icon

Môžu učiteľky odmietnuť zabaliť nezjedený obed?

6. jan 2026

Dcera 4 roky je hrozny jedak, v skolke nezje nikdy nic. Kucharky to potom vyhodia. Ucitelky som sa spytala, ci jej nemozem davat nadobku, sacik, hocico proste nech tu porciu zabali domov a vecer zjeme, ale druhej dcerke to dam, proste nech sa to len nevyhodi, naco to platim. Odmietli, ze nesmu. Maju na to pravo?

Strana
z7
minenkaa
6. jan 2026

@anonym_autor hlavne majú pravo to odmietnuť ,niesu tam od toho

lukbe
6. jan 2026

Ano, hygienické predpisy.

anonym_45d7a1
6. jan 2026

No nie, nemoze sa to.

anonym_94c018
6. jan 2026

Čo už dnešní rodičia by nechceli

pe_mi
6. jan 2026

Nemôže sa to
Doma popracovať, aby dcéra jedla , inak sa musíš zžiť s tým, že platiť budeš a ona neje

anonym_a0ff50
6. jan 2026

@anonym_autor učiteľky nesmú baliť jedlo, ktoré dieťa nezjedlo. Z našej jedálne sa jedlo ani nesmie vynášať. Ak dieťa nie je odhlásené v prvý deň choroby, rodič si môže prísť pre obed, ale ku dverám kuchyne. Ale nie pre jedlo, ktoré dieťa nezjedlo. Ty by im cez hygienu neprešlo. Okrem toho jedlo sa po uvarení smie podávať iba do určitej hodiny, ako by si asi v lete zabezpečila, aby sa neskazilo? Že večer zjeme, keby vám bolo zle, tak v tom kuchárky lietajú. To ťa takáto sprostosť napadla samú, alebo ti niekto pomáhal? Mala si štyri roky na to, aby tvoje dieta zjedlo aspoň niečo, prípadne si ho ber zo škôlky pred obedom, ak môžeš a budeš platiť len desiatu

anonym_23abdc
6. jan 2026

No hadam nie su povinne balit detom obedy, nauc malu jest a budes mat po probleme 🤷‍♀️ A inak nemoze sa to kvoli hygienickym predpisom, takze by z toho naopak mohli mat problem. Lebo tipujem, ze keby zabalili a nieco sa nahodou pokazi, bola by si prva co sa ide stazovat…

anonym_7899bb
6. jan 2026

@anonym_autor Si predstáv, že to bude niekde odložené a ty to potom večer dáš druhému dieťaťu a bude mu zle. A potom sa budeš sťažovať a ohovárať škôlku a učiteľku, zakladať anonymné témy na MK, sťažovať sa, čo ti spôsobili a či na to majú právo.
Samozrejme, že sa to nesmie. Nauč dieťa jesť, keď je obed a budeš mať pokoj.

anonym_45d7a1
6. jan 2026

Inak, moje dieta v skolke jedlo maloco... Ale nenapadlo ma ze povedat, zabalte. A v skole som ho odhlasila, aj ked boli bezplatne obedy, lebo to bolo zbytocne, aby tam chodil.

hopatko
6. jan 2026

Obed zo sacku na veceru musi byt ina smakocina. Nie, nezbalia, kvoli hygienickym nariadeniam, a hlavne skolska jedalen nie je restauracia.

mateson2004
6. jan 2026

@anonym_autor ja sa čudujem ,že toto vobec niekoho napadne.

pribinak
6. jan 2026

Ty by si to jedla? Aj keď by to dali do chladničky už je tam niečo zo slín, baktérie. To sa proste množí, estw keď niekto do toho jedla kychne ….no paráda. To je úplne nehygienicke

anonym_4a9ee5
6. jan 2026

Nemôze sa to preto lebo ty to možes doma hocijako uskladniť a potom povieš že bolo dieťaťu z toho zle, že to bolo pokazene...tak isto aj dôchodcovia uz nedostanu obed v obedaroch lebo ich mali okydané a fujkove tak majú v jednotazovych nádobach....vsetko je o ľuďoch a vďaka ľudom to je teraz takto.

hopatko
6. jan 2026

Ja si len predstavujem ako ide kazde dieta domov zo skolky so sackom v ruke plnym obedoveho menu, ktory stravil cca styri hodky v skrinke a ponukne ho segre na veceru. Autorka zamysli sa nad sebou.

13uzivatelka11
6. jan 2026

Súhlasím so všetkým, že je to úplná blbosť, ale tie reči o tom, ako si ma naučiť dieťa jesť ste si mohli odpustiť🤦‍♀️ asi neviete čo je to mať vyberave dieťa v jedle a môžete aj na kolenách prosiť aby zjedlo aspoň trocha z toho hrášku..

anonym_a0ff50
6. jan 2026
@hopatko

Ja si len predstavujem ako ide kazde dieta domov zo skolky so sackom v ruke plnym obedoveho menu, ktory stravil cca styri hodky v skrinke a ponukne ho segre na veceru. Autorka zamysli sa nad sebou.

@hopatko a v tom sáčiku sa hojdá zemiaková kaša s duseným mäsom na hrášku a mrkve a spolu s tým uhirkový šalát. No nedaj si to na večeru

anonym_a0ff50
6. jan 2026
@13uzivatelka11

Súhlasím so všetkým, že je to úplná blbosť, ale tie reči o tom, ako si ma naučiť dieťa jesť ste si mohli odpustiť🤦‍♀️ asi neviete čo je to mať vyberave dieťa v jedle a môžete aj na kolenách prosiť aby zjedlo aspoň trocha z toho hrášku..

@13uzivatelka11 ale vieme, aj to vieme, že žiadne dieťa dobrovoľne od hladu nezomrelo, píšem o deťoch zdravých a vieme aj to, že ked takéto dieťa ide so škôlkou do škóly v prírode, najneskôr na tretí deň zje aspoň prílohu, polievku, skrátka vždy niečo, lebo zistilo, že mu tu nie je mama, ktorá mu dá niečo iné. A nikdy som dieťa neprosila, aby jedlo, aj ked ma to veľmi trápilo. Opakujem, že píšem o zdravom dieťati

anonym_7899bb
6. jan 2026
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 Myslím, že väčšina žien dobre vie, čo je to mať dieťa, ktoré v škôlke nechce jesť. Ale tu ide o úplne absurdný nápad autorky a ešte je hneď nahnevaná na učiteľky. To je určite ten typ matky ktorý si doma nevie dať rady s deckom, ale v škôlke a škole bude útočiť ako hyena. K chamtivosti sa ani nevyjadrujem.
Jediná rada pre ňu naozaj je, aby dieťa naučila jesť, lebo ju primárne trápi, že to platí a nevyužije. Aj keď neviem, koľko dotuje štát a koľko hradí rodič.

anonym_551204
6. jan 2026

To je taka radost byt ucitelom v dnesnej dobe! Vysnivane zamestnanie.

danielahamar
6. jan 2026

Ja nosím pre malého jedlo z domu ale veruze mi nikdy nenapadlo to pýtať späť 🤔, za mňa je to nehygienicke

alenka58
6. jan 2026
@danielahamar

Ja nosím pre malého jedlo z domu ale veruze mi nikdy nenapadlo to pýtať späť 🤔, za mňa je to nehygienicke

a0
6. jan 2026

@anonym_autor najnechutnejšia diskusia akú som dnes čítala 😂. Toto fakt nemôže nik myslieť vážne.

marsmykkok
6. jan 2026

Jasné, zabalia ti, ešte ti ho aj odnesú, zohrejú doma a nakŕmia súrodenca malej... Ako niektorí rodičia v dnešnej dobe sa fakt zrazili s koňom čo by ešte od učiteliek nechceli ako keby tam mali len ICH dieťa a nie 20 detí a nemali s tým dávať na ne pozor dosť roboty.

belllinka
6. jan 2026

@anonym_autor to ti tam akoze ucitelka zhrnie vsetko rozbrblane z taniera do sacku ako pomyje a ty to vecer naservirujes druhemu dietatu? Parada

minenkaa
6. jan 2026

@anonym_autor mňa tak zaujima,že ako si to presne predstavuješ ,že to všetko zchrani z taniera do toho ,,sacik”a potom to zavrie gumičkou, ktorú milionárat obmota okolo alebo ten zipsovy donesieš a ešte to bude musieť kontrolovať ,či je poriadne zavretý a drbne to decku do vrecka na bunde ,do nohavíc ,do topánky

hopatko
6. jan 2026
@minenkaa

@anonym_autor mňa tak zaujima,že ako si to presne predstavuješ ,že to všetko zchrani z taniera do toho ,,sacik”a potom to zavrie gumičkou, ktorú milionárat obmota okolo alebo ten zipsovy donesieš a ešte to bude musieť kontrolovať ,či je poriadne zavretý a drbne to decku do vrecka na bunde ,do nohavíc ,do topánky

@minenkaa no do topanky a rovno aj Mikulasa vybavia

anonym_284cad
6. jan 2026

To neurobim ani doma ze nedojem a odlozim si rozjedene na neskor. Moj syn tiez takmer neje v skolke obed, a tiez ma mrzi ze vyhodia ale pytat domov mi nenapadlo, podla mna je to nehygienicke ked uz z toho jedol. Neviem si predstavit ako by to zvladali ucitelky pri 20 detoch, v skrinke by sa to pokazilo a extra chladnicku tiez asi nemaju. Hygiena by to asi nepovolila. Mne napr tuto moznost ponukli v skole, ze si mozem doniest krabicku, ale syn je taky ze ked sa mu jedlo nezda tak sa ho ani nedotkne (PAS) a ucitelke to bolo asi luto. Nevyuzila som...

anonym_a0ff50
6. jan 2026
@minenkaa

@minenkaa ja si t normálne predstavujem a rehocem sa tu, ako to súka do vrecka, alebo do topánky 😂

13uzivatelka11
6. jan 2026
@anonym_7899bb

@13uzivatelka11 Myslím, že väčšina žien dobre vie, čo je to mať dieťa, ktoré v škôlke nechce jesť. Ale tu ide o úplne absurdný nápad autorky a ešte je hneď nahnevaná na učiteľky. To je určite ten typ matky ktorý si doma nevie dať rady s deckom, ale v škôlke a škole bude útočiť ako hyena. K chamtivosti sa ani nevyjadrujem.
Jediná rada pre ňu naozaj je, aby dieťa naučila jesť, lebo ju primárne trápi, že to platí a nevyužije. Aj keď neviem, koľko dotuje štát a koľko hradí rodič.

@anonym_a0ff50
@anonym_7899bb ja narážam na komentáre aby dieťa naučila jesť.. no prosím keď ste také múdre ako mám naučiť to dieťa jesť keď raz nechce a vymýšľa? Syn chodí tretí rok do škôlky, ešte ma tam aj babku učiteľku takže ona ešte viacej na to dohliada ako keby tam bola cudzia pani učiteľka a syn stále skoro nič nezje.. lebo mu to proste nechuti.. ani doma toho veľa nezje a aj jedlo čo mu raz chutí na ďalší krát ho už nechce. 🤦‍♀️ Keď ho "donutim" zje trocha...
jasné že baliť jedlo je absurdnosť, ale načo tam boli tie pripomienky na dieťa?

anonym_a03571
6. jan 2026

Tebe musí šibať. 😂😂😂😂

Strana
z7