icon

Možnosti rodičov, ak sa škôlka neotvorí

dory11
7. aug 2024

Dobrý večer mala by som otázku .
Ako je to v prípadne ak spadova škôlka kde mi malú prijali
Zatiel iba telefonicky rozhodnutia budú posledný augustový týždeň.presne z dôvod že nevedia či budú schopní škôlku otvoriť pre to že nemajú učiteľky teda do 6 zostali 2ucitleky a tie proste samé nezvladnu 55deti od najmenších po staršie ?
Čo v takom to prípade aké mám možnosti lebo čo viem tak ak sa nepodarí nájsť učiteľky tak sa pokúsia otvoriť aspoň predškolskú triedu a tie detičky zobrať ale čo ostane deti ?

nadush
8. aug 2024

Ak ju neotvoria, tak by som sa popýtala v okolitých škôlkach, neviem či si z dediny alebo z mesta. Ak by nevzali ani tam, čo je dosť reálne, kedže kapacitne sú škôlky na tom zúfalo, tak by som sa obrátila na odbor školstva v meste, aby ti nejakú škôlku priradili. Vtedy ale musíš rátať aj s tým, že nemusia brať ohľad na to kde bývaš a ako máš priradenú škôlku ďaleko 😏

cookie29
8. aug 2024

@dory11 prepac ale pri najlepsej snahe nerozumiem. Nechces to napisat trosku zrozumitelnejsie? Jedine co ti mozem poradit je obratit sa na zriadovatela skolky

mamina7070
8. aug 2024

treba urgovat rozhodnutie tam su lehoty dokedy musia byt dorucene obratila by som sa na zriadovatela

dory11
autor
8. aug 2024

@nadush dedina

nadush
8. aug 2024

@dory11 tak sa skús popýtať v okolitých dedinách. Tiež inak nechápem, že vám pošlú rozhodnutie posledný augustový týždeň, zo zákona majú nejaké lehoty, tak by som sa asi informovala v prvom rade u zriaďovateľa - teda na obci. A potom teda ten odbor školstva v okresnom meste

palicka
8. aug 2024

@dory11 na rozhodnutie bol termín do 30.6. Listom by som kontaktovala riaditeľku, že v zmysle Vašej prihlášky ste nedostali vyrozumenie/rozhodnutoe o prijatí či neprijatí do MŠ. Pokiaľ ide o predškoláka, musia ho prijať prioritne. Pokiaľ ide o mladšie dieťa, ajajaj. Asi vydajú rozhodnutie o neprijatí, na ktoré vy som sa odvolala, keďže moja žiadosť o prijatie nebola vybavená v zákonnej lehote. Neviem si predstaviť danú situáciu, predpokladám, že dôjde k úprave organizačného poriadku školy…. Zvláštna situácia….