MŠ - vylúčenie z kolektívu zo zdravotných dôvodov
Ahojte, chcem sa spytat ci mate skusenost s niecim podobnym a ako ste to riesili. Syn ktory ma teraz 3,5 roka zacal vo februari chodit do skolky. Mame aj druheho 11m. Odkedy chodi do skolky tak sa u nas dost zvysila chorobnost. Kazdu chvilu maju obaja sople, kaslu, aj ja som chora viac ako kedykolvek predtym. Teraz mladsi dostal uz druhy krat za tento rok zapal priedusiek. Nastastie nema teploty a atb ame len pre istotu ak by sa to zhorsilo ale skaredo kasle aj ked nie vela (proste dnes ho lekarka popocuvala a tie priedusky su zapalene). Starsi tiez kasle, nastastie priedusky ok a ja som tiez chora. V aprili mali moraxellu a streptokoka. No a dnes teda lekarka povedala, ze by bolo lepsie keby ostal 2 mesiace doma. Chodi do sukromnej skolky, momentalne este ani neviem ako sa tam takto cosi riesi. Chodi tam velmi rad, stale rozprava o kamosoch, takze z hladiska socializacie by to bol velky krok naspat si myslim plus ja mu neviem az taky program urobit nakolko mam druhe male dieta. Tak by ma zaujimalo ako ste podobne situacie riesili a ci to vobec malo nejaky vysledok, lebo u nas aj sama doktorka povedala, ze nech necakame,n ze potom bude v tej skolke uz zdravy.
@ivik111 presne tak astma, reflux a int. laktozy, za roky sa to zmenilo na abkm a astma ustúpila v 10r.,aj iné choroby
Nas zacal chodit do skolky minuly rok v aprily ako cerstvo 3rocny. Do konca juna odchodil presne 2 tyzdne prerusovane. Z choroby do choroby. A od septembra do marca to iste. V marci bol v skolke 2 dni. V marci dostal isoprinosine a paradne mu to pomohlo. Od aprila doteraz vymeskal zo skolky tyzden. Ale teda rok to bol cisty boj a zufalstvo. A samozrejme vsetci sme boli chori od neho. Dookola sme si posuvali sople a kasle a teploty. Chce to asi len vydrzat. Nas ne alergik, astmatik a aj mne hovorila dr ze skusit ho nechat doma zo skolky. Lenze ja si to nemozem dovolit, najblizsia rodina 150km a keby zostanem doma, vyhodia ma z prace. Tak nejak sme to preklenuli. Ale na jesen sa to vrati, psychicky sa na to pripravujem
@alex2019 preco chodi cez prazdniny do skolky, ked Ty si doma s druhym dietatom..? Toto teda nepochopim…
@pallacinka29 a co sú prázdniny iné dni, ako ostatné? Ak je škôlka otvorená a ma takú možnosť, prečo nie
@danielahamar ano, prazdniny su ine… ale ok, ak si myslis, ze dieta, ktore vie, ze je leto, prazdniny, je v skolke stasne… garantujem Ti, ze nie…
@pallacinka29 🤦♀️
@gabika128 sa len chytaj za hlavu… dost smutne, ked matky obtazuje travit cas so svojimi detmi a vymyslat im program… to je jednoduchsie capnut ich do skolky a nech sa ini staraju… a potom prip. hladat xy chyb, co je v skolke zle (od stravy po teplotu)… presne to na dnesnej generacii lenivych rodicov a deti vidno…
@pallacinka29 niektoré mamičky nemajú na výber, aj keď sú doma, ty im do "kuchyne" nevidíš, tak nesúď

@alex2019 ochoriete naraz alebo postupne. Potom to u nás trvá aj tri týždne. Týždeň covid dcéra, potom extra covid ja, syn ešte nič, ja som skapinala a potom po troch týždňoch syn. To bolo. Tie sopliky je stále dookola