja svoje deti do skolky rano vozim a potom idem do prace. Ale v lete ked nebola skolka, som isla niekedy autobusom (byvam v BA satelite) a to mam od domu cca 10 minut na zastavku v sviznom tempe, potom cesta busom cca 20 minut a od zastavky v BA idem vacsinou do prace peso su to nejake 2 kilometre a do 20-25 minut som v praci. Cele mi to trva hodinu. Ved ty mozes jst domov aj peso, ved autobus ma viac zastavok, mozes sa prejst na dalsiu zastavku. Malokto kto zije mimo mesta ma super spoje, kde si moze vyberat a take, ze mu vsetko casovo zapadne do seba.
Stále mi v tomto príbehu chýba otec detí, jeho názor a aj pomoc s deťmi
@17alexis možno tvrdo napíšem, ale na domáce vzdelávanie nemá autorka kapacity. Žiadne.
Ono ho chce z jediného dôvodu, aby nemusela dieta do škôlky nosiť! V zmysle filozofie, ani oni s mužom ho nemajú ani iní a nikomu nechýba.
Napíšem tak. Moje jedno dieťa bolo tak katastrofálne často choré, že z tej predškolskej má dokopy pár týždňov, asi 6.
Ešte v dobe keď nebola povinná. Ale my sme doma strihaní lepili, kreslili, maľovali, chodili medzi iné deti a tie hodiny čo sme presedeli v cakarnach sme čítali. Bez mobilu, bez tabletu. Cvičili sme logopediu. Robili pokusy.
Keďže autorka neodpovedala na jednoduché otázky ako koľko rokov má druhé dieťa a koľko dospelých žije v dome,
Nehladala do tohto dňa žiadne riešenie ako syna do tej škôlky dostať, čo dodať.
Akurát teda špekulovanie ako okabatit systém jej ide.
A vlastne ani to nie, nechápe už už prijali opatrenia presne kvôli takým ako ona pre jej dieťa bude predškolská len veľké plus.
Tam budu úplne iné dôvody prečo škôlka nie.

@ autor https://www.domacaskola.sk/pre-rodicov/