Môžu učiteľky odmietnuť zabaliť nezjedený obed?
Dcera 4 roky je hrozny jedak, v skolke nezje nikdy nic. Kucharky to potom vyhodia. Ucitelky som sa spytala, ci jej nemozem davat nadobku, sacik, hocico proste nech tu porciu zabali domov a vecer zjeme, ale druhej dcerke to dam, proste nech sa to len nevyhodi, naco to platim. Odmietli, ze nesmu. Maju na to pravo?
@anonym_ee5538 ja som už o tom presvedčaná, pretože napriek tomu, že to vyzeralo, že pochopila, tak sa od ďalšieho príspevku znovu začala navažať ako do učiteliek, tak do prispievateliek, len aby téma žila. V pislednom čase je tu takých tém hádam polovica
@anonym_a0ff50 hadam sa mozem branit na to snad este mam pravo 😀😀. Ked ma niekto nazve debilom, lenivou sockou co sedi doma na riti a plati ma stat. Ci mam byt ticho, ze?
@anonym_ee5538 ja som už o tom presvedčaná, pretože napriek tomu, že to vyzeralo, že pochopila, tak sa od ďalšieho príspevku znovu začala navažať ako do učiteliek, tak do prispievateliek, len aby téma žila. V pislednom čase je tu takých tém hádam polovica
@anonym_a0ff50 Presne tak, je množstvo tém na tomto fóre, v ktorých je urážaný a zosmiešňovaný personál školských zariadení. Sú vytvárané účelovo, aby bolo fórum sledované.
@anonym_a0ff50 Presne tak, je množstvo tém na tomto fóre, v ktorých je urážaný a zosmiešňovaný personál školských zariadení. Sú vytvárané účelovo, aby bolo fórum sledované.
@anonym_4cd00c ucitel je tiež len človek, ako kazdy z nas tu. Tiež môže urobiť chyby zas nerobte z nich niekoho viac 🙂 autorka sa kludne môže pýtať, ci ma pravo alebo nema ... takže klidek ona to pochopila, nerobi to znej hlupanu ani nič podobné
@oblecenie99 kuchárky chodili s nabalebym jedlom zadarmo preto, lebo oni mali celé kusy, nevarene. Cele masa surové, cele knedle, cestoviny v balikoch. Ci si myslíš, ze si to pozlievali varu?
@anonym_659924 Ja si nemyslím, ale priamo viem, že nie tak celkom. Ešte aj mne raz núkala hotové jedlo priamo v dóze, keď som ju stretla vo vlaku. Nosili aj hotové jedlo v takých väčších prepravkách. V reštaurácii ináč tiež zabalia nedojedene zvyšky, ešte sa aj zvykli pýtať (viem, že to neskladuju v chladničke). Ako som písala, mňa by to tiež nenapadlo, len zase dostala taký neuveriteľný pičung na hlavu, že to bolo smiešne. Ona je podľa niektorých nechápava, hlavne že iné na piatich stranách písali po sebe to isté, a ešte aj riadne ju urážajuc.
@anonym_659924 Ja si nemyslím, ale priamo viem, že nie tak celkom. Ešte aj mne raz núkala hotové jedlo priamo v dóze, keď som ju stretla vo vlaku. Nosili aj hotové jedlo v takých väčších prepravkách. V reštaurácii ináč tiež zabalia nedojedene zvyšky, ešte sa aj zvykli pýtať (viem, že to neskladuju v chladničke). Ako som písala, mňa by to tiež nenapadlo, len zase dostala taký neuveriteľný pičung na hlavu, že to bolo smiešne. Ona je podľa niektorých nechápava, hlavne že iné na piatich stranách písali po sebe to isté, a ešte aj riadne ju urážajuc.
@oblecenie99 Ty naozaj nerozumieš, aký je rozdiel medzi reštauráciou a školským zariadením?
@oblecenie99 Ty naozaj nerozumieš, aký je rozdiel medzi reštauráciou a školským zariadením?
@anonym_4cd00c Ooooo, ideme urážať aj mňa?
@oblecenie99 čo jej závidíš že za ten plat mala aspoň jedlo zadarmo? A jasné že v kuchyni maju chladničky a vo veľkých hrncoch sa dá skladovať a pred odchodom sa nabali, ale hádam tým nechceš povedať, že tým pádom teraz majú desiatkam deti skladovať v kuchyni obedariky v chladničke? A je naozaj rozdiel "ciste" jedlo a jedlo z ktorého sa už odjedlo..
@13uzivatelka11 Aj ty ideš mňa urážať, super. Hlavne, že by sa púšťate do iných a dedukujete rovno, že závidím. Nie, nezávidím, len som napísala, že zobrala a zobrať sa dalo. Dokonca som písala, že mňa by to nenapadlo. Hlavne, že autorka je nechápava.
6 stran sikany kvoli 1 otazke..smutne..stacilo napisat, ze to hygiena nepovoli, hotovo
@katka13katka to
@minenkaa pekne si to prifarbila, musim uznat 🙂👍
@anonym_autor takže si to ty
Bože, dajte jej už pokoj, načo tu píšete 100x to isté? 🤦🏻♀️Už je to trápne
Otázka pre všetky prispievajúce, lebo ma to nenormálne zaujíma a nielen v tejto diskusii - dokázal by mi niekto vysvetliť, prečo keď sa niekto niečo konkrétne opýta a dostane od niekoho na jeho otázku odpoveď, tak ďalších neviem koľko má intenzívnu a neprekonateľnú potrebu odpovedať tiež a píšete dokola to isté? Opýta sa na obedy, odpovedalo sa že sa nemôže, aj dôvod sa napísal, stačili 2-3 odpovede a tu dokola, dokola a dokola budete písať to isté, nehovoriac o forme a o tom, že z toho, že je autorke ľúto že sa jednoducho vyhadzuje jedlo za ktoré zaplatila, že sa nemôže baliť a dávať rodičom nevedela, tak z nej len na základe toho spravíte hnusnú mrchu, strašného rodiča, socku a neviem čo všetko. Ste kompletné? Veď ak chcem odpovedať a má to zmysel, lebo neodpovedal už niekto predomňou, tak odpoviem, poradím a idem ďalej, v inom prípade idem ďalej hneď. Ale nie, vy tu musíte byť všetky profesionálne dramaqueens.
Nie nerobia toto v škôlke, dosť drzosť toto žiadať, polovica detí nezje nic
Otázka pre všetky prispievajúce, lebo ma to nenormálne zaujíma a nielen v tejto diskusii - dokázal by mi niekto vysvetliť, prečo keď sa niekto niečo konkrétne opýta a dostane od niekoho na jeho otázku odpoveď, tak ďalších neviem koľko má intenzívnu a neprekonateľnú potrebu odpovedať tiež a píšete dokola to isté? Opýta sa na obedy, odpovedalo sa že sa nemôže, aj dôvod sa napísal, stačili 2-3 odpovede a tu dokola, dokola a dokola budete písať to isté, nehovoriac o forme a o tom, že z toho, že je autorke ľúto že sa jednoducho vyhadzuje jedlo za ktoré zaplatila, že sa nemôže baliť a dávať rodičom nevedela, tak z nej len na základe toho spravíte hnusnú mrchu, strašného rodiča, socku a neviem čo všetko. Ste kompletné? Veď ak chcem odpovedať a má to zmysel, lebo neodpovedal už niekto predomňou, tak odpoviem, poradím a idem ďalej, v inom prípade idem ďalej hneď. Ale nie, vy tu musíte byť všetky profesionálne dramaqueens.
@anonym_d777d6 🙏🙏 dakujem, tiez nerozumiem tej potrebe zhadzovania, urazania a pisaniu milion krat rovnaku odpoved.
@anonym_autor Čo ti na toto napísať... Choď do tej škôlky a povedz, že máš doma prasiatko a chceš pre neho odpad z kuchyne. Je šanca, že ti ho dajú. Donesieš si domov každý deň za vedro z toho, či deti nezjedia a budeš spokojná. A na večeru sa najete celá rodina... A k tomu ešte ten pocit, že si s tými sviňami lenivými furt sa sťažujúcimi učiteľskými vybabrala - to bude terno.
Dobrú chuť.
@heleninamama nie nedaju jej, lebo si same nosia pre prasiatka pani ucitelky a kucharky.
@anonym_d777d6 🙏🙏 dakujem, tiez nerozumiem tej potrebe zhadzovania, urazania a pisaniu milion krat rovnaku odpoved.
@anonym_autor, ja komentujúce nechápem, opýtala si sa, na to totižto fórum existuje 🙄. Ja som mala syna nejedaka, chodil do súkromnej škôlky, a áno obed mi zabalili, i keď za obedom išiel domov. Mal kvalitnú dozicku, vždy umytu 😃. Dokonca aj teraz, keď je školák, mi dá do desiatovnika pečené buchty, keď nezje, vie, že sa poteším.
A že jedlo nevydrží zopár hodín 🙄, však ani ja horúce jedlo nedávam hneď do chladničky 🤔.
@anonym_065dc8 presne, do kosa to vyhodit maju cas 😄 Ale do obedara uz nie. Ale ucitelky su vecne stazovatelky na vsetko, k tomu sa nejdem ani vyjadrovat.
@anonym_autor Majú čas? Toto sa mi snáď iba sníva a vraj večné sťažovatelky. Keby mamičky neboli také prepnute ako ty , tak by možno aj s radosťou do práce chodili, ale keď maju viac takých rodičov ako ty , tak ani sa nedivím, že odchádzajú radšej pracovať inde . Ja by som ti hneď zabalila, tak akurát trocha zdravého rozumu! Choď si to vyskúšať na jeden deň a potom môžeš trepať hlúposti
Po hopila.by som ak by islo o buchtu alebo kolac co.zoberes do ruky pripadne ovocie pomaranc jablko..ale fakt by si chcela maso.s ryzou od pol 12 do pol 4 a este si pošmaknut vecer?
6 stran sikany kvoli 1 otazke..smutne..stacilo napisat, ze to hygiena nepovoli, hotovo
@sisa_s aka sikana?😅 prispievatelka sama oznacila ucitelky, za vecne stazovatelky, ktore hadzu jedlo do kosa a na to vraj maju cas, ale na balenie zvyskov obeda uz nie. Skor si nevazi pracu ineho, kto travi s jej dietatom mozno viac casu, nez ona a ide posudzovat niekoho kompetencie, ci ochotu, neochotu.
@13uzivatelka11 Myslím, že väčšina žien dobre vie, čo je to mať dieťa, ktoré v škôlke nechce jesť. Ale tu ide o úplne absurdný nápad autorky a ešte je hneď nahnevaná na učiteľky. To je určite ten typ matky ktorý si doma nevie dať rady s deckom, ale v škôlke a škole bude útočiť ako hyena. K chamtivosti sa ani nevyjadrujem.
Jediná rada pre ňu naozaj je, aby dieťa naučila jesť, lebo ju primárne trápi, že to platí a nevyužije. Aj keď neviem, koľko dotuje štát a koľko hradí rodič.
@anonym_7899bb myslim, ze vacsina ludi, ktori maju dieta nejedaka, uplne presne rozumeju tomu, preco chce balit nezjedene jedlo. Rozumiem tomu, ze sa to nesmie kvoli hygiene (netusila som to pred tym), ale obvinovat tu matku z toho, ze mala 4 r, aby to dieta naucila, ze si nevie rady z vlastnym dietatom (ako vy fakt viete, cim si presli a preco je to nejedak) a ze je chamtiva, je fakt cez ciaru.
Tebe musí šibať. 😂😂😂😂
@anonym_a03571 pre šbnutého je každý šibnutý.
Sorry ale je to nehygienické. To nerobím ani doma. Z taniera nedojedene jedlo nepatrí nikam inam len do koša.
Ani si nechcem predstavovať ten sáčok/obedar a ešte dieťaťu večer dať.
@sisa_s aka sikana?😅 prispievatelka sama oznacila ucitelky, za vecne stazovatelky, ktore hadzu jedlo do kosa a na to vraj maju cas, ale na balenie zvyskov obeda uz nie. Skor si nevazi pracu ineho, kto travi s jej dietatom mozno viac casu, nez ona a ide posudzovat niekoho kompetencie, ci ochotu, neochotu.
@anonym_5a0809 to je druha vec, aky nazor ma autorka na ucitelky..ale nebolo podla mna nutne na 6 stranach rozpisovat dookola, ci je blba a chce dat ryzu a maso do sacku..
@anonym_d777d6 lebo tú otázku položí vo verejnej diskusii? Kde na tú otázku môže odpovedať každý, kto tú diskusiu otvorí? Kludne sa môže opýtat aj na facebooku a vypnut komentovanie, keď dostane odpoveď. Ale tam by to všetci videli a vedeli, že sa to pýta ona.
@anonym_autor Majú čas? Toto sa mi snáď iba sníva a vraj večné sťažovatelky. Keby mamičky neboli také prepnute ako ty , tak by možno aj s radosťou do práce chodili, ale keď maju viac takých rodičov ako ty , tak ani sa nedivím, že odchádzajú radšej pracovať inde . Ja by som ti hneď zabalila, tak akurát trocha zdravého rozumu! Choď si to vyskúšať na jeden deň a potom môžeš trepať hlúposti
@iva_23 ja osobne? S radostou!
@anonym_5a0809ja? ja nikoho neodsudzujem, neposudzujem, za to ze mi to nezabali. Obycajne som sa opytala. Odpovedala som ze ak sa neda, tak OK. Nikde som sa nenavadzala do uciteliek za to ze mi to odmietli zabalit. To ze mam na ucitelky na nasej MS vlastny nazor vo vseobecnosti je moja osobna vec.
Pustili sa tu ženy do teba dosť nepekne. Fakt už ľudia nevedia reagovať slušne. Ja tomu nerozumiem.
Ale k veci. Áno nesmie sa to. Z dôvodu že napr teple jedlo zabalia do plastovej dozy o 12tej. Ty prídeš pre dieťa o 4tej. Ešte nejaký nákup. Rozbalis to doma o 5tej a môže to byt pokazené. Alebo nejaké procesy tam už môžu prebiehať z ktorých by ste mohli mať tráviace ťažkosti. A problém by mala jedáleň

Napísala si že si pochopila. A potom ďalej urážala učiteľky..aj kucharky 😃 preto sa to bije. Ako by oni mohli za to že je to zakázané 😃 a už tu len sipíš okolo seba na všetky. Príde mi to ako umelo vytvorená téma
@anonym_ee5538 ja sa len branim 😀 ja neprskam jed bezdovodne na nikoho.