icon

Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?

4. sep 2024

Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?

lilinka76
4. sep 2024

@17alexis ja som v diskusii vyššie dala link o podmienkach domáceho vzdelávania, píše sa tam okrem iného, aké vzdelanie rodič v roli učiteľa musí mať.

guudy
4. sep 2024

@simsalabim pridi niekedy pozriet na Klzavu v zime😅😅😅

reela
4. sep 2024

Tak a už sme prišli na to, kto nahlasuje bomby v školách a škôlkach po Slovensku.

janulik2008
4. sep 2024

@ivik4 a mne cestu z roboty. Mám čo čítať v autobuse 😀

rebellefleur
4. sep 2024

1. Na čo si si Ty vôbec robila deti?
2. Nie, Ty isto nemôžeš vzdelávať PLNOHODNOTNE svoje dieťa - si tupá a max lenivá
3. Na takéto osoby by som bez pardonu volala sociálku

maranta_leuconeura
4. sep 2024

@simsalabim Kramare, Dlhace, horna Dubravka, horna Raca aj Krasnany vsetko je v kopci... A povedzme si uprimne, ked napadnu 3 cm snehu/zaprsi prudky lejak, tak elektricky nejdu a autobusy stoja aj v centre 😂 a to hovorim ako rodena Bratislavcanka, kolkokrat som meskala aj do skoly, lebo ,,kalamita". Ale ze by sme tam kvoli tomu nemusela chodit alebo to mala nejak privilegovane ospravedlnovane, lebo som byvala v kopci, no to urcite nie 🤔

mariska1989
4. sep 2024

Ja mám dosť . Ty myslíš len a len na seba stále tebe nevyhovuje tebe sa nechce atď. Akože keď si zdechla ho vodiť do škôlky a zo škôlky ako ho chceš vzdelávať a ešte že odklad dáš, uvedomuješ si že ak ho do škôlky nedáš a dáš mu odklad a neprestahujete sa bližšie že bude musieť ísť do tej škôlky či chceš či nie .. a ešte uvažuješ o tom koľko môže byť doma a koľko v škôlke lebo ty si zdechla . Prečo čakáš hodinu na ďalší autobus? Prečo nejdeš peši ? Čo tak bicykel a tak ho vodiť do škôlky kým sa dá ? Jaj vlastne však ty si lenivá. Ja mám škôlku 3 km keď sa mi pokazilo auto ani ma len nenapadlo nedať dieťa do škôlky . Ráno autobusom do škôlky a odtiaľ peši 3,5 km po obede peši a domov autobusom . Ale to ty nepôjdeš prečo by si sa trepala však peši keď ono je jednoduché čakať hodinu a potom sa sťažovať na MK že aká si lenivá . Všetko čo píšeš mi skôr príde že niekto tu ráno musí vstávať skoro a nemôže spať do 9/10 že. V dnešnej dobe kedy je tu toľko možností sa dopraviť z bodu A do bodu B sa ideš pýtať na MK ako nedať dieťa do kolektívu . Už teraz ľutujem tvoje deti keď máte ďaleko na autobus tak tie deti nie sú ani v kontakte s inými deťmi podľa všetkého .

olivierko229
4. sep 2024

Ahoj, ja mam doma predskolaka, na individualnom vzdelavani. Skusali sme skolku, nezvladal ju psychicky, napokon ani starsi brat, tak sa ucim doma s oboma. Proste nemam srdce dat od seba placuce dieta, nech si vravi kto chce co chce. U nas sa riesil prvy skolak, nasli sme kmenovu skolu pre nho a tam mi odporucili skolku, ktora podporuje domace vzdelavanie. Tam sme ho zapisali, podali ziadost o IV. Pokial mas vysokoskolsky titul, mozes byt garantom vzdelavania ty, prip. Otec dietata, ak ma VS. V skole, ak nemas pedagogicke vzdelanie, potrebujete garanta. Zo skolky mam povinnost prist niekedy v marci na preskusanie a zbierat diela, co vytvorime, pracovne zosity, alebo aj priebezne posielat mailom. Do skolky mozme ist, ak budeme chciet. Dnes som bola napr. V skole starsieho, on je tam prvacik, samozrejme som bola s oboma detmi, obom sa tam pacilo, isto este pojdeme. Ja len podotknem, ze sa v podstate s oboma ucim prvacke ucivo, zatial su to take jednoduchosti, ale ak ten moj predskolacik nebude stihat, tak pojde inym tempom. Dnes napriklad nechcel na preskusanie zapisovanie prikladov, chcel, aby som mu kreslila gulocky a on potom urcoval vacsi/mensi/rovna sa🙂. Ja som zatial s homeschoolingom velmi spokojna, deti su v klude, predtym si starsi nosil frustraciu domov a nebolo nam dobre. Teraz je to take pohodove, aj ked je to namahave pre rodica, to je pravda. Zacali sme aj viac anglictinu, pri vsetkom co robis vysvetlujes, co sa da, vsak ved sa to teraz deti ucia od taba. Konecne spia 😄

janage
4. sep 2024

@olivierko229 ty si nečítala diskusiu, že nie?
Takto sa potom z dobre mienenych rad stávajú v ústach druhých vety: ale ja viem, že syn nemusí chodiť do škôlky. Môžem ho učiť doma!!!! A ja tak chcem!!!
Autorka podľa mňa nemá ani šajnu, čo znamená také lovo garant.
Ale podla štýlu písania si rada vyberie tie argumenty, čo jej budú pasovať, keď pôjde toho svojho odlasovať z tej predškolskej, čo jej tak strašne skomplikovala život.

janage
4. sep 2024

@olivierko229 v tomto prípade, je ta škôlka to najlepšie, čo teraz tomu dieťaťu život ponúka.

xsuzannex
4. sep 2024

Nechces sa prihlasit do zameny manzeliek? 😄 Cast s tebou by bola myslim pamatna 😄

olivierko229
4. sep 2024

@janage necitala 🙂 pytala si radu, moze sa popytat v skolke, vysvetlia jej, ake ma povinnosti. Potom je to uz na autorke, ci si trufa prevziat zodpovednost za vzdelanie.

janage
4. sep 2024

@reela daj pokoj, už sa mladšie dnes pohoršene pýtalo: a to prečo IBA na stredné školy nahlasujú?

janage
4. sep 2024

@olivierko229 ta si trúfa na všetko, okrem ráno vstať a 15min ísť s dieťaťom na zastávku a nasledne autobusom do škôlky. Ale o rok už môže ísť do školy v pohode dieta samé. Už len dodám, že nepracuje, je celý deň doma.

lilope
4. sep 2024

Cesta z domu do školy je dlhá podľa teba 5km. Na zastávku autobusu ideš s 5 ročným dieťaťom 15 minút, čo zodpovedá asi 1km. Teda ďalšie 4km ku škôlke idete autobusom, čo podľa teba trvá ďalších 15 minút. Aj keby autobus zastavoval každých 200 metrov, tak 4 km prejde skôr ako za 15 minút. Bicyklom sa nedá ísť, lebo ako by si išla aj s druhým menším dieťaťom v zákrutách. Ďalej sa dočítam, že druhé dieťa zostáva doma s babkou, však ho nebudeš zbytočne vliecť autobusom. Podľa mňa klameš a klamár musí byť dobrý v jednom - mať dobrú pamäť.

janage
4. sep 2024

@lilope na 100% mladšie dieťa má viac ako 3 roky, a doma sú minimálne 3 dospelí. Ona, jej mama a muž. A tí 3 sa nedokážu prestriedat a odviezť dieťa do škôlky.
Presne pre deti takýchto rodičov, je predškolská povinná a dúfam, že aj ostane

lilope
4. sep 2024

@olivierko229 absolútne zbytočne si sa namáhala s popísaním fungovanie domáceho štúdia. Tvoje rady nepadnú na úrodnú pôdu.

lilope
4. sep 2024

@janage k veku mladšieho som sa nikde nedostala, aspoň čo som čítala, nechcela ho prezradiť. Doma sú isto starí rodičia a z akého dôvodu muž nemôže vodiť dieťa do škôlky, tiež nechce uviesť. Dôvod tejto diskusie nie sú zlé spoje, ale lenivosť.
Edit: vlastne áno, dočítala. Písala, že mladšie nedá do škôlky keď je doma a môže s ňou byť doma tak prečo by ho dávala. Máš pravdu.

janage
4. sep 2024

@lilope ved práve vek neuviedla. Odbila to vetou v zmysle, že nebude ho predsa dávať do škôlky, keď ona je doma. Z toho usudzujem, že vek na škôlku by bol. Iné deti v ich veku nablízku nie sú. No ľutujem tie deti.
Tam bude kombinácia lenivosti a peňazí. Bus sú peniaze, obedy možno réžiu treba platiť u predškoláka.. U mladšieho i poplatok za škôlku. Keby chcela tam ide ona, naspäť mama. Pripadne poprosí niekoho na ten kúsok škôlka zastávka nech ho vypredania a ona počká na zastávke pri dome.
Ja neviem či ona si myslí, že zvyšku slovenska stoja busy pred domom či ako?

letfenixa
5. sep 2024

Neviem, kde vidíte, že chce svoje dieťa vzdelávať doma. @autorka ho akurát nechce dávať do predškoly, lebo sa jej nechce. Je to ten najlenivejši človek za zákrutou a v priľahlej galaxii.

fajnova
5. sep 2024

Moji svagrovci presne takto bývajú. Na samote v lese, do dediny vedie strmá lesná cesta. Poviem ti, ako to majú oni. Majú dve autá. Jedno majú odstavené dole v dedine, lebo obyčajné auto ten strmak nevyjde. A na ten strmak majú staré terénne auto. Čiže ráno sa zvezú terenakom k normálnemu autu a z dediny ešte idú do mesta, kde majú školu a prácu. Čiže majú to ešte zložitejšie ako ty. Ty dobre vieš, že jediná tvoja cesta je urobiť si ten vodičák. Tak na tom popracuj a nevymýšľaj si hlúposti a výhovorky.

zltalienka
5. sep 2024

@janage býva tam aj jej otec, však on ešte chodí na brigády vlakom do mesta....

zltalienka
5. sep 2024

@janage
@lilope áno, vek mladšieho neuviedla, ale v predošlej diskusii sa riesilo, že jej za chvíľu končí rodičovský príspevok. Takže mladšie bude mať okolo 3 rokov....

letfenixa
5. sep 2024

Nemôže si robiť vodičak, lebo spoza tých kopcov a zákrut sa nedostane do mesta.

diewcatqoo
5. sep 2024

Baby, prosim, neradte jej, ako vzdelavat dieta doma a neposielajte jej ziadne linky na to. Ved vidite, aka je. Skolka/skola v zivote tych deti bude ako luc osvietenia. Ked bude deti "vzdelavat" doma, vyrastie z nich dalsia generacia poberacov davok s IQ tykve.

alenka2812
5. sep 2024

@gejb ako to vieš nájsť, starú diskusiu? Ja som na to doteraz neprišla. Ďakujem

autor
5. sep 2024

Tak a co mam sa ist stazovat ze preco nam starebusy chodia 5kilometrou 15 minut alebo co?? zo je ten najmensi problem lebo mne uide o to ze potom na bus naspat musim cakat hodinu

misiak7777
5. sep 2024

@autorka no a čo že máš čakať hodinu, však to robíš pre svoje dieťa ty larva lenivá

lucia147852
5. sep 2024

@diewcatqoo to domáce vzdelávanie jej nikdy škôlka neschváli. Ona nesplní podmienky.

autor
5. sep 2024

Dnes ho aspon berie babka zajtra sa spytam v ten predskole ze ci sa da nieco robit