icon

Nebude sa v škole nudiť?

18. feb 2023

Ahojte, toto si vybral 4 a pol ročný v knižnici.
Bežné takéto ide.
Niekedy mám z toho strach.
Bude v škole vyrušovať a mat problém, keď sa na neho lepí možno 5cke učivo už teraz?
Dik

Nebude sa v škole nudiť?
Strana
z2
pribinak
18. feb 2023

Nie nebude, decka v škôlke majú skvelý prehľad o témach ktoré ich bavia
Dinosauri, vesmír, sopky, moria, ľudské telo, zvieratá, ….

huginko
18. feb 2023

Nie, nebude

terry2003
18. feb 2023

Nie, nebude. Ja som bežne v jeho veku čítala časopisy a knihy o ľudskom tele.

solange7
18. feb 2023

Je ine si prezerat knizky, ktore ta bavia a ine sa systematicky ucit ucivo zo skolskych osnov.
Rozhodne sa nudit nebude.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
18. feb 2023

Určite nie, ked ho to zaujíma nechaj ho 🙂
Mame aj v triede akčných chalanov, čítať písať pred školou vedeli. Venujú sa jazykom, učivo sa uci inak.ako z kníh, čiže aj tak si to prejsť musia. Písaní, gramatika...

annm81
18. feb 2023

V jeho veku je bežné mať až encyklopedické znalosti o témach, čo ho zaujímajú. Tak ako ostatné deti, aj on väčšinu toho do skončenia ZŠ zabudne. Je super, ak rodič jeho zvedavosť dokáže ukočírovať a smerovať ju skôr k budovaniu logického myslenia, ako k memorovaniu.

araavdva
18. feb 2023

Vôbec sa nebude nudiť. Moja od malička len encyklopedie a podobne. Jednoduché počítanie a základy čítania mala už pred školou a rozhodne sa v škole nenudí. Len ho pekne nechaj

bublinka1426
18. feb 2023

nebude, nasa uz v 5 rokoch vie pisat (jasne ze tlacenym) a tiez knihomol. je super ze bude mat zaklady a ved aspon sa mu bude ''lahsie ucit''

belaanabela
18. feb 2023

Nemaj obavy iné je sa hrajkať&bavkať a iné je ísť na ostro, systematický preberať učivo, presný rozvrh , školský poriadok písomky, diktáty, päť minutovky

thoughtfulweirdo
18. feb 2023

Ja si myslím, že možno aj bude, lebo deti sa v škole často nudia bez ohľadu na vedomosti, ktoré majú 😄 kľudne ho nechaj zaujímať sa o témy, ktoré ho bavia

tehulka2011
18. feb 2023

A to si tie knihy len listuje alebo aj naozaj cita?

marcellka32
18. feb 2023

@annm81 neviem odkiaľ berieš, že je bežné že 4-rocne dieťa má encyklopedicke znalosti, pretože to tak nie je ...

marcellka32
18. feb 2023

Vie tvoje dieťa čítať a aj potom co prečíta vie povedať aj obsah o čom čítalo? Vie si to zapamätať aj o týždeň a dlhšie?
Ak odpovedas ano, tak sa bude v škole nudiť..
Ak odpovedas nie, tak môže ísť do bežnej ZŠ...píšem z vlastnej skúsenosti

deti95060810
18. feb 2023

záleží od dieťaťa...syn už v MŠ vedel čítať, písať , počítať min. do 500. V prvej tr. udivoval učiteľky svojimi znalosťami z geografie. Vedel všetky hl. mestá Európy a k nim pridal správny štát. napr. Helsinky - Fínsko.
Prvú tr. presedel, prenudil sa, ale nikdy nevyrušoval. Bol tíško.
Po 4 ročníku radšej sme ho dali na 8 r. gymn. Tam sa mu veľmi veľmi páčilo....

zuzinabila
18. feb 2023

Zavisi aj od ucitelky.nasa dcera bola dost popredu .pred nastupom na ZŠ citala 200 stranove knihy,obsah prerozpravala bez problemov,po nastupe do skoly sa z nudy ucila slabikar naspamat lebo nevedela co so sebou na vyucovani(ale nevyrusovala,sama si dosla na takuto "zabavku"avsak neefektivnu samozrejme),atd,atd.boli dve moznosti-prestup do vyssieho rocnika(ano,aj to sa casom da) alebo individualny pristup nastastie,ucitelka je ustretova,dcera si cita svoje knihy na vyucovani a dostava niekedy ine ulohy.to iste sme mali s najstarsou.cize riesit to vies ked bude v skole,teraz sa nemusis zbytocne dopredu obavat

dzinka777
18. feb 2023

Nie nebude.ucitelka hovorila,že vyniká v prvouke,že syn vie toho viac ako ona.dobuducna sa možno bude zapájať do školských súťaži

kristinapetronela
18. feb 2023

Nie aj moji sa o to zaujímali v tom veku

marcellka32
18. feb 2023

@deti95060810 môj tiež tak, už je druhak na 8-rocnom gymnáziu, sám chcel ísť...
Len mňa udivujú názory mnohých mamičiek, že veď aj moje dieťa to zaujímalo v 4 rokoch, lenže je veľký rozdiel zaujímať sa, listovať si v knihách a vyslovene čítať, študovať encyklopédie a zapamatat si nie obsah knihy, ale spájať si súvislosti, pridávať nové vedomosti za ktorými úplne baží, môj tiež geografia, vesmír

autor
18. feb 2023

Citat nevie.
Čítam mu ja alebo manžel.
Vie pre rozprávať alebo dedukovat.
Spájať atď.
Áno, aj geografia a ľudské telo.
Sopky, vesmír..

annm81
18. feb 2023

@marcellka32 Nie je vôbec nezvyčajné ak 4-5 ročné dieťa pozná mená desiatok dinosaurov, názvy planét, stovky druhov zvierat (s odlíšeniami poddruhov ako slon indický a africký), hlavné mestá desiatok krajín a zoznamy aktívnych sopiek. Samozrejme, chápanie súvislosti je ešte dosť obmedzené, ale pamäť majú dostatočnú na to, aby tam nosili obrovské množstvá faktov.

diewcatqoo
18. feb 2023

Ja sa obavam toho isteho. Moj syn je teraz predskolak a citat s porozumenim dokaze od 4 rokov. Momentalne je na tom tak, ze vie citat, pisat, scitavat a odcitavat. Prvacke ucivo ma davno v malicku. O encyklopedickych vedomostiach ani nehovorim, v 3 rokoch poznal vsetky vlajky Afriky... psychologicka zhodnotila, ze je nadpriemerne inteligentny.
Vsetko zalezi od toho, na aku ucitelku natrafi v skole. My mame v skolke uzasne ucitelky, ktore mu zadavaju tazsie ulohy ako ostatnym detom a dokazu ho motivovat. Ale obcas mi tiez hovoria, ze sa niekedy nudi a vyrusuje. Uvedomuje si, ze je oproti ostatnym detom popredu a snazi sa ich dirigovat, opravovat ich chyby a pod.
Od septembra nastupuje do skoly a velmi dufam, ze natrafi na ucitelku, ktora ho dokaze motivovat a pracovat s nim.

mogaa
18. feb 2023

@diewcatqoo rovnako môže natrafiť na učiteľku ktorá mu nebude dávať úlohy naviac a bude vyžadovať aby dával pozor - vtedy ak to už vie, tak sa nudiť bude....kolegyňa tak mala syna, najskôr učiteľka bola ochotná mu dávať prácu naviac aby nevyrušoval, nakoniec musel ticho sedieť a počúvať, inak boli poznámky......pre učiteľku je to jednoducho práca naviac, to nie je len zadať dieťaťu sólo úlohu, ale musí ju aj skontrolovať aby to splnilo účel.....

diewcatqoo
18. feb 2023

@mogaa ved hovorim, ze vsetko bude zalezat na ucitelovi. Su ucitelky, ktore ked vidia, ze dieta ma potencial, tu pracu navyse urobia, aby to dieta rozvijali. Nie je to ich povinnost, ale snazia sa, aby sa s tym dietatom pracovalo a aby nebolo demotivovane. A potom su ucitelky, ktore toto riesit nechcu, alebo zacnu a uvedomia si, ze potom nestihaju, tak to robit prestanu. No uvidime, na koho natrafime.

zuzanaete
18. feb 2023

Niekedy sa mozno aj bude nudit. A ci bude vyrusovat zalezi od povahy a ucitelky, ako dane dieta zamestna. Ak mate moznost, tak hladat skolu, co ma nieco navyse, aby bolo dieta viacej zamestnane. Nas ma napr. 2 jazyky od prvej triedy.

mikadooo
18. feb 2023

Vyskúšate, uvidíte 😄. Myslím si, že nemáte moc na výber, tak načo sa báť dopredu? Alebo rozmýšľaš nad domácim vzdelávaním? Nikto ti tu teraz nepredpovie, svoj sa tvoje dieťa bude správať v škole. Každopádne, ak nie je problematický v škôlke, pravdepodobne nebude problém ani v škole, aj keby sa tam nudil.

moonlight1210
18. feb 2023

Ak by som mala take dieta v triede, dostalo by za ulohu vzdy podla temy nasledujucej hodiny urobit malu prezentaciu niecoho (nejakej veci, alebo faktu). Porozpravat o tom, a potom za odmenu nieco dostat. Dobry bod, alebo malu znamku.
Nech to vyuzije a nech ho to bavi dalej skumat.
A mozno by to povzbudilo aj ine deti.

Podmienkou by bolo ale zaroven nevyrusovat na hodine.

kacena4
18. feb 2023

je to normalne ze ho v tomto veku bavi spoznavam prirodne zakonitosti sveta. v skole sa nebude nudit nakolko bude ziskavat podrobnejsie info o svete a hlavne z roznych oblasti. 1 rocnik je o citani, pisani pocitani takze nudit sa nebude. drzim palceky v rozsirovani vedomosti

akvi
18. feb 2023

Neboj sa, v škole ho tak ubiju, že po pol roku zapadne do šedého priemeru. (Sorry za iróniu, ale ja si nemôžem pomôcť, fakt si to myslím). Môj sa nudil brutálne a aj vyrusoval, pretože tiež mal milión svojich záujmov a škola nedokázala uspokojiť jeho hlad po poznaní. Preto som ho dala potom do alternatívy, dnes by som volila DV alebo sa presťahovala do ČR za slobodnou školou. Aj psychologicka v poradni skonštatovala, že takýmto deťom nepomôže ani preskočiť ročník, aj nám to navrhla ako jedno z riešení, ale zároveň sme sa zhodli, že to nejak nemá zmysel, pretože môjho nezaujíma to, čo sa učilo v škole, má a mal vždy záujmy mimo toho. Tak ale dáko sa nám v tej alternatíve podarilo prežiť bez vyraznej ujmy. Ale dnes by som to fakt riesila ešte radikálnejšie.

marcellka32
18. feb 2023

@annm81 nepochopila si ma, samozrejme že je normálne že vie vymenovať dinosaury, názvu planet a iné....ale porovnavam to s inými, čo vie už fakty a prípadne vie povedať o zvierati či planéte nejaký odbornejsi text, ktorý si vie nieže zapamätať, ale použiť ho a prípadne aj o nejaký čas prípadne navždy zopakovať vlastnými slovami

Strana
z2