Musím ísť na zápis s dieťaťom narodeným 6.9.2009?
Ja maleho nedavam do skoly,ale dnes som pocula info ze dieta narodene do 12.9.2009 treba prihlasit na ZS+potvrdenie od psychologa,viete nieco o tom?
Najlepsie urobis, ked si zavolas na konkretnu skolu, kde dieta planujes dat. Ak je sposobile skolskej dochadzky, ja v tom problem nevidim, aby nastupilo
A preco nedavas?
Ja som čítala, že treba ísť na zápis s deťmi narodnými do 31.8..
na zapis sa ide s dietatom ktore dovrsi vek 6rokov k 31.8. vynimka mozu ist aj septembrove deti t. j. 6rok budu mat v septembry ak psycholog odporuci.na zaklade toho ze rodicia aj skolka odporuca dieta. ale aj vynimka odklad o rok napr. junove julove augustove deti ktore budu mat 6. pojdu do skoly o rok neskor ked budu mat cez leto 7. na zapis sa musi... a psycholog odpoiruci odklad,
Je to presne tak, ako napísala katarina822.
podla mna v danej sprave malo byt do "1.9. 2009", akurat sa nejakej sikovnej uradnicke smykol prst medzi dve klavesnice a bola z jednotky dvanastka 😀 inak prave datum 12. september nedava vobec ziaden zmysel... 😉
deti narodene do 31.8. musia na zapis, potom uz individi. skolka odporucat nemusi vobec, je to na zvazeni rodica. ale to tiez nie je mirnix dirnix, pretoze dieta narodene po 31.8. musi absolvovat psychologicke testy a nie jedny. presne toto riesime. ucitelky neodporucali, ale v skolke boli psychologicky robit testy sk. zrelosti, mala presla, aj ked je narodena 3.9. a teda ide k zapisu s tym, ze v marci mame termin na velke psych. testy a v juni/juli ju este raz otestuju. keby sa nieco dramaticky zmenilo k horsiemu /co nepredpokladam/, vzdy sa moze vratit do skolky. ale horsie by bolo, keby to slo len a len k lepsiemu a potom by sme banovali, ze nebola na zapise.
ja vybavujem odklad ,po odporucani psychologa,ale na zapis ideme
zapišu nás,predlozim doklady ze dieta je nezrele od lekara a prideme znova narok
Zakon hovori, ze na zapis musi ist dieta, ktore k 1. 9. daneho roku (2015) dovrsi 6 rokov. Mladsie ist moze, ak rodicia uvazuju o predcasnom zaskoleni, ktore je mozne po suhlasnom stanovisku poradne (CPPPaP) a pediatra (viacmenej realne len tej poradne). 12. 9 sa nikde neuvadza. Skontrolovat si to mozete v zakone c. 245/2008 ale hladat si treba aktualne znenie lebo skolsky zakon sa novelizuje cca. kazdeho pol roka (nie toto ustanovenie, vzdy nieco ine :D )
nám bolo oznáme v škôlke že je našou povinnosťou zapísať dieťa do školy aj keď by sme chceli odklad lebo je to zákonom dané 😉

Podla mna netreba. Treba zapisat deti narodene do 31.8