Môžu učiteľky odmietnuť zabaliť nezjedený obed?
Dcera 4 roky je hrozny jedak, v skolke nezje nikdy nic. Kucharky to potom vyhodia. Ucitelky som sa spytala, ci jej nemozem davat nadobku, sacik, hocico proste nech tu porciu zabali domov a vecer zjeme, ale druhej dcerke to dam, proste nech sa to len nevyhodi, naco to platim. Odmietli, ze nesmu. Maju na to pravo?
@heleninamama staci obed, ktory moja dcera nezje, aby sa nevyhodilo.Netreba vedro odpadu. Vsetci su bio eko raw, zachranujeme planetu, ale kopy uvareneho, dobreho jedla do kosa su v poriadku. Vlastne aha, kucharka nema cas zabalit.
@anonym_autor ty si sa aj zamyslela mad tym že keby toto chce každý druhý rodič tak nerobia nič iné len odkladajú? A keď sa to pozkazí a dobre sa z toho dogrcaž tak už bude zase zle..kokos to musí byť radosť s tebou niečo riešiť.
Ale inak tak trošku ja odlahčenie..pracovala som v sukromnej nemocnici . Pacientom sme nosili všelijaké dobroty. Nie ako tu 🤭. Veľa krát sa stalo že sme to odnášali naspäť celé . A pracovala tam jedna sestrička (peňazí mala dosť. Aby sme sa vyhli spekuláciam že možno nemala na výber). A tá koľko krát keď to jedlo videla,zobrala si to že veď je to nedotknuté..už vtedy Km si hovorila že je to hnus,stačí že na to pacient kýchol alebo bohvie čo..no akurát že potom sme ju nachytali aj dojedať to z čoho bolo odjedené...to bola sila...
Učím v MŠ. Nie že mám právo odmietnuť, ja mám zakázané baliť deťom akékoľvek jedlo a zakázané to majú aj kuchárky. Rodičia sú o tom informovaní vedúcou jedálne a oznam visí na nástenke. My sa stravujeme v jedálni mimo triedu. Taniere odnášame k okienku, nezjedené jedlo putuje do zberného boxu. Bohužiaľ. Tvoja predstava o balení obedov je veľmi jednoduchá. Často odnášame nedotknuté porcie, no nie je v mojej kompetencii nosiť boxy na stravu. Ja som zodpovedná za deti a ich bezpečný presun. Neviem si predstaviť nechať obedár s mäsom na skrinke, keď ide dieťa domov o tri, štyri hodiny. Chladnička je iba v kuchyni, kto tam bude bežať, keď ide dieťa domov? kuchárky tam v tom čase už ani nie sú a ja deti samé v triede nenechám. Takže áno, máme právo odmietnuť z príkazu nadriadeného.
@anonym_autor rozumiem, že učiteľky to robiť nebudú a sú nejaké hygienické štandardy. Možno autorka čaká, že tam maju chladničku, že do sacku zbalia nejaký zavin, knedle, nie všetko.. jasne, pokus o vtip.
Zase na druhu stranu vela ľudí si da zabaliť jedlo z reštaurácie, vezmú domov nedojedený obed z prace.. ona ma nejakú snahu o šetrenie, zbytocne neplytvanie jedlom. Toľko stran diskusie o tom ako je to nechutne. Snáď by stačilo i zopar príspevkov. Je to aj o uhle pohľadu. Napíšte toto v krajine, kde umierajú hladom, trpia podvýživou, fakt sú radi za každé jedlo, a teda že tých krajín a ľudí nie je malo a naopak sa budú oni na vás pozerať ako na tých divnych.
Viaceré tu píšete o hygienických predpisoch. Mna by zaujímo či aj v iných škôlkach davajú jogurt do skrinky. Ked prideme po dieťa pred 16tou tak je uplne teplý. 🤦🏻♀️ Už sme to hovorili aj na rodičku že radšej nech jogurt nedávajú vôbec.
6 stran sikany kvoli 1 otazke..smutne..stacilo napisat, ze to hygiena nepovoli, hotovo
@sisa_s ty nevidis alebo nevies citat? Ved to tam je napisane xkrat, len ona si ide stale svoje 😁
@sisa_s ty nevidis alebo nevies citat? Ved to tam je napisane xkrat, len ona si ide stale svoje 😁
@anonym_23abdc a čo keď si ide svoje, čo ste tu vy čo tu točíte to isté dookola, komisia pre nápravu názorov? Dali ste si záväzok, že tú pravdu do nej natlačíte, aj keby čo bolo?
@anonym_23abdc a čo keď si ide svoje, čo ste tu vy čo tu točíte to isté dookola, komisia pre nápravu názorov? Dali ste si záväzok, že tú pravdu do nej natlačíte, aj keby čo bolo?
@anonym_d777d6 ale pravda je, ze to hygiena zakazuje, to nie je o nazore, to je proste fakt ktory musi prijat aj ked sa jej to nepaci, bodka. Vy dve ste sa tusim nasli 🤦♀️
@anonym_065dc8 presne, do kosa to vyhodit maju cas 😄 Ale do obedara uz nie. Ale ucitelky su vecne stazovatelky na vsetko, k tomu sa nejdem ani vyjadrovat.
@anonym_autor
Len tak mimochodom, do "koša" to dávajú kuchárky, nie učiteľky... 😏. A jasné, učiteľky sú na vine všetkému... Však si to choď vyskúšať a som zvedavá, čo povieš na rodičov, ako si teraz ty sama 😜.
@anonym_autor
Len tak mimochodom, do "koša" to dávajú kuchárky, nie učiteľky... 😏. A jasné, učiteľky sú na vine všetkému... Však si to choď vyskúšať a som zvedavá, čo povieš na rodičov, ako si teraz ty sama 😜.
@anonym_bca3ff a aka som ja sama?
@anonym_bca3ff a aka som ja sama?
@anonym_autor
Prečítaj si este raz diskusiu od zaciatku. Pekný deň 😊
@anonym_autor
Prečítaj si este raz diskusiu od zaciatku. Pekný deň 😊
@anonym_bca3ff podobne 😊
@anonym_7df042 mne sa paci ako sme sa z nevinnej otazky dostali k tomu, ze sedim doma na riti a plati ma stat 😄 toto je cosi strasne tieto fora.
@anonym_autor aka otázka, taka odpoveď 🤷♀️
Boze tolko sraciek a hejtu co vy viete napisat mamicke ktora sa pekne slusne opytala. Ulavilo sa vam ked ste sa mohli na niekom cez net vyventilovat? Stacilo jej pekne slusne odpovedat, ze nie zial sa nemoze a nie tu dristy nech nauci svoje dieta jest...hej lebo to ide len tak, dokonale matky 😀
Boze tolko sraciek a hejtu co vy viete napisat mamicke ktora sa pekne slusne opytala. Ulavilo sa vam ked ste sa mohli na niekom cez net vyventilovat? Stacilo jej pekne slusne odpovedat, ze nie zial sa nemoze a nie tu dristy nech nauci svoje dieta jest...hej lebo to ide len tak, dokonale matky 😀
@deniiisia ja som nad tym vela rozmyslala. Ci by vedeli taketo veci hovorit aj neznamej osobe priamo do oci. No jasne ze nevedeli, tym ze sa to len pise pod neznamym nickom im dodava neskutocne vela odvahy a ventiluju si vlastne frustracie. A dakujem ❤️
@deniiisia ja som nad tym vela rozmyslala. Ci by vedeli taketo veci hovorit aj neznamej osobe priamo do oci. No jasne ze nevedeli, tym ze sa to len pise pod neznamym nickom im dodava neskutocne vela odvahy a ventiluju si vlastne frustracie. A dakujem ❤️
@anonym_autor aj keby vedeli do oci, vypoveda to nieco o nich 🙂 pekny den a nic si z nich nerobte, takych prizemnych ludi je na nete kopa
@anonym_autor aj keby vedeli do oci, vypoveda to nieco o nich 🙂 pekny den a nic si z nich nerobte, takych prizemnych ludi je na nete kopa
@deniiisia dakujem, podobne 😊
Ja len toľko...kuchárky si domov môžu ťahať zvanec? Aj pre susedu aj pre švagrinú? Ideál v plastových obaloch z nejakého veľkého na jogurt ,prípadne velke zavareninove. To je povolené? Za mňa tiež grc,ako hyeny ste poniektoré. Svorka primitívnych sliepok,čo sa navzájom hecuju. Ale tak,aspoň sa ukážete,aké ste dokonale...úplne dokonalé ale dokonale primitívne a jednoduché.
@anonym_bd6444 snáď vidíš rozdiel, že kuchárky a učiteľku si to dajú do chladničky.A možno aj nie niektorým ľuďom to je jedno hlavne, že zadarmo
V škole bežne dávajú si deti do dóz koláče, ktoré nezjedli. Nikdy z toho nič nebolo.
@anonym_autor Čo ti na toto napísať... Choď do tej škôlky a povedz, že máš doma prasiatko a chceš pre neho odpad z kuchyne. Je šanca, že ti ho dajú. Donesieš si domov každý deň za vedro z toho, či deti nezjedia a budeš spokojná. A na večeru sa najete celá rodina... A k tomu ešte ten pocit, že si s tými sviňami lenivými furt sa sťažujúcimi učiteľskými vybabrala - to bude terno.
Dobrú chuť.
@heleninamama už ani toto sa nesmie, dávať odpad pre domáce zvieratá.
@deniiisia lenze ona sa pekne slusne neopytala, ona sa opytala podrypovacsky a este aj nepochopila odpovede. V dalsich hlupych komentaroch na adresu ucitelov to len potvrdila. Takze dostala presne to, o co si koledovala…🤷♀️
@anonym_autor ty nemôžeš byť normálna. Ľutujem učiteľky, čo učia tvoju dcéru. Naozaj. 🤯🤯🤯🤯🤯
@anonym_autor ty nemôžeš byť normálna. Ľutujem učiteľky, čo učia tvoju dcéru. Naozaj. 🤯🤯🤯🤯🤯
@mysikk podla komentarov citam, ze ucitelky su v podstate svatice. Su to tiez len ludia so svojimi povahami a naladami. Najdu sa aj vyborne ucitelky a najdu sa aj protivne neochotne. Moje skusenosti nejdem rozpisovat, je mi jasne ze som uz zaskatulkovana v tejto diskusii. Ale v podstate ma to nejako netrapi, ja aj moje okolie vie aky som clovek v realnom zivote a to je pre mna podstatne. Najlepsie je hodnotit cloveka podla par viet absolutne vytrhnutych z kontextu a bez poznania okolnosti. Ale tu na MK je to bezne, cest vynimkam. Nech sa spyta kazdy sam seba, ci by dokazal do oci povedat ze si protivna, si debil roka a si leniva matka. No jasne, ze nedokazal. Cize odporucam prehodnotit si to.
@vsetci boze baby klud, ved som sa len opytala 😄
@anonym_autor Mo bol tiež nejedak v škôlke. Pani učiteľky samé navrhli aby som nosila dózy a tam mu zabalili zvlášť polievku, zvlášť napr. ryžu mäso a zvlášť šalát. Žiadne sáčky ako tu všetky píšete. Ale domov chodil hneď po obede. Nikdy nám z jedla nebolo zle ani nič podobné lebo sa hneď do jedlo.
@anonym_autor Mo bol tiež nejedak v škôlke. Pani učiteľky samé navrhli aby som nosila dózy a tam mu zabalili zvlášť polievku, zvlášť napr. ryžu mäso a zvlášť šalát. Žiadne sáčky ako tu všetky píšete. Ale domov chodil hneď po obede. Nikdy nám z jedla nebolo zle ani nič podobné lebo sa hneď do jedlo.
@mariazatkova aj mojej znamej balia v skolke do doziciek ked sa nedoje, nevyhadzuju jedlo. Je pravda ze je to sukromna skolka, cize to je o inom cely pristup.
@anonym_d777d6 súhlasím
@deniiisia áno aj ja
@anonym_autor Áno v každej škôlke to majú inak zaužívané. Je to naozaj individuálne. Inak som zhrozená z niektorých komentárov. Žiadne rady ohľadom príspevku len urážky, výsmech. Krásna doba. Žiadna úcta k druhému človeku. Modrý koník je o tom aby sa mamičky navzájom podporovali radili a nie zhadzovali a posmievali.
@anonym_d777d6 súhlasím
@deniiisia áno aj ja
@anonym_autor Áno v každej škôlke to majú inak zaužívané. Je to naozaj individuálne. Inak som zhrozená z niektorých komentárov. Žiadne rady ohľadom príspevku len urážky, výsmech. Krásna doba. Žiadna úcta k druhému človeku. Modrý koník je o tom aby sa mamičky navzájom podporovali radili a nie zhadzovali a posmievali.
@mariazatkova suhlasim so vsetkym a dakujem ❤️ si dobry clovek.
@mariazatkova aj mojej znamej balia v skolke do doziciek ked sa nedoje, nevyhadzuju jedlo. Je pravda ze je to sukromna skolka, cize to je o inom cely pristup.
@anonym_autor Súkromné zariadenie je niečo iné. Daj si dieťa tam. Štátna materská škola zaradená do siete škôl musí dodržiavať zákony a nie podliehať všetkým žiadostiam matiek, ktoré tie zákony porušujú.
@anonym_autor Súkromné zariadenie je niečo iné. Daj si dieťa tam. Štátna materská škola zaradená do siete škôl musí dodržiavať zákony a nie podliehať všetkým žiadostiam matiek, ktoré tie zákony porušujú.
@anonym_4cd00c ved ano-presne ako tvrdim, ze je to o inom.

@anonym_d777d6 lebo tú otázku položí vo verejnej diskusii? Kde na tú otázku môže odpovedať každý, kto tú diskusiu otvorí? Kludne sa môže opýtat aj na facebooku a vypnut komentovanie, keď dostane odpoveď. Ale tam by to všetci videli a vedeli, že sa to pýta ona.
@anonym_7aa345 ok a logika kde? Veď keď sa niekto opýta na ulici na cestu niekde ... napríklad na zastávke autobusu, kde stojí viacero ľudí, tak mu jeden poradí, odpovie a ostatní začnú opakovať to isté + pridajú urážanie, dehonestáciu a vysoko odbornú analýzu jeho života, postojov a psychického stavu? Čo sme tu na MK všetci sociálni analfabeti? Opakujem - keď viem pomôcť, poradiť, tak pomôžem, poradím, ak sa už neporadilo, keď neviem/nechcem, tak idem ďalej. To hádam lepšie ako tu zvládajú aj deti na ZŠ.