icon

Nedostatok miest v škôlkach v Petržalke

zuzazizi
8. máj 2013

Ahojte, v Petrzalke tento rok do skolky neprijali vyse 600 deti, 49% ziadosti... Aj deti co uz pred 1.9. mali 3 roky a ich rodicia uz su/musia ist/ do prace. Pisem na Petrzalsky Skolsky urad a Skolsku komisiu, ako to chcu riesit, pretoze oni vravia ze tento rocnik (2010) bol najsilnejsi a uz sa to bude len zlepsovat, a na nove miesta nie su peniaze. No podla mna, buduci rok to bude este horsie (odide cca 700 preskolakov do 1rocnika, a bude sa hlasit 600 neprijatych deti tento rok + cely novy rocnik). Vidim ze do skolok prijali deti aj mladsie ako 3roky, aj deti co maju mamky doma na materskej, a neprijali 3rocnych ktorym uz rodicovska skoncila.. je to tym, ze ziadosti by sa mali posudzovat komplexne za celu Petrzalku, ale nedeje sa tak.
Ak Vas tema zaujima, ste neprijaty ci mate doma dietatko pod 3roky (ktore Vam v takejto situacii pravdepodobne neprijmu ked bude treba).. citajte moje maily uradom zverejnene na facebooku, a prosim podporte to 'likeom'. Sirte medzi mamickami. Mozem aj sem skopcit tie maily ak niekto chce.. Vela rodicov sa len rozculuje ako je to mozne, mozno napisu odvolanie, no slaby odpor nic nezmeni.
https://www.facebook.com/NedostatokMiestVSkolkach
diki

Strana
z3
zuzkat1
13. máj 2013

@sammy
@saranata tak asi od skolky zavisi... Inak chapem vas. Moja je Chvalabohu v skolke a ten kolektiv fakt potrebuje..a netusim co by som robila keby mi ju nevzali...nemohla by som do roboty ist..

saranata
13. máj 2013

@sammy no ved toto riešime my, sem budem chodit, tu sa budem hrat atd,je mi to luto kvoli nej
dala som teraz dodatočne prihlasku do inej skolky tak ak niekto vypadne bude mi volat , tak snad, ale moc v to nedufam
mala som dat viac prihlasok aj do inych skolok , ale tato riaditelka to nepovazovala za korektne tak som to neurobila, lebo som spoliehala na to ze druhý krat mi ju neodmietne

precudziedeti
13. máj 2013

@zuzazizi Presne tak, iba do 3 rokov. potom maminy, musia hľadať čo najlacnejšiu škôlku a čo najbližšie k práci alebo domu, to je na zvážení každej maminy.

riska
14. máj 2013

ahojte, tiež patrím k vam do témy, sledujem to aj na FB a dakujem zakladatelke, že sa chopila iniciatívy za všetky nespokojné mamičky 🙂
ja mám dceru, ktorá ma o mesiac 3 roky a tiež nam prišlo zamietave stanovisko..myslim, že hlavný dovod je ten, že som na RD s mladšim synom

som z toho všetkeho znechutená, podla mna školka nie je len miesto na úschovnu deti, ale najma vzdelávacia inštitucia a miesto, kde sa dieťa zapaja do kolektivu rovesnikov..preto sa citim ako matka s 2 detmi diskriminovana 😠
chapem. že v dnešnej dobe by mali dostať prednosť pri prijatí pracujuci rodičia, ale mne prekáža celý ten system okolo.... všetko sa robi naopak, nehladá sa žiadne systémové riešenie, problem sa len z roka na rok odsúva, riaditelky školok sú na koni a vyberajú si podla svojich kritérii 😒 😒 😒

maznacik007
14. máj 2013

baby co ste na RD aspon mozete byt doma ... ja idem akurat pomoct sestre napisat odvolanie malu jej nezobrali do skolky uz ma tri a pol roka ona pracuje uz od jej roka, a proste musi mat malu na sukromnom opatrovani ... pritom v Senci pobrali deti mamiciek co su na RD ... tak nechapem ....

zuzazizi
autor
15. máj 2013

@maznacik007 ahoj. do toho odvolania, isto napiste ze pracuje, napiste zverejnene podmienky prijimania, ziadajte vysledky prijatia a z toho ktore matky su na MD/RD. Na to, aby si mohla dane rozhodnutie zmenit by bolo potrebne dokazat, ze pri vydani daneho rozhodnutia doslo k poruseniu zakona alebo vnutornych predpisov skoly. To vraj moze ist aj na sud, podla Obcianskeho sudneho poriadku.

dai
15. máj 2013

@maznacik007 preco ju radsej neda do sukromnej skolky ako opatrovatelke?
inak problem dostat dieta do skolky je vo vsetkych castiach ba...

maznacik007
16. máj 2013

@dai lebo opatrovatelku ma za lacno z rodiny ... ale od septembra uz nebude ju opatrovat zo zdravotnych dovodov... ma problemy s klbami a tak ... sukromna skolka je neuplatitelna ... to by robila len na nu a na cestovne ...

no ale teda skusime poriesit klasickymi metodami co tu platia...ona nechcela .... ze sak splna podmienky vsetko ...ale aspon vidi... ja som jej vravela ... pri dcere som skolku obhanala od jej roka a nastupila v tri a pol ...

dai
16. máj 2013

@maznacik007 tak su aj lacnejsie sukromne skolky - treba hladat... na druhej strane si myslim ze aj ked zena je uz napriklad stvrty rok na materskej tak je pre nu lepsie ist do prace a dieta dat do sukromnej skolky - presne z dovodov ktore su tu menovane - je to aj pre dieta lepsie ze je v kolektive a aj pre zenu ze pracuje - aj keby rovno robila len pomaly na tu skolku ( co si ale v ba viem predstavit len pri predavackach a pod, inak sa vsade zaraba urcite viac ako stoji priemer sukromna skolka )

dai
16. máj 2013

@maznacik007 inak moj nazor je ze ak budu zeny dalej korumpovat riaditelky skolok tak sa ta situacia nikdy nezmeni a bude to stale zle... skor sa mi paci pristup zakladatelky temy , lebo tym sa da dospiet k systemovej zmene

tilly
16. máj 2013

viem, ze tema sa tyka petrzalky, ale v ruzinove chodim denne okolo skolky, ktora chatra a teda v ruzinove je tiez taky boj o skolky ako v petrzke, nechapem, ze sa nenajde nejaky investor alebo niekto, kto by to aspon ciastocne zafinancoval, aspon nieco a zbytok rodicia alebo mestska cast...

maznacik007
16. máj 2013

@dai no ako jasne ze najlepsie by bolo pristupit k tomu tak ako radi zakladatelka ale vies si predstavit ako ti chodi dieta do skolky kde si takymto sposobom riesila prijimanie deti do skolky u zriadovatela ... teda preverovanim rozhodnutia riaditelky ...
no sukromna tu stoji od 300 EUR dochadzanie do BA busom do 30 km ta mesacne vyjde nieco cez 100 EUR a to je takmer suma co zarobi ako administrativny pracovnik v cistom ... pomerne bezna suma aj na BA

a druhy pohlad na vec je ze preco ma ona nosit dieta do sukromnej dajme tomu za 300 mesacne a nahanat sa do roboty a druha co je na RD a dala uplatok ... v podstate ani nie mesacnu sumu za sukromnu skolku ako sponzorske, a ta mamicka plati 30 EUR za statnu skolku ...
samozrejme v prvom rade nema co mesto sa chvalit ze ma neviem kolko prebytkovy rozpocet a skolky su preplnene tak bolo bezne aj 30 deti v triede ... ked este dcera chodila ... a stare nabytky vybavenia ....

dai
16. máj 2013

@maznacik007 tak ak pristupis na podmienky ake pises ze panuju tak tym len dlazdickujes cestu pre mamicky co pridu a budu riesit to iste... ja mam deti v sukromnej skolke a platim vela- a ano, preto lebo mi ich nevzali do statnej - a tiez si nemyslim ze je to ferove ze vaecsina matiek neplati nic a nam ide priemerny sk plat len za skolku....
na druhej strane odmietam sa podielat na tejto slovenskej korupcnej hre - jedine cesta ktorou ide zakladatelka je cesta ktora moze pomoct nielen jej ale aj ostatnym... ak mas dokazy o korupcii tak ich podaj na policiu - je to trestny cin ( tak krasne tolerovany na slovensku☹ )

dai
16. máj 2013

@zuzazizi super vec co robis... skus napisat do petrzalskych novin, pripadne do sme - uverejnia ti to a este dostanes zato korunky - len toto je cesta ktora nieco zmeni... drzim palce

maznacik007
16. máj 2013

@dai no ono to neni tak uplne moja zalezitost ide o sestru a jej dieta.... a ja sa fakt v tom nemienim nejako angazovat ... kto ma pozna vie ze sa angazujem az moc... toto si uz musia poriesit ludia v tom meste ...my sme uz odstahovani... a mame tu super statnu skolku ... uplne skvelu ...
ale napr.maleho tiez budem davat do sukromnej skoly ale to kvoli ucebnym planom a osnovam proste on potrebuje alternativu ....

dai
16. máj 2013

@maznacik007 jasne... ja som skor reagovala na nazor ako taky... citala som ze sa ta to osobne netyka...
mna vlastne tiez nie, len ma to strasne rozculuje ked vidim ze ludia tak rozmyslaju... a chapem to niekde... ale zaroven je to rozmyslanie strasne kratkozrake a niekde sa zrkadli v mnohych veciach kazdodenneho zivota ( zdravotnictvo, skolstvo, obchadzanie zakonov, korupcia...)

zuzazizi
autor
30. máj 2013

Prosim sirte najma Petrzalskym rodinam s detmi 0-6 rokov, stranka a skupina na facebooku, venuje sa Nedostatku miest v skolkach. Diki.
https://www.facebook.com/groups/491949857537349/
https://www.facebook.com/NedostatokMiestVSkolkach

mirkita
12. jún 2013

@zuzazizi vdaka, sirim...je uzasne ze sa niekto toho chopil, je to katastrofa ako sa prijimaju deti a uplna ignoracia ze sa odmieta zverejnenie prijatych deti do MS...kedze na MS idu najma verejne peniaze, tak na to neexistuje ziaden dovod, zvlast ked by verejnost mala mat moznost kontroly ci prijimacie konanie prebieha podla podmienok, ktore si stanovuje mestska cast...
tiez je to nefer ze mestska cast sa nevenuje naplno moznostiam rozsirovania miest - kolko budov byvalych MS totalne chatra....

Strana
z3