Neprijatie dieťaťa do škôlky
Baby zobrali vam dieta do skolky? A ak ano ako stare? Moje 3rocne neprijali... ako to riesite?
co viem, tak mamickam radili riaditelky volat este koncom augusta/zaciatkom septembra, ci sa nahodou nieco neuvolnilo. alebo potom sukromna skolka.
ak smiem vediet, odkial ste?
Ak máš prácu, kde si spokojná, vyhovuje ti časovo, .. tak by som to riešila súkromnou škôlkou alebo opatrovateľkou aj za cenu toho, že rok budem robiť zadarmo, alebo za 100 eur. Ak nie si spokojná a chcete zmenu, tak výpoveď a na podporu alebo neplatný rodičak.
Stalo sa mi to uz pred mnohymi rokmi, nic co by sa nedalo riesit. Sukromna skolka alebo opatrovatelka. Aj za cenu, ze vacsina vyplaty isla na vykrytie pobytu dietata,.praca bola uz vtedy dolezita. Presne ako pise @amelie2017. Ja som.s pracovnym miestom spokojna bola, pracovna napln, pracovna doba a obcasne prizmurenie oka nad vymeskanim z prace mi stali za maly diskomfort vo.forme drahej sukromnej skolky alebo opatrovatelky
@deedol sme z bernolakova
Este neprislo vyrozumenie, ale mala by byt prijata. Ako vsetky 3rocne co splnaju kriteria. Ba-petrzalka
Skus do tej petrzalky, a duplom ak niekto z vas muz/ty tu pracuju volaj priamo na mu, ms fedinova sa otvori cela stato/nova skolka 🙏👍
Moja 4 ročná nebola prijatá. Je v súkromnej škôlke
@kikushaa Petrzalka ale nie je zberne miesto ostatnych neprijatych deti. Musi tu mat trvaly pobyt. Toto je prvy rok,co vzali vsetky deti,kedze rozsirovali kapacity. Doteraz sme nemali narok na skolku,aj ked tu mame trvaly pobyt od narodenia,aj tu pracujeme,ani tak mi 3,5r.nevzali a bola som s nou 1,5r.doma.
@qetka
@iwesska baby ja som to z hrckovho statusu pochopila tak, ze budu prijate vsezky deti co podavali prihlasky aj bez tp, aj ukrainske aj tie nase s tp a este stale je kaoacita kedze skoro vsetci podavali na viacero skolok zaroven. To ze to doteraz nebolo viem,sama som mala syna pol roka v sukromnej a potom v statnej v starom meste lebo dva roky po sebe ho nevzali sem. A boli by ste asi nemilo prekvapene kolko deti bez tp, je tu v umiestnenych v skolkach po minule roky aj na ukor petrzalskych, lebo... 🤷♀️
To sa dalo čakať Bernolákovo má veľa detí ako aj vsetke satelity okolo Ba.Ja mám dieťa 15 r bývam kúsok od teba a zobrali ju v 4 r.Co som si zisťovala už sú v okolí aj súkromné plne.A to u Vás teraz tuším máte novú budovu pár mesiacov.V našej dedine nebolo prijatých takmer 100 deti
@kikushaa po minule roky (ked som ziadala o skolky ore nase deti) bolo prisne zakazane diskriminovat ziadatelov bez TP v Petrzalke, riaditelky v MS dostali z MU prednostny zoznam prijatych deti a az potom sa rozhodovalo o dalsich prijatiach. Ale toto fungovalo vsade plus minus rovnako a deti zo spadovej oblasti bolo v skolkach nakoniec len par. Ak tomu Hrcka pomoze a vsetky deti rodicov s TP v Petrzalke (plus aj dalsie navyse) dostane do skolok, tak palec hore
@ddaassuullaa co ja viem, tak praveze riaditelky boli tie co pominule roky rozhodovali, potom bolo halo (to obdobie ze chceli dat vsetky vypoved) lebo mu sa zacal do toho prijmania starat vzmysle, preco ti a ti ano, a tieto deti s tp nie😁 a teraz to fakt po 12tich rokoch vyzera ze miest v skolkach je dostatok 🙏 a pre vsetkych
@kikushaa mne toto vraveli nezavisle na sebe 2 riaditelky, ale to som uz mala deti v ZS. Problem tu bol vzdy, ci pred 19 rokmi, ked siel syn do MS, alebo pred 11 ked isla dcera. Takze boli aj v sukromnych zariadeniach, neskor aj v skolkach tu v Petrzalke.
@ddaassuullaa fakt tak pred 5timi rokmi ked mal ist moj, to bolo takto, viem to od jedneho miestneho poslanca. Kazdopadne teraz by uz malo byt dobre, takze super pre mamicky ktorych sa to doktne.
@bejkovnicka ako 3 rocneho ho neprijali v Ruzinove, teraz ako 4 rocneho ocakavam podobne. Takze dalsi rok zas sukromna skolka. Uz nech ma 5
@kuki13 mozem sa spytat ake vam prislo vyjadrenie, ze nezobrali 4 rocne dieta? Lebo tych co nezobrali pred rokom by mali uprednostnit. My sme aj pri podavani prihlasky zdoraznili, ze minuly rok bola dcera odmietnuta.
Moju tiez nezobrali minuly rok, je novembrova a mala 2r 10m k septembru, cize napisali kapacitne dovody. Ale dnes nam prisiel email, ze si mozeme prist prevzat papier o prijati od septembra a to bude mat 3r 10m. TP mame v Ruzinove samozrejme uz roky rokuce.
@blumie este mi neprislo, ale tak nejak to uz ocakavam, maly je jun/2018, minuly rok ho nezobrali trvaly mam v Ruzinove, som osamela matka, (v Ruzinove nevzali 150 deti minuly rok). Treba mat na pamati, ze budu uprednostnene deti, ktore do danej skolky uz chodili minuly rok, takze v triede pre 4 roccnych uz vela miest neostatne. Mozem sa opytat z ktorej skolky uz vam prislo rozhodnutie?
@blumie ja som davala na pivonkovu, mileticovu a budovatelsku, zatial nemam vyjadrenie ani mailom ani z jednej, a vacsinou tych co vezmu, chodi im vyrozumenie mailom skorej. Minuly rok mi jedna riaditelka otvorene povedala, ze som tam mala chodit osobne a viac krat aby videli zaujem...co k tomu dodat. V kazdom pripade vam drzim palce a uspesny nastup do skolky potom neskor

Ja uz mam velke deti, ale tiez mi mladsiu ako trojrocnu do skolky nevzali, riesili sme to sukromnou skolkou.