Musí dieťa chodiť do predškolskej triedy?
Ahojte, nikde sa neviem dopátrať k informácii, či dieťa predtým, ako pôjde do školy, musí absolvovať vyslovene predškolskú triedu. Neviete ako to je? Naša situácia: dcéra je narodená v septembri, v škôlke ju zaradili do nižšej triedy k mladším deťom a ich trieda ešte nebude budúci rok predškolská. No my ju chceme dať skôr do školy. Je potrebné, aby som žiadala riaditeľa o preloženie do predškolskej triedy? Ďakujem
Dieta v predskolskom veku musi absolvovat 1 rok predskolskeho vzdelavania. Nie je predpisane v ktorej skupine.
Toto sa deje v mnohych skolkach, ze deti idu do skoly zo strednej triedy, lebo pod predskolskej sa nezmestia
Je jedno akých má spolužiakov, keď bude predškoláčka bude robiť to čo ostatní predškoláci. Ale ak chceš požiadať o predčasné zaškolenie - začať školu v septembri keď dovŕši 6 rokov - treba to riešiť skôr.
@mrs_m to že ju chcete budúci rok do predškolskej riešte už teraz - ak jej nevychádzajú roky, tak, aby ju priradili ku predškolákom. No úprimne ti to neodporúčam, dieťa potrebuje hlavne emočne dozrieť na školu aj keď inteligenciou môže byť ďaleko pred spolužiakmi, emočné dozrievanie je rovnako dôležité a to sa urýchliť nedá, ani naučiť skôr 🙂
Môže ísť do školy aj bez toho, aby absolvovala "predškolskú triedu." Povinné predprimárne vzdelávanie je definované pre deti, ktoré dovŕšili 5 rokov veku do 31. 08. príslušného kalendárneho roku, ktorý predchádza začiatku školského roka, v ktorom pre ne bude predprimárne vzdelávanie povinné alebo v príslušnom školskom roku pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.
Pred predčasným zaškolením odporúčam včasnú konzultáciu v CPP. V prípade odchýlok (aj smerom nadpriemerná inteligencia) vedia odporučiť vhodnú školu alebo podporiť inklúziu, ak je potrebná či vhodná.
Naša dcéra je tiež septembrová a tiež sme zvažovali predčasné zaškolenie. Bola aj na prijímačkách, ale nakoniec sme to nechali tak a nastúpila do školy až po dovŕšení 6 rokov, teda vo veku 6 rokov a 11 mesiacov.
Neľutujem, do dôchodku sa ide aj tak podľa dátumu narodenia a nie podľa dátumu nástupu do školy. 😉
predskolsku ma ked chodi do skolky, avsak na predcasne zaskolenie potrebujete suhlas cpp
Dieta moze byt v zmiesanej triede vekovo, akurat bude mat aj predskolske aktivity, je to bezne. A absolvovat by ju malo, ak nie su vazne problemy.
@mrs_m ahoj, nemusí byť zaradená do predškolskeh triedy, ale na tvojom mieste by som požiadala riaditeľku, aby ju zaradili medzi predškolákov (predsalen sa s predškolákmi robia iné prac.listy, učia sa niečo iné (viac), než mladšie deti)... Pred zápisom musí absolvovať "preskúšanie" v cppap.

@mrs_m deti majú iný režim v predškolskej triede väčšinou takže určite by som požiadala o preradenie aby sa učila na rutinu ktorá bude neskôr v škole