icon

Neslušné slová zo škôlky

29. mar 2023

Moj 5rocny syn si nosi zo skolky neslusne slova (aj mi povie, od ktoreho chlapca to pocul. Ten chlapec ma v tej istej skolke tiez mladsieho surodenca a velmi to po nom tam vykrikuje) a teraz to moj pouziva doma na mladsiu sestru - ty si hov.o a pod. Smeje sa pritom. Uz vela krat som mu vysvetlila, ze to nie je pekne, nech tak nerozprava. Uz to trva asi 2 mesiace a nie je dna bez toho. Isli by ste na to tvrdsie - zobrat hracku, zakazat sladkost a pod? Alebo je to faza a prestane ho to bavit? Citala som uz aj take, ze si to nevsimat. Ale ja nechcem, aby takto hovoril sestre. Mate skusenost? A kludne aj napiste, co ine si vase deti "priniesli" zo skolky a ako ste to riesili. Dakujem 🙂

Strana
z2
denisah6
Autor odpoveď zmazal
stevvvka
29. mar 2023

No ja by som až tak veľmi neriešila, odkiaľ také slova ma, pretože hocičo môže počuť aj na ulici, kde kade. My sme minuli pri obchode so synov počuli od dvoch "pánov" samé pekne chutné veci.

Je možno ok upozorniť učiteľku, ale tiež neurobí zázrak, že?
Skôr treba deťom na vlastnom príklade ukázať, ako rozprávame a ako nie. Skôr či neskôr sa stretnú so všeličím, pred takými slovami ich neuchranime

Strana
z2