icon

Môžu učiteľky odmietnuť zabaliť nezjedený obed?

6. jan 2026

Dcera 4 roky je hrozny jedak, v skolke nezje nikdy nic. Kucharky to potom vyhodia. Ucitelky som sa spytala, ci jej nemozem davat nadobku, sacik, hocico proste nech tu porciu zabali domov a vecer zjeme, ale druhej dcerke to dam, proste nech sa to len nevyhodi, naco to platim. Odmietli, ze nesmu. Maju na to pravo?

anonym_4cd00c
6. jan 2026
@simona20201309

@anonym_7df042 ty máš 100% 2nicky na tomto fóre alebo sedíš s kamoškou vedľa seba a zabavate sa.
Ste tak rovnako . . .

@simona20201309 Presne tak, je to jedna a tá istá osoba.

autor
6. jan 2026
@simona20201309

@anonym_7df042 ty máš 100% 2nicky na tomto fóre alebo sedíš s kamoškou vedľa seba a zabavate sa.
Ste tak rovnako . . .

@simona20201309 to iste mozem tvrdit aj ja o tebe 😄😄

anonym_7df042
6. jan 2026
@simona20201309

@anonym_7df042 jedna a ta istá osoba co si odpovedá, alebo len jednoducho rovnako jednoducha

@simona20201309 tak ako 100% rovnaká osoba alebo len ďalšia jednoduchá? Mňa naozaj neuraziš, ja to tak nepreživam ako ty 🙂

autor
6. jan 2026
@anonym_4cd00c

@simona20201309 Presne tak, je to jedna a tá istá osoba.

@anonym_4cd00c @simona20201309 viem baby, ze to ide mozno mimo vas, ale.predstavte si, ze na svete nie su len protivni ludia - hovori sa tomu empatia a sucit, ucta a slusnost aj na forach aj v zivote. Ze aj cudzi.clovek sa moze.niekoho zastat. Ale kedze vam tieto.vlastnosti pravdepodobne nic nehovoria, tak najlepsie je povedat ze je to jedna osoba a zastava sa.sama.seba. OK chapem a berem 👍

klip0
6. jan 2026

A akú by si mala predstavu, že ide to jedlo bude kým prídeš po dieťa ? V skrinke sa to pokazí, tam je teplo. Ešte nejaké buchty dobre, ale varene jedlo nemôže byť hodiny v skrinke, veď to by nebolo jedlé

autor
6. jan 2026
@anonym_7df042

@simona20201309 tak ako 100% rovnaká osoba alebo len ďalšia jednoduchá? Mňa naozaj neuraziš, ja to tak nepreživam ako ty 🙂

@anonym_7df042 lebo mam cas sa prihlasit k uctu o 30 sekund odhlasit o dasich 30 prihlasit atd dokola 😄

autor
6. jan 2026
@klip0

A akú by si mala predstavu, že ide to jedlo bude kým prídeš po dieťa ? V skrinke sa to pokazí, tam je teplo. Ešte nejaké buchty dobre, ale varene jedlo nemôže byť hodiny v skrinke, veď to by nebolo jedlé

@klip0 ja uz radsej nemam ziadnu predstavu.

klip0
6. jan 2026
@anonym_autor

@klip0 ja uz radsej nemam ziadnu predstavu.

@anonym_autor ale ja sa to normálne pýtam. Kde by si chcela aby to jedlo bolo do poobedia ? Či chodíš po dieťa hneď keď sa naje ? Ale keby aj, predstav si učiteľku ako napíše lístočky k miskam, toto je jozkova, ferkova, miškova.... Aby to kucharka v kuchyni vedela roztriedit do správnych opäť podpísaných obedarov. A takých deti čo nejedia je ozaj veľa. Len si to skús trošku predstaviť, celú tú situáciu, to miesto, to množstvo detí, tried atď. A to píšem naozaj len v dobrom, nerypem ani nič, chápem že si si to možno neuvedomila, nepredstavila

autor
6. jan 2026
@klip0

@anonym_autor ale ja sa to normálne pýtam. Kde by si chcela aby to jedlo bolo do poobedia ? Či chodíš po dieťa hneď keď sa naje ? Ale keby aj, predstav si učiteľku ako napíše lístočky k miskam, toto je jozkova, ferkova, miškova.... Aby to kucharka v kuchyni vedela roztriedit do správnych opäť podpísaných obedarov. A takých deti čo nejedia je ozaj veľa. Len si to skús trošku predstaviť, celú tú situáciu, to miesto, to množstvo detí, tried atď. A to píšem naozaj len v dobrom, nerypem ani nič, chápem že si si to možno neuvedomila, nepredstavila

@klip0 viem, ze sa slusne pytas a nerypes 🙂 za to ti dakujem, len sa uz bojim hocico napisat, aby sa toho sliepky zas nechytili.

anonym_7aa345
6. jan 2026

Múdra si ako rádio, ale nevieš si ťuknúť do googla , že jedlo zo škôlky sa neodnáša? A ešte riešiš učiteľky, čo a tým nemajú nič spoločné? Čo je to sacik? Máš skončenú vôbec ZŠ? Asi, nie. Nauč svoje dieťa jesť, alebo ho ber zo škôlky pred obedom.
Zatial vyhrávaš titul debil roka 2026 .
U nás si chovatelia prasiat vedia vybaviť nosenie pomijí pre prasatá u zriadovatela teda mesta. Skús si vybaviť, keď ti nevadí dať dieťaťu zmixovane zvyšky zo sáčku, tak ti nebude vadiť ani toto.

oblecenie99
6. jan 2026

Ja chápem, prečo sa to nedá, mňa by to tiež nenapadlo, ale tak zase... za tzv. našich čias sa to evidentne dalo, keďže kuchárky chodili vždy nabalene domov. Vždy a vždy a vždy 😉 mali sme jednu v rodine, ona prakticky doma nevarila nikdy. Ok, neboli to zvyšky po deťoch, ale zvyšky boli a veru sa odniesť von dalo. Asi sa nesmelo, ale dalo sa. Čiže predpokladám, že aj skladovať sa niekde dalo no 😶

autor
7. jan 2026
@anonym_7aa345

Múdra si ako rádio, ale nevieš si ťuknúť do googla , že jedlo zo škôlky sa neodnáša? A ešte riešiš učiteľky, čo a tým nemajú nič spoločné? Čo je to sacik? Máš skončenú vôbec ZŠ? Asi, nie. Nauč svoje dieťa jesť, alebo ho ber zo škôlky pred obedom.
Zatial vyhrávaš titul debil roka 2026 .
U nás si chovatelia prasiat vedia vybaviť nosenie pomijí pre prasatá u zriadovatela teda mesta. Skús si vybaviť, keď ti nevadí dať dieťaťu zmixovane zvyšky zo sáčku, tak ti nebude vadiť ani toto.

@anonym_7aa345 dakujem

13uzivatelka11
7. jan 2026
@oblecenie99

Ja chápem, prečo sa to nedá, mňa by to tiež nenapadlo, ale tak zase... za tzv. našich čias sa to evidentne dalo, keďže kuchárky chodili vždy nabalene domov. Vždy a vždy a vždy 😉 mali sme jednu v rodine, ona prakticky doma nevarila nikdy. Ok, neboli to zvyšky po deťoch, ale zvyšky boli a veru sa odniesť von dalo. Asi sa nesmelo, ale dalo sa. Čiže predpokladám, že aj skladovať sa niekde dalo no 😶

@oblecenie99 čo jej závidíš že za ten plat mala aspoň jedlo zadarmo? A jasné že v kuchyni maju chladničky a vo veľkých hrncoch sa dá skladovať a pred odchodom sa nabali, ale hádam tým nechceš povedať, že tým pádom teraz majú desiatkam deti skladovať v kuchyni obedariky v chladničke? A je naozaj rozdiel "ciste" jedlo a jedlo z ktorého sa už odjedlo..

anonym_4f7e84
7. jan 2026

Ucitelky ti spravne povedeli , nesmu a maju na to pravo ti to povedat resp skor povinnost. Zbytocne rozduchavas vasne, je to poziadavka v rozpore so zakonom a pravidlami hygieny.

lienka.7
7. jan 2026

@anonym_autor taka hlúposť ta napadla sama alebo ti to poradil niekto vrámci "setrenia"?

elanor
7. jan 2026
@heleninamama

@anonym_autor Čo ti na toto napísať... Choď do tej škôlky a povedz, že máš doma prasiatko a chceš pre neho odpad z kuchyne. Je šanca, že ti ho dajú. Donesieš si domov každý deň za vedro z toho, či deti nezjedia a budeš spokojná. A na večeru sa najete celá rodina... A k tomu ešte ten pocit, že si s tými sviňami lenivými furt sa sťažujúcimi učiteľskými vybabrala - to bude terno.
Dobrú chuť.

@heleninamama ani to jej uz nedaju. Aj to je uz nejaky cas zakazane. Nesmu sa pomyje vynasat a odnasat pre domace ani ine hospodarske zvierata.

anonym_659924
7. jan 2026
@13uzivatelka11

@anonym_a0ff50
@anonym_7899bb ja narážam na komentáre aby dieťa naučila jesť.. no prosím keď ste také múdre ako mám naučiť to dieťa jesť keď raz nechce a vymýšľa? Syn chodí tretí rok do škôlky, ešte ma tam aj babku učiteľku takže ona ešte viacej na to dohliada ako keby tam bola cudzia pani učiteľka a syn stále skoro nič nezje.. lebo mu to proste nechuti.. ani doma toho veľa nezje a aj jedlo čo mu raz chutí na ďalší krát ho už nechce. 🤦‍♀️ Keď ho "donutim" zje trocha...
jasné že baliť jedlo je absurdnosť, ale načo tam boli tie pripomienky na dieťa?

@13uzivatelka11 toto sú také trápne výhovorky ze az. Nezje, lebo je nejedak. Nespi, lebo je nespavec, neposlucha, lebo je ťažká povaha.... atď atď atď. Dookola len trápne výhovorky, ze si si nevedela vychovať dieta vychovať. Sa normalne pýtam, co si robila s nim 3 roky doma? Jaj, užívala si dietatko, ze?

anonym_bd6444
7. jan 2026

Ja len toľko...kuchárky si domov môžu ťahať zvanec? Aj pre susedu aj pre švagrinú? Ideál v plastových obaloch z nejakého veľkého na jogurt ,prípadne velke zavareninove. To je povolené? Za mňa tiež grc,ako hyeny ste poniektoré. Svorka primitívnych sliepok,čo sa navzájom hecuju. Ale tak,aspoň sa ukážete,aké ste dokonale...úplne dokonalé ale dokonale primitívne a jednoduché.

minenkaa
7. jan 2026
@anonym_7df042

@minenkaa a v čom akože? Ze sa pyta ,ci sa moze baliť jedlo ?

@anonym_7df042 hlavne ako sa pýta a ako uráža učiteľky a či majú na to pravo nezabaliť to jedlo

maryetta
7. jan 2026

Viem ze princip je iny. Ale ved aj doma ked sa uvari obed tak ho zje casto aj vecer.
Zalezi ako je uskladnene. Ved sa iba opytala a vy z nej hned spravite hlupanu roka. Fakt sa to inac neda?

anonym_4cd00c
7. jan 2026
@maryetta

Viem ze princip je iny. Ale ved aj doma ked sa uvari obed tak ho zje casto aj vecer.
Zalezi ako je uskladnene. Ved sa iba opytala a vy z nej hned spravite hlupanu roka. Fakt sa to inac neda?

@maryetta Išlo skôr o štýl tej otázky. Hneď drzo, či majú učiteľky na to právo. Ani by mi nenapadlo s tým učiteľku otravovať. Ona má na starosti iné veci.

katka13katka
7. jan 2026

Najviac ma prekvapilo to znevažovanie učitelliek, že im nič nie je dobré a sú sťažovateľky. Učiteľky ktoré sú s 20 deťmi, riešia každodenné detské nálady, plač, utierajú zadky, sople, slzy, pomojkajú, oblečú von, vyzlečú, pomôžu s kŕmením, učešú, vzdelávajú, učia básničky, pesničky, venujú sa im celý deň. A ty na tú učiteľku, ktorá sa celý deň nezastaví, vybehneš s otázkou, či nezabalí dieťaťu nezjedený obed a ešte si zdutá lebo odmietne? Vau a že prečo je dnes najnáročnejšie na učiteľstve komunikácia s rodičmi…

anonym_659924
7. jan 2026
@oblecenie99

@oblecenie99 kuchárky chodili s nabalebym jedlom zadarmo preto, lebo oni mali celé kusy, nevarene. Cele masa surové, cele knedle, cestoviny v balikoch. Ci si myslíš, ze si to pozlievali varu?

autor
7. jan 2026
@minenkaa

@anonym_7df042 hlavne ako sa pýta a ako uráža učiteľky a či majú na to pravo nezabaliť to jedlo

@katka13katka to
@minenkaa pekne si to prifarbila, musim uznat 🙂👍

anonym_23abdc
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_065dc8 presne, do kosa to vyhodit maju cas 😄 Ale do obedara uz nie. Ale ucitelky su vecne stazovatelky na vsetko, k tomu sa nejdem ani vyjadrovat.

@anonym_autor boze ty si z x prispevkov vobec nepochopila, ze sa to nesmie, je to zakazane kvoli hygiene 🤦‍♀️ aj keby chceli nemozu, chapes uz ci ako inak to este napisat?

autor
7. jan 2026
@maryetta

@maryetta no vlastne som Debil roka, nie hlupana. vid @anonym_7aa345.. ale uz som bola aj leniva co sedim doma na riti a necham sa platit od statu, lebo mam druhe mladsie dieta a 3 roky som si nevedela decko vychovat jest... vid @simona20201309 A to sa len clovek opytal, ci sa moze nedojedeny obed zabalit domov, aby neskoncil v kosi. Je mi tych bab luto, musia byt v zivote velmi nestastne, ked im robi dobre sa navazat do cudzich ludi na fore.

anonym_a0ff50
7. jan 2026
@oblecenie99

@oblecenie99 kedysi sme ani autosedačky nemuseli v autách mať

autor
7. jan 2026

@anonym_23abdc zbytocny prispevok opat - pochopila som to hned na druhej strane, kde som napisala, ze ok chapem. Ci ako ti to mam este napisat, ze som pochopila?

anonym_ee5538
7. jan 2026

Napísala si že si pochopila. A potom ďalej urážala učiteľky..aj kucharky 😃 preto sa to bije. Ako by oni mohli za to že je to zakázané 😃 a už tu len sipíš okolo seba na všetky. Príde mi to ako umelo vytvorená téma

anonym_a0ff50
7. jan 2026
@anonym_ee5538

Napísala si že si pochopila. A potom ďalej urážala učiteľky..aj kucharky 😃 preto sa to bije. Ako by oni mohli za to že je to zakázané 😃 a už tu len sipíš okolo seba na všetky. Príde mi to ako umelo vytvorená téma

@anonym_ee5538 ja som už o tom presvedčaná, pretože napriek tomu, že to vyzeralo, že pochopila, tak sa od ďalšieho príspevku znovu začala navažať ako do učiteliek, tak do prispievateliek, len aby téma žila. V pislednom čase je tu takých tém hádam polovica