icon

Nadane dieta?

Včera o 21:17

Co vedia vase 3 rocne deti? Ako zistite ci vase 3 rocne dieta je nadane? Ako zistite ci sa vase dieta v skolke nenudi? Ide mi o to, ze v skolke maju napr. 4ks puzzle a moja dcerka uz sama sklada 100ks doma a take ine veci....bolo by to na dlhe pisanie...

Strana
z2
vkatush
Včera o 21:20

4 ks puzzle pre trojročného? Tak pre 1-2 ?

Radšej rozpíš, čo je podľa teba výnimočné a podľa toho ti budeme vedieť poradiť.

anonym_fd163f
Včera o 21:22

@anonym_autor sorry ale pokiaľ nemáte dieťa v montesorri škôlke tak génia vám v obyč škôlke neurobia. Veď doma sa jej môžte venovať podľa vašich preferencií a podľa toho ako je ona na Tom. Nudiť sa je inak veľmi dôležité. A v škôlke sa hádam nechodí iba hrať. Má tam interakcie s deťmi ktoré sú oveľa dôležitejšie ako to že tam majú 4 puzzle. Ak vám to vadí nakúpte im tam aspoň nejaké pracovné zošity kde riešia pytagorove vety a pod ....

anonym_0bcdf3
Včera o 21:23

@anonym_autor no bolo by lepšie, keby si rozpísala viac, na základe čoho si myslíš. že sa nudí?

anonym_0bcdf3
Včera o 21:26
@anonym_fd163f

@anonym_autor sorry ale pokiaľ nemáte dieťa v montesorri škôlke tak génia vám v obyč škôlke neurobia. Veď doma sa jej môžte venovať podľa vašich preferencií a podľa toho ako je ona na Tom. Nudiť sa je inak veľmi dôležité. A v škôlke sa hádam nechodí iba hrať. Má tam interakcie s deťmi ktoré sú oveľa dôležitejšie ako to že tam majú 4 puzzle. Ak vám to vadí nakúpte im tam aspoň nejaké pracovné zošity kde riešia pytagorove vety a pod ....

@anonym_fd163f prepáč, ale väčšiu hlúposť som už dávno nečítala. Z dieťa génia neurobí žiadna škôlka. Rozvíjať sa môže tak v bežnej škôlke, ako v montessori, poznám veľmi dôverne obidva typy.

pribinak
Včera o 21:28

Však si daj dieťa odtestovat a uvidis. Ale skladanie Puzzle ako ukazovateľ? No nemyslím

anonym_882257
Včera o 21:28

Radsej ži v tom ze mas normalne zdrave dieta normalne zdravo sikovne lebo premotivovanych blaznivych matiek je dost. A prajem
Ti velmi nech je nadane ale bud pri zemi neries to nijak specialne

anonym_882257
Včera o 21:30

3 r dieta Je rado dieta ze konecne vie rozpravat ze clovek uz aj rozumie🤣

anonym_8ec65b
Včera o 21:32

Najlepsie je detom priemernym,kazdy da detom pokoj.Ale ci dieta nadane,ci podpriemer je ci v skolke,ci v skole problem.Specialne skoly pre oba pripady,specialne pre slabe a specialne pre nadane.

anonym_b5ffff
Včera o 21:33
@anonym_fd163f

@anonym_fd163f mňa by zaujímalo, kde sa vzali géniovia kým neboli montesori škôlky 🙈

anonym_8ec65b
Včera o 21:37

A nezabudajme nova sk.reforma bude o tom zrusit specialne skoly,vsetky deti dat do beznych a ucitelia sa budu venovat specialne vsetkym skupinam.Neviem ako to chcu dokazat,ale naucit sa pisat,citat,pocitat do 3tieho rocnika a mnohe deti to uz budu vediet,ine zase nie.Demotivacia ucit sa,lebo znamky nebudu iba absolvoval.
A zaujimave to bude aj zo Strednymi skolami,podla coho deti budu vyberat.

a0
Včera o 21:38

Budem úprimná, je mi srdečne jedno, či sa moje dieťa v škôlke nudí. Lebo tá inštitúcia nie je od toho, aby rozvíjala detský talent a nadanie. Od toho sú tu rodiča, čo platia mimoškolské aktivity, keď reálne vidia, že dieťaťu ide niečo lepšie.
moje dieťa nevedelo v 5r nakresliť pomaly ani stickman ale zároveň aký šport začalo, taký šport vedelo - bavíme sa tu o tom, že sadlo na bajk a jazdilo, skočilo do vody a plávalo, obulo korčule a korčuľovalo… vybral si šport jemu najbližší, teda dva a podporujeme, rozvíjame. Popri tom má slovnú zásobu, že by strčilo do vrecka nejedného dospelého (nemá ešte ani 10r).
Druhé dieťa mám nadané umelecky, dokonalá jemná motorika, pohyby ale aj rytmus. Chcelo gitaru, má gitaru, učí sa hrať, tancuje, maľuje.
Takže ak si tvoje dieťa vie skladať 100ks puzzle, má asi dobré priestorové videnie. Či je to malý génius, zistíš o pár rokov, nezávisle od toho, či sa v škôlke nudí alebo nie. Ak by tam bola taká hrozná nuda, príde na to, ako si puzzle vyrobiť 😉.

anonym_f6ae9b
Včera o 21:44

@anonym_autor prosim nepýtaj si rady tu lebo prečítala som už mnoho príspevkov a odpovede sú fakt hrozne. Nemyslím tu ale celkovo. Z puzzli nebude dieťa nadané ale zároveň môže byt. Moja je mega ziva, hyperaktivna, nepozorna, neposlucha, nepočúva, ignoruje. V škôlke mali testovanie a bola najlepšia zo všetkých deti. Nie vždy sa inteligencia dieťaťa ukazuje takto. Preto ak si myslíš že je nadpriemer treba ho dať odtestovat 🙂 no praca s takým dieťaťom je náročná, teda aspoň u nás. Nie je dňa čo by som si večer nepovedala že mám nervy v ****** 🙂

anonym_0bcdf3
Včera o 21:46
@anonym_8ec65b

A nezabudajme nova sk.reforma bude o tom zrusit specialne skoly,vsetky deti dat do beznych a ucitelia sa budu venovat specialne vsetkym skupinam.Neviem ako to chcu dokazat,ale naucit sa pisat,citat,pocitat do 3tieho rocnika a mnohe deti to uz budu vediet,ine zase nie.Demotivacia ucit sa,lebo znamky nebudu iba absolvoval.
A zaujimave to bude aj zo Strednymi skolami,podla coho deti budu vyberat.

@anonym_8ec65b no dospeje to zrejme k tomu, že tretina rodičov bude deti vzdelávať alebo doma, alebo v súkromnýcn školách, ako je tomu v niektorých častiach Česka, pretože rodičia nesúhlasia s tým, aby ich deti boli na konci záujmu učuíteľa, lebo ten rieši deti so špeciálnymi potrebami a asistentov je málo, prípadne, aby boli slovne a fyzicky napádané deťmi, ktoré to pre svoju diagnózu v bežnej škole nedávajú a potrebujú iný prístup. Ten im samozrejme škola, kde je v triede vyše dvadsať detí a učiteľ nemá vyštudovanú špeciálnu pedagogiku nemôže poskytnúť. Nechcem sa teraz nijako dotknúť rodičov detí so špeciálnymi potrebami, máme v rodine také dve, tak viem, že je to nesmierne ťažké pre nich, ako aj pre ich deti. No ťažké to je aj pre zbytok triedy

anonym_5fa21e
Včera o 21:53

@anonym_autor V skolke maju milion inych hraciek. Moj ako dvojrocny poznal vsetky pismenka, lebo ho to prosto bavilo. Nevedel hovorit poriadne, len zopar slov, ale písmenká poznal velmi dobre.. ( veela sme citali, mal rad, ked som mu citala) a co? Nic! Ano, hlavu ma dobru vo vseobecnosti, lahko sa uci ale ma poruchu pisania a uz cita nerad ( ma 15 rokov uz).

anonym_e44743
Včera o 21:58

špec, zš nezatvoria. ostanú tam ťažšie diagn.
žiaci s ľahšími diagn. pôjdu na zš.

deedol
Včera o 22:07

mam nadane dieta (potvrdene testami pred nastupom do ZS). ak chces, napis mi sukromnu spravu, lebo tu sa kazdy vyjadruje a malokto o tom nieco vie. 🙂

marianarem
Včera o 22:10

@anonym_autor Nenudi sa, ma tam ine deti, ked uz nic ine, rozvija sa po socialnej stranke. Moj je tiez vedomostami popredu, ale skolka mu dava po socialnej stranke nieco, co mu doma dat neviem - nema surodencov a pohybuje sa zvacsa medzi dospelymi. Ale aj keby surodencov mal, tak v skolke je predsa len viac typov deti, viac povah. Navyse tam vselico tvoria, to ho bavi, chodia na vylety, maju karnevaly a rozne ine akcie, nenudi sa. Teda nudi, pocas poobedneho oddychu 🙂

lizatko1009
Dnes o 00:16

no a svagrov syn nemal ani 2 a ovlada 18 krajin na slepej mape a ratat do 10 a teraz co? 😂 ale to myslim vazne s tou slepou mapou, ale take niektore krajiny, ze ani ja by som nevedela😂😂😂

anonym_8239c0
Dnes o 00:18

@anonym_autor
Neviem, nemyslime si ze nasa 3rocna vnucka je genius aj ked s mamou plynule rapka po Francuzky, s otcom po Anglicky a s kamaratkami so skolky po Svajciarsky.po Slovensky este nevie, netreba na Slovensku nechcu byvat .

anonym_8239c0
Dnes o 00:33
@anonym_8239c0

@anonym_autor
Neviem, nemyslime si ze nasa 3rocna vnucka je genius aj ked s mamou plynule rapka po Francuzky, s otcom po Anglicky a s kamaratkami so skolky po Svajciarsky.po Slovensky este nevie, netreba na Slovensku nechcu byvat .

@anonym_8239c0
Ale som zabudol povedat ze to ma z casti po rodicoch obidvaja su na urovni C2 + native speaker., takze nekodkodaka dakou Slovenskou verziou jazykov.

ruzasipova
Dnes o 05:14

Ja mam tiez nadane dieta (potvrdene testami) a v skolke sa nenudila, mala ju rada, nasla si tam svoje. Inak s tym puzzle, mne v roku a pol stavala 12dielikive ako drak. Ked mas nadane dieta, to proste poznat na jeho mysleni, typu otazok, zaujmoch.

anonym_fd163f
Dnes o 05:28
@anonym_0bcdf3

@anonym_fd163f prepáč, ale väčšiu hlúposť som už dávno nečítala. Z dieťa génia neurobí žiadna škôlka. Rozvíjať sa môže tak v bežnej škôlke, ako v montessori, poznám veľmi dôverne obidva typy.

@anonym_0bcdf3 to bolo myslené na tie hračky ale nevadí ... A určite ich rozvíjajú inak v tej škôlke tiež .som svoje skúsenosti.

autor
Dnes o 05:34
@anonym_0bcdf3

@anonym_autor no bolo by lepšie, keby si rozpísala viac, na základe čoho si myslíš. že sa nudí?

@anonym_0bcdf3 co sa tyka rozpravania, tak ona vo vetach rozprava od roka a pol, tak ze jej kazdy rozumie,to je normalne pre niektore deti, takze recovo sme v pohode, od roka a pol s nou chodim na anglictinu helen Doron a to jej krasne ide, vie pekne v ramci mojich schopnosti rozpravat po anglicky, vie pocitat do 30, pozna planety, prsteky, dni v tyzdni, mesiace v roku, vie ake mame hlavne mesto, vie ho lokalizovat na mape, vie aka rieka preteka cez Bratislavu, vie lokalizovat na mape Presov, Kosice (mame knihu, ktorra je od 2 rokov spoznavame Slovensko a tam sme sa to naucili), taktiez sme sa tam naucili co je stalagmit, stalaktit, stlagmat, vie kde byvaju zvieratka, pozna ich fakt vela, rada pred spanim okrem rozpravok cita svet zvierat, pesnicky, basnicky si po prvom, druhom pocuti pamata, basnicky z knihy Ludmili Podjavorinskej Zabiatko vie na spamat skoro vsetky, vonku vie identifikovat vranu, straku, drozda, holuba, sykorku, vrabca, bociana a neviem co este, vie rocne obdobia, co sa kedy robi, ako vyzera zalud, na akom strome rastie, ukazat co je lipa, breza...co nerada robi je kreslenie, vymalovavanie, ale zase odoberame zajacika a tam rada kresli spajacky, tie ciary, co si predcvicuje pisanie, pozna pismenka, vie vyhlaskovat slovo ked je v knihe, ale uz ho neprecita narad, ale po pismenkach ano...no je toho vela, viac uz ani nepisem...snad to uz chapete lepsie...3 roky mala iba teraz koncom decembra

autor
Dnes o 05:38
@anonym_autor

@anonym_0bcdf3 co sa tyka rozpravania, tak ona vo vetach rozprava od roka a pol, tak ze jej kazdy rozumie,to je normalne pre niektore deti, takze recovo sme v pohode, od roka a pol s nou chodim na anglictinu helen Doron a to jej krasne ide, vie pekne v ramci mojich schopnosti rozpravat po anglicky, vie pocitat do 30, pozna planety, prsteky, dni v tyzdni, mesiace v roku, vie ake mame hlavne mesto, vie ho lokalizovat na mape, vie aka rieka preteka cez Bratislavu, vie lokalizovat na mape Presov, Kosice (mame knihu, ktorra je od 2 rokov spoznavame Slovensko a tam sme sa to naucili), taktiez sme sa tam naucili co je stalagmit, stalaktit, stlagmat, vie kde byvaju zvieratka, pozna ich fakt vela, rada pred spanim okrem rozpravok cita svet zvierat, pesnicky, basnicky si po prvom, druhom pocuti pamata, basnicky z knihy Ludmili Podjavorinskej Zabiatko vie na spamat skoro vsetky, vonku vie identifikovat vranu, straku, drozda, holuba, sykorku, vrabca, bociana a neviem co este, vie rocne obdobia, co sa kedy robi, ako vyzera zalud, na akom strome rastie, ukazat co je lipa, breza...co nerada robi je kreslenie, vymalovavanie, ale zase odoberame zajacika a tam rada kresli spajacky, tie ciary, co si predcvicuje pisanie, pozna pismenka, vie vyhlaskovat slovo ked je v knihe, ale uz ho neprecita narad, ale po pismenkach ano...no je toho vela, viac uz ani nepisem...snad to uz chapete lepsie...3 roky mala iba teraz koncom decembra

@anonym_autor co sa tyka domacich prac pomaha tiez, jazdi na bicykly s pomocnymi kolieskami a tuto zimu sa ucime lyzovat, jazdi na cykloodrazadle, to je take normalne...cize ak by niekto mudroval robime aj sporty, aj domace veci sa ucime, vie sama zapnut pracku a ine veci

anonym_af7719
Dnes o 05:42

Mam take dieta co vedelo viac ako pises ty a v 4 rokoch mu diagnostikovali autizmus s nadpriemernym IQ.
Ale ty mi prides ako extra premotivovana matka ktorej dieta bude lietadlo, lutujem ucitelky vo vasej skolke uz teraz.

elenajezova
Dnes o 05:53
@anonym_8239c0

@anonym_autor

@anonym_8239c0 a nie je to trošku smutné? Zahodiť teda predpokladám slovenské korene? Aj keď teda neplánujú žiť na Slovensku? Mne by ako babke bolovz toho smutno. Ze sa vnučka so mnou nedohovorí po slovensky.

martinka13
Dnes o 06:02

Ak chceš reálnu odpoveď, tú Ti poskytne testovanie pred nástupom na ZŠ. Ak budeš chcieť dať dieťa do triedy pre nadané deti. To, že dieťa poskladá puzzle, vie čítať a niečo počítať už v škôlke este neznamená, že je nadpriemerne šikovné. Tie testy sú ďaleko obsiahlejšie.

mogaa
Dnes o 06:32

puzzle naozaj nie sú ukazovateľ na nadpriemerné nadanie u detí, skôr to môže byť ukazovateľ pre autizmus🙂 aj to samozrejme nie ako samotný ukazovateľ🙂u detí je to jednoducho tak že jedno je šikovnejšie v jednej oblasti, iné v druhej....ale o rok môže byť všetko inak.....skôr ak vidíš nadanie v určitej oblasti, treba ju rozvíjať, ale ty ako rodič, nie škôlka🙂 ale od geniality to má ďaleko😉

anonym_bbbbc7
Dnes o 06:44
@anonym_autor

@anonym_autor a práve to kreslenie a vyfarbovanie je pre rozvoj písma dôležité.Daj ju otestovať a daj ju do spec.skoly, alebo aj škôlky, ale tu by som nemenila v tomto veku.Ty sa jej doma venuj kúpiť iný typ hračiek, hlavolamy, hry.Kazde nadanie opadne, ak ho nebudeš rozvíjať.Ale dieťa by malo zostať dieťaťom.To, že pozná horniny je výborné, ale musí sa naučiť žiť v kolektíve atď...to, čo tieto deti vedia vedomostne to im chyba v emočnej rovine.Mam také doma už teenegera, ale myslí si, že je pupok sveta a veľmi slabá empatia, ale učivo a vzorce, dátumy ťažké veci z chémie, fyziky ti bude hovoriť aj o polnoci.
Len nerob z dieťaťa niečo výnimočné a nehovor mu to

simsalabim
Dnes o 06:48
@anonym_fd163f

@anonym_fd163f geniom sa clovek narodi, nikto ho z nicoho neurobi. Suhlasim vsak, ze dieta treba rozvijat, aj genia - no to naozaj mozu zatial aj doma, ak sa im skolka nezda postacujuca. Ale socialne zrucnosti jej pomoze ziskat.

Strana
z2