icon

Musím dať dieťa do škôlky?

dijka123
18. aug 2021

ked mam doma predcasniatko tak mozem snim byt do 6 rokov na rodicovskom alebo musi ist normalne od 3 rokov do skolky dakujem za odpovede

Strana
z4
zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
18. aug 2021

@dijka123 este teda - ked sa pytas - do skolky dieta ist nemusi, skolka povinna nie je, mozes s nim ostat doma, na neplatenom rodicaku, najdes si opatrovatelku a ty pojdes pracovat.

brrrrrciatko
18. aug 2021

@dijka123 mozeze zostat na neplatenej predlzenej rodicovskej dovolenke. Vtedy moze dieta navstevovat skolku na pol dna

matapo
18. aug 2021

...tak na predlzenej RD ostavaju mamicky kt. deti maju naozaj zdravotne problemy. To ti neschvalia len tak, mojej kamaratke schvalili az na odvolanie a to ma jej dcerka DMO a silnu astmu, neprejde viac ako niekolko 100 metrov sama, stale v kociku, kazdodenne cvicenie, niekolko krat do roka rehabilitacie, neustale sledovanie. Inak co sa skolky tyka sa netrap, moj isiel uplne neplanovane ked sa uvolnilo miesto, nemal este ani tri, nevedel ani jest ani sa obliect, ani obut sam. Malicky, ani rozpravat extra nejak nevedel, akurat odplienkovany uz bol aj cez den aj v noci. Ucitelkam to vobec nevadilo, aj na rukach ho radi nosili aj si ho pritulili, lebo nakolko este bol kojeny a ruka vo vystrihu bolo pre neho max. bezpecie, aj v tom mu pani ucitelky vyhoveli a boli pren na tie 3 hodiny denne ako druhe mamy, aj ho nakrmili, dokrmili, aj za rucicku vodili, aj poobliekali, poobuvali...A pocas dvoch mesiacov prebiehali take zmeny ze z babatka nam hned vyrastol samostatny smely chlapcek, ktory sa zrazu vedel aj sam obliect, aj obut aj najest a aj cisto rozpravat. takze pre skolku sa vobec nestrachuj 🙂 dieta to zvladne.

krkavcia_mater
18. aug 2021

@dijka123 zavazi aj.posudok od.psychologicky, nemusi byt emocne pripraveny. Vedia predlzit o 1 rok MD.. Ja mam tiez predcasniatko, ale ma vela diagnoz, uz ma 5 rokov a som s nim doma. Popravde, pre jeho zdravot.stav by som bola v praci tak 2.dni.z.5.🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

1katus1
18. aug 2021

@dijka123 môžeš byť doma do 6 rokov ale nebudeš dostávať nič. Štát bude za teba platiť len odvody. Ak má dáke zdravotné problémy tak treba dať na posudkovu vybavuje sa to cez obvodnú ona by ti mala povedať čo a ako. Ale ak je drobček ok tak nie je dôvod na platený rodičak do 6 rokov

euka210
18. aug 2021

@dijka123 to treba riesit s detskou lek, pozna dieta, ci ma vazne diagnozy na predlzeny RP a ked ma este rok, tak je este skoro riesit vysetrenia.
Kamoskyna bola hlucha okolo 2r, tak mala predlzeny...operacie, nacuvatko, kontroly do Ba cez cele Sr...mala aj odklad a ide uz do skoly, tak uvidime, lebo jasna rec este problemy.
Co sa tyka sanostatnosti deti, tak mojim chlapcom prave skolka pomohla, donutila ich ked videli ine deti.

azurova99
23. aug 2021

@dijka123 na predĺžený rodičovský potrebuješ mať papiere od dr, potom to ide na sociálku a tak dr posúdi či ti predĺžia alebo nie, moja dcéra berie každý mesiac ATB vždy je chorá, mali sme papier aj od imunologicky aj.pediatricky, ale nepredĺžili mi ani o rok

Strana
z4