Nechce chodiť do škôlky. Čo mám robiť?
prosim vas o radu.od septembra nastupuje syn do skolky.bude mat tri roky v novembri.je prijaty.problem je v tom ze on nechce zostat nikde.ani u kamosky ani v detskom kutiku.chodime cvicti detsky aerobic.chodime na ihriska k detom.nech skusam cokolvek on nechce.ako mu vysvetlit aby mal skolku rad.on vravi ze tam neide.ja nastupujem do skoly tak som nutena ho dat do skolky na cely den ale obavam sa ze bude mat traumu.neviem ako dalej.dakujem alena
no v prvom rade mu treba podla mna povedat ze sa pre neho urcite prides. mnohe deti si to v hlave hned nespoja. a neviem ako vo vasej,ale v nasej skolke je povinny zacvik prve dva tyzdne. najprv dve hodiny, potom styri, a potom aj spanie. u vas to ma byt ako??? napis do IP
Ja si myslím, že do septembra je ešte dosť času, osobne by som mu o škôlke nejako zvlášť nerozprávala. A hlavne ho už teraz nepresviedčala, ako mu tam bude dobre a pod. On dozreje sám a teraz v ňom pravdepodobne vyvolávaš len obavu, že ho niekde necháš samého.
ja som svojej malej opakovala skoro pol roka predtym, ako mala nastupit do skolky, skoro kazdy den: pojdes do skolky a tam sa budes hrat s detickami, maju tam veeeela hraciek....samozrejme, ze plakala a to strasne, museli ju odo mna odtrhat, co sa ma pustit nechcela, ale dieta si zvykne a dnes chodi do skolky rada 😉
my sme mali opak, malý sa neskutočne tešil do škôlky ani sa so mnou nerozlúčil a bežal sa hneď hrať až mi bolo smutno 😢 ale za dve hodiny som ho už počula ako reve (bývame veľmi blízko) išli sa na dvor hrať, mne pukalo srdce, plakala som na balkóne ale vedela som, že keby ho odtiaľ zoberiem tak by to bolo ešte horšie. prvé asi 2 tždne boli o hubu ale zvykol si a teraz je to veľký škôlkar 😉
neboj prežiješ aj ty aj malý, všetko chce svoj čas 😉
držím palce 🙂
my sme mali výhodu, že sme bývali blízko a skoro každý deň sme chodili okolo. Moja malá videla, ako sa tam deti hrajú a rozprávali sme sa o tom, ako tam bude fajn. Našťastie moja suseda je tiež učiteľkou v MŠ a poradila mi, aby som ju tam odniesla, odovzdala učiteľke a pádila preč. Samozrejme, že je to pre dieťa šok, ale ...to určite potvrdí veľa mamičiek....deti sa v škôlke správajú úplne ináč, ako doma. Ja som ju tiež musela hneď nechať až do 17,00h, pretože som nastupovala do práce. Tiež mala 2 roky. A pokiaľ viem, zvládli to všetky deti 😉 . Skús ju na to jemne pripravovať, že ju na pol hodku dáš postrážiť kamarátke na ihrisku a potom pre neho dôjdeš a vychváliš ho aký je už veľký a šikovný. A ten čas postupne zvyšovala aby sa naučil, že mamina sa vždy vráti a nemusí sa báť. Iba tá kamoška bude musieť mať zo začiatku nervy zo železa 😉 . Najlepšie je, keď to nevidíš...nebudeš mať chuť tam vpáliť a zobrať ho hneď na začiatku...choď na kávu, do obchodu a kúp si dajakú peknú maličkosť...proste si nájdi čas aj na seba a uvidíš, že za chvíľu to bude v poriadku.
Aj my sme zacali chodit do skolky teraz od pondelka, 1.den bol fajn, nevedel co ma cakat tak sa aj tesil a ani neplakal ked sme zavreli dvere aj ked behom dna plakal niekolkokrat, 2.den uz bol cirkus a museli ho odo mna odtrhnut no a 3.den uz zacal plakat hned rano doma a hovoril, ze on nechce do skolky.....proste hrozneee ☹ , no a vecer uz dostal horucku a sopliky tak sme teraz doma 😒 . stale mi opakuje ako ma on lubi lebo chudatko si mysli, ze za trest som ho do tej skolky dala 😖 no a mne uz teraz zviera zaludok ked si spomeniem, ze bud.tyzden pokracujeme znova...
aj môj syn začal chodiť teraz v marci do škôlky ,u nás je to podobné ,plač a plač stále chodí len za učitelkou nechce sa hrať s deťmi a najhoršie je to ,že začal byť chorý je tam týždeň ,potom 2 týždne doma ,teraz chodil týždeň a zase je druhý týždeň doma stále zelené soplíky ,kašel ,teplota a dookola to isté takže si tam ani nemá kedy zvyknúť uvidíme ako to bude v máji ...
My sme maleho dali do sukromnej, hlavne z toho dovodu, ze som sa bala ako bude reagovat, lebo on je taky mamickin maznacik 😉 najskor chodil na hodinku, potom 2, potom na obed a potom zacal na cely den. Neviem akym sposobom sa mu to podarilo, ale asi malym kolektivom a individualnou starostlivostou, alebo proste povahou, ale maly nemal od zaciatku ziadny problem. dokonca hned na druhy den sa tam tak rozjedol, ze az 😀 akurat su to v podstate jasle, tak je tam len par deti tak starych ako on.
v com mame problem je, ze tam bol len 4 cele dni a uz je chory a ja mam po materskej odpracovane tiez iba 4 dni ☹
od septembra ide do statnej, lebo to uz by bol problem dlhodobo platit sukromnu skolku, ale zatial to vidim ako super vec a nastastie nam este aspon na 2 mesiace patri nejaky prispevok na skolku.
Bohuzial vam neporadim, lebo nemame taky problem, tuk tuk, ale uplne vas chapem, lebo musi byt hrozne ist s takym pocitom do prace. Drzim vam vsetkym palce aby si deticky rychlo zvykli. snad ked si najdu aspon jedneho kamarata tak sa tam zacnu aj tesit

ahoj.
som učiteľka a môžem ťa uistiť, že niesi jediná s týmto problémom, hlavne mu stále opakuj, že do škôlky pôjde, a že sa tam bude hrať s inými detičkami, že tam bude mať svoju skrynku a svoju postielku, že tam s ním budú pani učiteľky a ty budeš zatial v práci(škole) - žo to bude jeho práca, že už je veľký a že to zvládne... samozrejme, že sa priprav na to, že bude plač, ale snaž sa byť v pohode, aby nevidel, že aj ty si rozdhádzaná s toho, ak sa budeš chcieť rozplakať, tak až za dverami aby to nevidel - zažila som maminu, ktorá sa rozplakala, lebo jej bolo lúto, že dieťa plače...
ak máš možnosť, choď s ním do škôlky teraz spolu - prípadne na dvor ako sa detičky hrajú, nech vie čo ho tam čaká a nech si spraví o tom prehlad...
neboj, pani učiteľky sú šikovné, oni to zvládnu, možno budeš prekvapená ako to super zvládne, treba sa ale pripraviť na prvý mesiac, ten býva najnáročnejší...
tak ti držím palce aby ste to čo najlepšie zvládli...