Natrihovali vašim deťom uzdu pod jazykom?
Ahojte najde sa tu mamina ktorej tiez dietatu nastrihovaly uzdicku moja mala bude mat 4 roky a budu jej to nastrihovat napiste mi prosim vas ako to robia bojim sa ze ju to bude boliet a neotvori usta ked jej to pojdu robit nehovorim o tom ako bude plakat a ako sa napapa moze potom papat? ☹
podla mna 4- rocnemu dietatu, daju neco na oblbnutie, aby sa s nim dalo pracovat......tak , ako ked sa vyberaju nosne mandle v lokalke 😉
mojmu syncekovi to robili ked mal 13 dni. drzala som ho, chudacika. dr mu strcila do pusinky taku vec, podobnu spachtli akou sa pozera do hrdla. prichytila mu jazyk a cvakla asi na 2 razy noznickami. potom mu to poodsavali.
no poviem pravdu, ze bol 100x statocnejsi ako ja. ☹ chvilonku plackal a zaspal. ale u takeho velkeho dietatka, neviem ako to prebieha. vykon je taky isty, ale ako ho udrzia v tom kresle netusim 😔
vacsie dieta bud spracujes..ze otvori usta a rychlo sa to strihne..ale najpravdepodobnejsie je oblbovak, vacsinou sanitar/ka drzi dieta, sestricka hlavu a dr robi vykon
casto sa to spaja este s inym vykom a potom sa to robi pod celkovou narkozou..ale robi sa aj samotna uzdicka
zakrok je rychly, bolest po tom je asi taka ako ked si hryznes do jazyka...daju sa dat lieky proti bolesti alebo cmuklat Tantum Verde..ten ma zlozku proti bolesti
kojene deti mozu papat po 10 min..rovnako aj vacsie /pokial islo len o vykon na uzdicke a nebolo dieta uspate/..ale lepsia je maksia, nedrazdiva strava, po jedle dolezit dokladne si vyplachnut dutinu ustnu
ano mojej to robili ked mala 6rokov bola som pritom podla mna 4rocne dieta je male aby si toto dovolilo robit v puse moja uz spolupracovala inak by sa to nedalo naslubovali sme jej hory doly aby to prezila a nechala si to urobit u nas to prebiehalo takto mala si sadla do kresla otvorila usta dr.jej tam pichol iniekciu ako u zubara ked idu trhat zub ked jej to strplo zobral skalpel a rezal tam tu uzdicku potom nasledovalo sitie mala tam asi 5stehov po jazykom.avsak vtedy ju to nebolelo samoska ale kym sme prisli domov neskutocne plakala od bolesti aj zmrzku sme jej kupili lebo nato je dobra zmrzlina moja dcera nieje ziadna cintlavka ked ju pichaju vobec neplace ale vtedy doma veeeelmi plakala a pokial si pamatam trvalo to 4-5dni co som jej musela davat lieky proti bolesti samotny zakrok nieje ziaden horor ale potom doma poviem ti som rada ze toto mame za sebou 😒
dievčence, no musím povedať,že somvďačná za založenie tejto témy... náhodou som ju našla, máme presne ten problém, malý má medzeru medzi zubami, mali sme sa dohodnúť na chirurgickom výkone so stomatológom. predvčerom spadol, nie veľmi, skôr capol na zadoček, ani ma nenapadlo, že si ublížil pusu, a zrazu pozerám, celý od krvi, natrhol si uzdičku sám. Dosť to krvácalo keby že neviem, o čo ide, tak by som sa zľakla. takto sme trošičku počkali, dala studený obklad na ústočká a hádam nebude treba operovať 🙂
Ahoj, môjmu malému to nerobili ale synovcovi. Mal vtedy asi pol roka...
mojemu to nerobili ale mám pocit že v budúcnosti budú keďže je to dedičné a mne to robili....a zarástlo mi naspeť....ach:( bolo to hrozné..bolesť
mojej malickej to robili este v porodnici, vraj je to lepsie,ako ked je vacsia, menej to citi a rychlo zabudne.... plackala akurat ked jej doktorka otvarala usta, ked skoncila, Natalka uz bola pripravena papkat.... 😉
a preco sa to vlastne nastrihuje??? Je to nejak zrastene, alebo co? Este som o takom niecom nepocula, ale dobre vediet 😖
nasej malej uzdicku nastrihovali ked mala asi 2 mesiace....ale teda niesla to hrdinsky...to skor ja som bola viac vystresovana....dr cvakla noznickami , potom trosku krvicky a bolo....len trochu zaplakala a za cca 10 minut v aute zaspala.... 😉 myslim ze prepichovanie usiek je o moc horsie....
Ja som to zažila v pôrodnici, robili to tam dosť deťom. deti vtedy menej a problémovejšie sajú mliečko, no a v buducnosti by mohli mať problémy s hovorením určitých hlasok, r,l,š a také. ale deti tam neplakali vôbec. to skôr ked im nasilu otvárali ústočka. ale nič strašné to určite nie je. netreba sa toho báť. maminy sa vždy boja viac ako deti a potom im to uberá na odvahe. takže hlavu hore. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 deti cítia to čo citime my......tak strach bokom! no a deti vôbec nebolí nastrelovanie náušníc. kto by dával v dnešnej dobe prepichovať uši, ked sa to da nastreliť. ale o tom by som už písala niekde inde. Moja mala sa pri tom ani len nezamračila. ani neplakala. takže tak
no nam to nerobili ale dufam ze daju jej nejaky spray na znecitlivenie -ja by som si vypytala-aspon nejaky lidocain ci mesocain.aby jej to az tak nebolelo -viem ze to je kratkyzasah ale predsa to boli a mozno dcerka ma vacsi strach aky by mala mat.a aby to nebola trauma pre nu na cely zivot-poznam taky pripad a odporucam aby si tam zostala s nou aj ked ta poslu von.pre nu to bude najlepsie pre teba mozno nie.....prajem ti vela sily daj vediet ako ste dopadli budem mysliet na vas
môjmu synovi nastrihovala dr.uzdičku pod jazykom ked bol ešte v perinke..vtedy ho to vôbec nebolelo ani krv nemal,lebo u malých detí je to ešte také tenké..ale ked sme išli 1x na logopédiu tak nás poslala najprv na krčné a tam mu to museli urobiť znovu..to mal asi 5rokov...doktorka mu to vôbec nepovedala čo mu idú robiť len ja som vedela..kázala mu otvoriť ústa a spolu so sestričkou mu to prestrihli..potom začal plakať a vravel,že ho to bolí..ale to som ho už ja stískala a samozrejme že som tiež začala plakať s ním...a tiež kázala dať zmrzlinu tak na to sa tešil..tak sme ho zahovorili že koľko kopčekov zmrzky mu kúpim a tak...a ešte do 2týždňov začal krásne hovoriť R a na logopédii sme sa doučili už len š č ž a bolo 🙂
najmladšiemu tiež strihali ked mal cca 2 týždne...tak uvidíme či bude treba aj ked bude starší...ale zatial má peknú výslovnosť tak myslím že by to malo byť v poriadku...uvidíme 🙂
...dievcata a ako sa zisti, podla coho, že dieta ma kratsiu, zrastenejšiu uzdičku v porovnani s inymi detmi?
nam to robili tiez, maly strasne zaspaval pri kojeni a v manzelovej rodine to robili vsetkym detom, lebo mali uzdicky kratsie. po vysetreni doktorka usudila, ze je tiez dobre mu to urobit. zial papanie a zaspavanie pri nom sa ani potom nezmenilo 😕
môjmu synovi to robili keď mal rok a pol a prebehlo to celkom v pohode...ja som myslela,že pred tým od strachu odpadnem,ale bolo to úplne v klude.Martinko síce plakal,ale len preto,lebo som mu držala hlavičku,aby sa nemykol.Mala som ho na sebe,lekárka mu mu jazyk podvihla takou rovnou paličkou,v nej bola tenka medzierka ktorou prichytila uzdičku a len cvakla.Celé to trvalo cca 10 sekúnd.Ani mu to nekrvácalo.
Mne bolo len lúto,že mu to zistili tak neskoro,pretože som nemohla kojiť,lebo nemal silu sať z prsníka.Zistili mu to keď mal pol roka a boli sme na krčnom,Až tam mi povedali,že mu to mám dať spraviť.Rok mi trvalo,než som sa odhodlala,ale naši vraveli,že by mohol zle rozprávať,tak sme napokon šli.
Ničoho sa neboj,bude to ok 🙂
Prosim poradte mi.Mam 3rocneho syna prestrihovali mu uzdicku chodime na lokopediu lebo nevie vobec hybat jazykom a ani po prestrihnutej uzdicky nevie nim pohnut ak niekto vie prosim poradte ako mu ten jazyk rozhybat.
my sme boli u logopéda včera prvý krát, malá bude mať v máji štyri roky, tiež má krátky jazyk ale uzdičku vôbec nemá, nie je čo strihať, jazyk nevie dať v hore, tým pádom množstvo hlások nevie povedať, budem tiež rada za nejaké rady....
Ahoj.... akurát včera sme to absolvovali.... najprv to chceli riešiť na krčnom pod narkózou, ale tomu som sa snazila vyhnut, tak som zasla k zubarovi na odporucanie...zakrok trval 2minutky aj s cestou, maly lezal na mne, sestricka mu chytila hlavicku, doktorka otvorila usta a doktor najprv pichol trosku anestezy a o minutku sme ho chytili znova, dva strihy s noznickami a bolo potom....minutka placu a kvapka krvi.....a hned aj vsetko jedol a nezaplakal vôbec uz potom.... podotykam mame 14m...🙂 ziadne strachy sikovny doktor to spraví raz dva 😀
Ahoj, nášmu to robili minulý rok, mal 4 roky aj 1 mesiac. Robili mu to v celkovej narkóze, aj s uspaním to trvalo asi 15 minút. Bála som sa čo bude robiť, keď sa zobudí. Či bude vedieť rozprávať, hýbať tým jazykom, či ho to nebude bolieť . . . Na počudovanie, sa nedialo nič. Zobudil sa ako po normálnom spánku, vôbec nič. Len cítil, že má niečo v ústach čo tam nemá byť a chcel si to vybrať. Boli to stehy 🙂 Mal ich asi dva či tri. Ale vysvetlila som mu, že čo a ako. Takže žiaden plač, žiadna bolesť alebo krv. O týždeň sme prišli na kontrolu, že či sa mu to dobre hojí a to bolo všetko. Stehy vyberať nebolo treba. Nemali sme žiaden problém. Pre celkovú narkózu sme sa rozhodli preto, lebo nám bolo povedané, že keď sa to robí pri vedomí, tak doktor nemá toľko času, koľko by možno potreboval, aby to spravil na 100%. Môže sa stať, že podstrihne málo atď. a tiež nie všetky deti spolupracujú a majú z toho stres.
Tiež som našla túto tému náhodou, lebo nad týmto zákrokom rozmýšľam... Malý má už ale 7,5 roka je prvak a má problémy v škole, logopedicka hovorila o plastike v narkóze... Tiež sa toho bojím, alebo asi do toho pôjdem bo som v 21týždni a potom neviem... ☹
Pomohlo vám to v rozprávaní? My iný problém nemáme len tá reč....
@javy100 dobrý den, môžem sa vas spytat ako prebiehalo to sttrihanie, boli ste pri nom ked mu to robili? Museli ste absolvovat aj predoperačné vyšetrenie? Aj ste boli aspon na noc hospitalizovaní? Môj malý ma 1,5 roka a poslali nas do BA, že ma tu uzdičku hrubu a treba to urobit pod narkozou. Ja sa tam aj bojim zavolat, lebo neviem čo a ako a mam strach aj z toho uspatia.
@denisa1702 nam akurat dnes povedali na kramaroch ze 10.1 nastup a budu jej to strihat pod celkovou anestezou..tiez sa toho bojim..ma 6 rokov..
@tatulienka ja som tam dnes volala a sestrička povedala že to budu robit ambulantne, povedala som jej že nam odporučili uspatie a takto mi sestrička povedala. Tak ja naozaj neviem. Ideme tam 31.10.
@denisa1702 ja by som zase radsej ambulantne..to je divne
@tatulienka dnes sme boli na kramaroch a nič malemu nerobili, kedže on ma 20 mes a ešte len začina rozpravat, a museli by sme chodit logopedovi a on by nas tam mal poslat. A že ešte jemu sa ten jazyček môže natiahnut nam povedala dr. A ešte že to neznamená že ked ma skratenu tu uzdičku že musi mat problem s rozpravanim. Takže sme boli zbytočne. A ano povedala že tak či tak ked bude treba mu to budu robit v celkovej narkoze.
Ahoj, mojmu to nastrihli hned v porodnici, malinko plackal, potom bolo vsetko ok. Neviem, ako je to u vacsich deti. My sme nemali problem ani potom, ani s kojenim a tiez s rozpravanim. Drzim palce 😊
@mamca31 no nam pravdepodobne nie, či si to nevšimli

Ahoj. Mojej starsej nastrihovali tiez. Mala vtedy ale len asi 2-3 mesiace. Doktor si ju vzal dnu /mna poslali von/ a za par minut mi ju vratil revucu s krvickou v puse. Nejde o nic, iba jej tam trosku strihol, to zastipka a bude mat za tym. Ona sa utisila hned na rukach, a o 10 minut uz aj zaspala. Myslim ze 2 hodiny na to uz mohla papat - bola iba dojcena. Doktor ti vsetko vysvetli... Je ale pravda ze stvorrocna nemusi spolupracovat a otvorit pusu, ale z mojho pohladu ide skor o strach ako o bolest.