Môžu učiteľky odmietnuť zabaliť nezjedený obed?
Dcera 4 roky je hrozny jedak, v skolke nezje nikdy nic. Kucharky to potom vyhodia. Ucitelky som sa spytala, ci jej nemozem davat nadobku, sacik, hocico proste nech tu porciu zabali domov a vecer zjeme, ale druhej dcerke to dam, proste nech sa to len nevyhodi, naco to platim. Odmietli, ze nesmu. Maju na to pravo?
@minenkaa ja si t normálne predstavujem a rehocem sa tu, ako to súka do vrecka, alebo do topánky 😂
@anonym_a0ff50 ale ake by to bolo úžasne ,keby to tam vytieklo a potom čo by ešte bolo peklo,topánky zničené ,nové ,drahé ,značkové
Ta neschopná učiteľka ,by tie veci takto zničila
@vsetci boze baby klud, ved som sa len opytala 😄
@anonym_a0ff50
@anonym_7899bb ja narážam na komentáre aby dieťa naučila jesť.. no prosím keď ste také múdre ako mám naučiť to dieťa jesť keď raz nechce a vymýšľa? Syn chodí tretí rok do škôlky, ešte ma tam aj babku učiteľku takže ona ešte viacej na to dohliada ako keby tam bola cudzia pani učiteľka a syn stále skoro nič nezje.. lebo mu to proste nechuti.. ani doma toho veľa nezje a aj jedlo čo mu raz chutí na ďalší krát ho už nechce. 🤦♀️ Keď ho "donutim" zje trocha...
jasné že baliť jedlo je absurdnosť, ale načo tam boli tie pripomienky na dieťa?
@13uzivatelka11 Tie pripomienky tam boli, lebo keď naučí decko jesť podľa svojích predstáv, čiže ako prasa, ktoré zje aj pomyje, nebude ju musieť trápiť, že to platí a nevyužije a nemusí sa sťažovať na učiteľky.
U nás sa hovorí Na hrubé vreco, hrubá záplata. Už chápeš?
Krabicku pochopim, ale co to za sacok si mala na mysli? 😅
@anonym_autor možno si to mohla ináš formulovať, nie či má učiteľka právo to odmietnuť, mäa naštartoval ten príspevok
Fuj, to by si realne jedla zbytky, ktore bohvie ako dlho stali mimo chladnicky?! To je strasne humusactvo a este decku take dat jest, normalna si?!🤢🤮
@13uzivatelka11 Tie pripomienky tam boli, lebo keď naučí decko jesť podľa svojích predstáv, čiže ako prasa, ktoré zje aj pomyje, nebude ju musieť trápiť, že to platí a nevyužije a nemusí sa sťažovať na učiteľky.
U nás sa hovorí Na hrubé vreco, hrubá záplata. Už chápeš?
@anonym_7899bb och 😄
Z jedálne je zakázané vynášať jedlo. Ani v krabičke, ani v sáčku, ani nijako. Čo nezjedia ide do odpadu. Bodka
Ja nechápem, prečo by jej nezjedené jedlo nemohli dať do krabičky, odložiť v chladničke a zobrala by si ho domov. To aj doma všetko nezjedené jedlo vyhadzujete?
Ja nechápem, prečo by jej nezjedené jedlo nemohli dať do krabičky, odložiť v chladničke a zobrala by si ho domov. To aj doma všetko nezjedené jedlo vyhadzujete?
@anonym_065dc8 a ty chapes rozdiel medzi tvojou kuchynou a skolskou jedalnou? Domacnost vs institucia? Ako balia jedlo ostatnym detom v skole ktore ho nezjedia? U nas je skolka spojena so zakladnou skolou a je tam vyse 700 deti? Ako asi zabalia a uskladnia to jedlo? Chladnicky gde?
@anonym_065dc8 a to ma ucitelka vzdy ked niekto pride pre dieta behat do kuchyne a nosit krabicky?? Co ked sa zavtedy v triede nieco stane, nejaky uraz?
@anonym_065dc8 Lebo hygiena? Jedalne maju presne stanovene pravidla, co a ako skladovat. Mnoho deti v skolke zje minimum z obeda. Ak by toto pozadovalo co uz len 20 rodicov, tak by z toho boli len problemy.
@anonym_065dc8 Pretože jedlo zo škôlky podlieha hygienickým a právnym predpisom. Je určené na konzumáciu priamo v zariadení, po vydaní už škôlka nemôže garantovať jeho bezpečnosť. Keby dieťa doma ochorelo, zodpovednosť by niesla škôlka. Navyše ide o normované a často dotované jedlo, ktoré sa nesmie vynášať.
Mne obcas zabalila upratovacka. Ale uz sme vzdali aj to. Iba som to vzdy vyhodila. Myslela som si,ze to nechce zjest lebo proste neviem vela deti atd. Ale on to nechcel ani doma. Obcas si sam zasiel pre vrecko co mal v skrinke a odlozil si kolacik,buchtu to zjedol potom doma. Ostatne som neriesila. Tri roky som proste platila obedy a isli hore kominom. A to co tu zaznelo,ze naucte dieta jest to je taka hlupost. Tie co nezazili nepochopia.
@anonym_autor to nebola len taka otazka. To bola utocna otazka. Ano, ucitelky nie su tam na to, aby balili jedlo 20 detom do krabiciek, vyclenili zvlast chladnicku a potom davali rodicom. je to zakazane. Moja bola tiez nejedak. Nezjedla dokopy nic. Chodila som pre nu na obed a ucitelka mi dala jej nedotknuty tanier, ze mozem nakrmit syna v satni. S tym som bola na MD. Aj to mi bolo blbe. On bol jedak a zdlabol ten obed kym sa ona obliekala, ale to bolo 20 rokov dozadu.
Ak by takuto poziadavku mal kazdy rodic,ucitel by nerobil nic ine, iba zhrnal obedy do boxikov. 🤦🏻♀️
@anonym_065dc8 kto zaručí, že to jedlo bude nezávadné aj po pár hodinách? Učiteľka je tam niekedy sama, keď jej ochorie kolegyňa a chladničku nemá v triede. Čiže nechá deti tak a ide s jedlom do chladničky? A keď má takú požiadavku 8 rodičov? Ako si predstavuješ, že im to bude odovzdávať, keď budú chodiť po deti? Zase je tam sama, vždy vybehne a deti nechá zase tak? Ako zebezpečíš, aby rodičia, alebo starší súrodenci, či starí rodičia išli zo škôlky hneď domov? Cestou sa stavia v obchode, na ihrisku a jedlo v taške. To z akého dôvodu by si mali takto komplikovať učiteľky už aj tak dosť náročnú prácu? Každým rokom pribúda detí so špeciálnymi potrebami, asistentov niet, počas obeda nalieva polievku dvadsiatim deťom, roznáša druhé jedlo, šalát, nalieva nápoj a potrebuje sa ešte aj naobedovať, ak zastupuje kolegyňu a je tam celý deň sama. Ty si to predstabuješ ako Hurvínek vojnu. Kuchárky musia odkladať vzorky z každého jedla. platia tam určité hygienické pravidlá, našťastie
@anonym_065dc8 presne, do kosa to vyhodit maju cas 😄 Ale do obedara uz nie. Ale ucitelky su vecne stazovatelky na vsetko, k tomu sa nejdem ani vyjadrovat.
@anonym_065dc8 presne, do kosa to vyhodit maju cas 😄 Ale do obedara uz nie. Ale ucitelky su vecne stazovatelky na vsetko, k tomu sa nejdem ani vyjadrovat.
@anonym_autor hlavne ty hľadaj chybu v sebe a nie v učiteľskach
@anonym_autor ktora ucitelka vyhadzuje jedlo do kosa?
@anonym_autor Čo ti na toto napísať... Choď do tej škôlky a povedz, že máš doma prasiatko a chceš pre neho odpad z kuchyne. Je šanca, že ti ho dajú. Donesieš si domov každý deň za vedro z toho, či deti nezjedia a budeš spokojná. A na večeru sa najete celá rodina... A k tomu ešte ten pocit, že si s tými sviňami lenivými furt sa sťažujúcimi učiteľskými vybabrala - to bude terno.
Dobrú chuť.
@anonym_autor Čo ti na toto napísať... Choď do tej škôlky a povedz, že máš doma prasiatko a chceš pre neho odpad z kuchyne. Je šanca, že ti ho dajú. Donesieš si domov každý deň za vedro z toho, či deti nezjedia a budeš spokojná. A na večeru sa najete celá rodina... A k tomu ešte ten pocit, že si s tými sviňami lenivými furt sa sťažujúcimi učiteľskými vybabrala - to bude terno.
Dobrú chuť.
@heleninamama uz ani to sa nesmie
@anonym_autor dufam ze nie si ozajstna ak ano tak aspon z osady ty kokos a decko ma minimalne dotaciu na obed v predskolskom rocniku cize zadara chces nakrmit dalsi hladny krk doma inak to ziadna mater nemoze mysliet vazne
@13uzivatelka11 ale vieme, aj to vieme, že žiadne dieťa dobrovoľne od hladu nezomrelo, píšem o deťoch zdravých a vieme aj to, že ked takéto dieťa ide so škôlkou do škóly v prírode, najneskôr na tretí deň zje aspoň prílohu, polievku, skrátka vždy niečo, lebo zistilo, že mu tu nie je mama, ktorá mu dá niečo iné. A nikdy som dieťa neprosila, aby jedlo, aj ked ma to veľmi trápilo. Opakujem, že píšem o zdravom dieťati
@anonym_a0ff50 asi si nemala dieta nejedaka. moje dieta je nastastie jedak ale mali sme v rodine. skusali vsetko mozne, aj vasu strategiu, nechces, smola a budes hladny. skoncili u dr. s bolestami brucha, co dieta nic nejdlo az mu z toho bolo zle. chlapec je inak zdravy ako repa, uz teenager. nie je to vzdy take jednoduche.
Dobrú chuť.
@heleninamama 🤣🤣🤣
@anonym_autor S jedlom učiteľky nemanipulujú. Rieši to pomocná kuchárka. Ani hlavná kuchárka nerieši zbytky. Tieto matky dnešné, no otras, chudery učiteľky v dnešnej dobe.
Dobrú chuť.
@heleninamama staci obed, ktory moja dcera nezje, aby sa nevyhodilo.Netreba vedro odpadu. Vsetci su bio eko raw, zachranujeme planetu, ale kopy uvareneho, dobreho jedla do kosa su v poriadku. Vlastne aha, kucharka nema cas zabalit.
@heleninamama staci obed, ktory moja dcera nezje, aby sa nevyhodilo.Netreba vedro odpadu. Vsetci su bio eko raw, zachranujeme planetu, ale kopy uvareneho, dobreho jedla do kosa su v poriadku. Vlastne aha, kucharka nema cas zabalit.
@anonym_autor nie nemá,lebo jej práca je niečo iné
@anonym_autor Ty nechápeš, že toto nie je ich povinnosť a hlavne nesmie sa to.

@anonym_a0ff50
@anonym_7899bb ja narážam na komentáre aby dieťa naučila jesť.. no prosím keď ste také múdre ako mám naučiť to dieťa jesť keď raz nechce a vymýšľa? Syn chodí tretí rok do škôlky, ešte ma tam aj babku učiteľku takže ona ešte viacej na to dohliada ako keby tam bola cudzia pani učiteľka a syn stále skoro nič nezje.. lebo mu to proste nechuti.. ani doma toho veľa nezje a aj jedlo čo mu raz chutí na ďalší krát ho už nechce. 🤦♀️ Keď ho "donutim" zje trocha...
jasné že baliť jedlo je absurdnosť, ale načo tam boli tie pripomienky na dieťa?
@13uzivatelka11 možno preto, lebo autorka automaticky očakávala, že učiteľky budú baliť nedojedené jedlo, prečo by učiteľka nemohla očalávať, že dieťa zje aspoň niečo? Opakujem, že viem, čo je to mať také dieťa, ale ja som nikdy ani neprosila, ani nenútila. Iba som dbala na dostatok tekutín - čistá voda, nesladený ovocný čaj, žiadne nalievanie sa mliekom z fľaše, tú sme nemali od roka aj niečo. Zjedol, zjedol, nezjedol, nezjedol, ja som bola ako decko taká istá a žijeme a dokonca aj choroby nás obchádzajú