Neprijaté deti do škôlky v Pezinku
ahojte mamičky, mám na vás všetky otázku: ako ste s prijatím detí do škôlky? a hlavne v Pezinku a okolí? Ja som dnes zisťovala situáciu, a nie že mi len malú nevzali, ale chýba miesto pre 250 detí v celom PK. 😠
@stanik_67 bavili sme sa tu o dvoch škôlkach v Pezinku tak teraz neviem, do ktorej chodí tvoja dcérka. Napíš mi to prosím, aby sme sa lepšie chápali. Nie že sa budem pýtať na jednu a ty mi budeš hovoriť o tej druhej 😀 😀 To by bolo dobré fópa 😂😂😂
@gertrudka222 vidis, to mi vobec nedoplo a nejako som si neuvedomila, ze tu je spomenutych viacej skoliek 🙂 moja dcerka navstevuje tu severacik, ktoru ste tu ako poslednu spomenuli (teda ak sa znovu nemylim) 😀😂😇 a co by si chcela vediet? kludne sa pytaj, rada poradim😉
@darinks01 ahoj 🙂 v prvom rade ti chcem napisat, ze toto je sukromna skolka a tym padom oni beru deti v ktoromkolvek mesiaci v roku a nie len v septembri! nemusis cakat na september ale ked potrebujes, tak svoje dieta im mozes kedykolvek zaniest a nahlasit. toto je vyhoda sukromnych skoliek 😉🙂 este beru do nej aj nove deti, toho sa nemusis bat a u nich sa plati mesacne. cena za celodennu starostlivost na mesiac je 350€, plus este za stravu sa plati 3,50€. v com by si este potrebovala poradit?
Babule prosím vás videla som, že ste tu rozoberali aj ten príspevok na škôlku, to sa týka súkromných pravda? Neviete náhodou čo všetko potrebujem vybaviť aby mi ten príspevok dali?
@wikisara rodný list dieťaťa, zmluvu so školskou/jaslami/opatrovateľkou/ tlačivo kde potvrdí zariadenie prevzatie dieťaťa/ pracovnú zmluvu. Týka sa akéhokoľvek zariadenia na zmluvu, ale kým platis menej ako 200e je lepšie nechať si rodicak kde nič nedokladujes ( lebo toto je príspevok do výšky reálnych nákladov , maximálne 280e).
@seagul
@stanik_67 Ďakujem kraaaaasne baby za pomoc. Len ma prekvapilo, že treba aj zmluvu so škôlkou, ja totižto ešte nemám žiadnu vybratú a myslela som, že to budem môcť vybaviť nejako dopredu. Lebo keď mi náhodou ten príspevok neschvália tak to bude celkom problém asi. Stáva sa to? Či je to automaticky schválené keď sú tam všetky tie dokumenty čo treba?
@wikisara samozrejme, že to schvália keď dodas čo treba. Zmluvu treba lebo je tam uvedena suma a škôlka ti vystaví aj potvrdenie o prevzatí dieťa do starostlivosti od určitého dátumu. Zmluvu môžeš spísať aj teraz s nástupom napr január 2019 ( ja som nástup v marci riešila v decembri).
@wikisara ale tebe prispevok nedaju ziaden ved tvoje dieta uz ma tri roky toto plati len do troch rokov
@loginexistuje som nepostrehla ze jej dieta ma cez 3 roky kedze povodny prispevok bol o 2 rocnom dietati 🙂. @wikisara- plati to do 3 rokov ako alternativa k rodicovskemu prispevku.
@wikisara nie neplati bezne sa stava ze deti nevezmu do statnej skolky bud ostanes doma alebo zaplatis plnu sumu sukromnej v pezinku aj trvalym pobytom aj ak pracujes nie je lahke dostat do skolky
Nie, najskôr som chcela, že informujem na tento príspevok na súkromnú škôlku, či ho dajú každému ale tak sme teda zistili, že my už naň nárok nemajú takže musím aj s polovičkou prebrať ako to urobíme, či zostaň doma ešte a skúsime to zase budúci rok do štátnej alebo zaplatíme súkromnú
@stanik_67 Baby mi to vysvetlili takže v pohode 🙂 Ste boli na dovolenke? 🙂 Je to teraz taká dilema no. Akože keby ja nastúpim do tej práce, ktorú mám vyhliadnutú tak by s platením nebol žiadny problém ale zase na druhej strane by sa tie peniažky zišli aj na niečo iné. Manžel sa vyjadril tak, že to nechá na mne, nech si poviem či by som bola ešte ochotná s ňou zostať doma a prakticky teda bez príjmu ešte ďalší rok alebo to teda vyriešime takto
@stanik_67 Veď som sa rozhodla, že si spíšem všetky pre a proti jedného aj druhého a znova som sa o tom rozprávala s mužom a tak sme sa nakoniec rozhodli, že pôjde do škôlky. Ďalší rok navyše doma by asi nebol prínos pre ňu ani pre mňa. Bude lepšie keď už budem znova zarábať a aj pre ňu bude lepšie keď pôjde do škôlky, možno si prejde tými prvými chorobami keď príde do nového prostredia a potom už bude dobre. Bude to už mať za sebou
@wikisara myslim, ze si sa dobre rozhodla😉🙂 nechcela som ti to pisat, aby som ta zbytocne nepoplietla ale taktiez som mala takyto nazor na tvoju situaciu. niekedy je skor lepsie, aspon si to dieta bude vediet lepsie zvyknut aj na nove prostredia, novych ludi a tak. drzim palceky teda, aby to vsetko dobre dopadlo😉
Prosím vás prišla som pýtať radu pre kamarátku z Pezinka. Jej malá má už štyri roky. Bohužiaľ minulý rok jej ju nezobrali do škôlky tak si povedala, že s ňou zostane ešte doma a pôjde tento rok. Tento rok to nevyšlo zasa ale teraz už by chcela ísť do práce. Odporučili jej preto aby dala malú do súkromnej škôlky ale nepozná žiadnu mamičku, ktorá by tam mala dieťa v nejakej súkromnej školke a tak nevie ako to tam chodí. Viete pomôcť?

@gertrudka222 ahoj 😉 vidim, ze sa tu bavite o skolke, do ktorej moja dcerka chodi uz od dvoch rokov 🙂 ak by si chcela nejake informacie, tak sa kludne aj mna mozes spytat. rada poradim 😉🙂