Nevládzem so 4-ročným synom
Píšem sem anonymne,som chlap,mám skoro 4rocneho syna.Problem je že nevládzem s ním.Manzelka má ešte dospelú dcéru ona už nebýva s nami.Zijeme vo trojici v dome s veľkým pozemkom.Obaja pracujeme,syn chodí do škôlky.No keď je doma strašne vymýšľa.Je pravda že je to moje prvorodene dieťa a odmalička dávam naňho pozor.Zle som znášal keď plakal alebo spadol,často som vybehol na manželku že si nedávala pozor na syna.Bol som mu oporou keď chodil aby nespadol,stále som pribehol keď ma zavolal.Kedze ho ľúbim všetko som mu robil po vôli.Zena hovorí že to bola chyba.Mozno má pravdu.Teraz syn sa nezahrá sám stále mu musím asistovať.Vsade ma volá aj na trampolíne musím skákať s ním.Sadnem si na chvíľu a hneď ma volá tato pod sem pod sa so mnou hrať.A ja idem.Niekedy už také nervy mám na to že stále len starať sa o syna a nemám kedy si oddýchnuť.Manzelka vari upratuje samozrejme aj ona sa stará o syna,no neviem ona to berie ináč než ja.Ona neuteka hneď za ním keď syn volá nechá ho samého aj hrať sa.Povedala že ona mu nebude robiť animátora nech sa zabaví aj sám,že už je dosť veľký.Preto syn volá stále mňa lebo vie že ja hneď skočím.Neviem ako to zmeniť.Skoda že cez víkend není škôlka aby som si oddýchol.Castokrat som zlý a náladový,chcem mať kľud a pokoj od každého.Aj si ponadavam,žene sa to neľúbi No neviem čo ako sa zmeniť.Poradte
@mooonika1975 Cez víkendy chodíme na výlety to manželka všetko zorganizuje,ale aj na výletoch treba dávať pozor na dieťa.Dalsia vec čo neznášam keď niekam ideme a všade kopa ľudí.Tak niekedy ide len žena s malým na výlet a ja som doma.
No takto, si prehnane naviazany na syna. Ved to je cele zle. Kazde dieta sa musi naucit niest dosledky svojho konania. Nonstop chodit za zadkom 4rocnemu dietatu? Radi ti tu uz boli dane. Zamysli sa nad sebou, leno takto svojmu synovi ale ze vobec nepomahas.
lebo mas chorobny strach zo zivota.. terapeuti tomu rozumeju a budu ti vediet lepsie a viac na mieru poradit, ako takto ludia cez forum.. a s pomocou to zvladnes lepsie, ako ked sa budes v tom motat sam.. nie kazdy clovek ma 'psychologicke nadanie', aby sa vedel pochopit a zistit, co vlastne potrebuje zmenit.. (nejde samozrejme o psychicku poruchu 🙂, neodporucam ti psychiatra, len chapaveho terapeuta, ktory sa bude s tebou zaoberat tym, co citis, ako reagujes a pomoze sa ti v tom vyznat, viac si rozumiet a lepsie so sebou narabat)
autor, si vadny. Fakt. Proste sa zobud, navstiv psychologa a zacni pracovat so svojimi prehnanymi obavami a zlymi reakciami --- inak si na najlepsej ceste stat sa byvalym manzelom.
a ze pozdravujem manzelku!!!! ja by som to s tebou nedala, zlata to zena!
Si precitlivený, úzkostlivý a nechápavý. To sú odpudzujúce vlastnosti aj u ženy, nieto ešte u muža. Normálne sa čudujem, že žena s Tebou ešte stále žije. A ešte viac, že si s Tebou vôbec začala a mala dieťa, keď jej už prvý vzťah nevyšiel.
to, ze sa vsetkeho bojis, vsetko si vsimas a prehnane riesis, ta obera o energiu.. aj preto si vycerpany a nemas potom energiu na normalny zivot.. preto ta zatazuje aj ist s rodinou na vylet.. a preto ta vlastne vycerpava aj ked sa hras so synom.. lebo si tu hru ani neuzivas, lebo popritom vkuse na neho 'davas pozor' a 'vychovavas ho'
@kaktusik007 Nemyslím si že potrebujem psychológa,robím čo najlepšie viem.A manželka veď v každom vzťahu sú hádky a nedorozumenia no vydržíme spolu lebo sme si sľúbili v dobrom aj v zlom pred oltárom
Uz to ze si nastaveny tak ze syn nemoze plakat a hnevat sa je chore.Velmi zla vychova.Tvoja zena ma pravdu.Potrebujes detskeho psychologa,ale nie pre syna ale pre seba,aby ti vysvetlil aka vychiva je zdrava a ako odstranit to co si uz napachal.
A čo keď na výlete spadne? Pofúkaš koleno, oprášiš zem a ideme ďalej.
nehnevaj sa, ale obdivujem tvoju zenu.. ja by som s takym chlapom ako ty nebola..
Pred chvilou mi 4 rocny syn hodil 2 krat kotrmelce bokom z kolobezky.Hovorim mu pozbieraj sa,oprasili sme,skontrolovala som vsetky koncatiny,vyhubovala mu aby si daval.pozor a ideme dalej.Takto si vyvhovas zo syna prepistanu manipulativnu nezivotaschopnu pipinku.
ok, tak to tak rob aj nadalej. Do piatich rokoch si rozvedeny a decko ti bude skakat po hlave, o 10 rokov ta bude mat mierne povedane na salame.
@maminkadeticiek To by som ja neprežil keby spadol z kolobežky alebo bicykla.To by bola u nás ďalšia hádka.Preto ja nechodím so synom na také nebezpečne veci.
@januska12323 A čo keď spadne tak že už nevstane?
Prave tento tvoj posledny prispevok je skvelym dokazom, ze psychologa SURNE POTREBUJES.
Si normalny detska kolobezka ze je nebezpecna???Uvedom si konecne ze mas psychicky problem ktorym skodis rodine,svojmu manzelsyvu a najviac svojmu synovi.Neobhajuj si tu take somariny.
Si helicopter parent. 🚁
Najdi si vyznam na googli.
Niet lepsej empirie pre dieta ako ked sa fajne udrie, bez ublizenia si. Potrebuju padat, ucit sa.
Ty si tu už písal, že? A už sme ti predtým radili, že máš veľmi zlý prístup k synovi. Očividne to nič u vás neriešilo.
A myslím ze aj tvoja žena tu už písala...
Pochop, že nemôžeš syna držať v zlatej klietke, dieťa jednoducho musí aj padať, udrieť sa, aby sa naučilo dávať si pozor. To samozrejme neznamená, že ho necháš liezť niekde na otvorené okno vo výške 50 metrov. Ale určite nie behať mu neustále za zadkom, lebo z toho porazí teba a o chvíľu aj toho chlapca.
slub v dobrom aj v zlom znamena, ze spolu zvladnete problemy, co pridu zvonka a nie ze tvoja zena musi znasat zlo, ktore napachas ty, lebo vsak ty 'robis najlepsie, ako vies' a nic menit nebudes.. mala by sa s tebou rozviest, v zaujme vasho syna.. lebo ty si slaboch, co sa len bude stazovat, ale pre zlepsenie nespravi nic a radsej znici zivot vsetkym okolo seba .. do riti by ta bolo treba kopnut
@maminkadeticiek u nás minule sme šli grilovať, syn v nestráženej chvíli ťahal (napriek zákazu) z garáže veľký ťažký plynový gril, samozrejme stratil rovnováhu, skotulal sa cez tu šikmú plošinu, či čo to je, aby ľahšie vošlo dnu auto, kolená zodral na štrku, ktorý tam je nasypaný a ešte potom aj dostal na zadok od manžela, keďže nesmie brať a prenášať veci ako gril, kosačka, krovinorez a podobne.
a dufam, ze si iba vymysleny 😀
No ty si kus vola, keď nevieš ísť zo ženou vo výchove za jedno. 🤦♀️ tebe nič nepomôže, hraj sa so synom ďalej a urob z neho rozmaznaného fracka.
@sissy27 dobrý postreh identický príspevok až rozmýšľam či si niekto robí srandu a píše to v mene muža
Autor asi si úzkostlivy nie je reálne, aby rodič stále svoje dieťa ochraňoval aj, keď to myslí dobre.Aj s tým rohom, keď mu ukážeš povieš tu si dávaj pozor nech si nebuchnes hlavu chlapec si bude dávať pozor, ak budeš dávať pozor za neho nenaučí sa to ako sa hovorí každý sa učí na svojich chybách
Na rohy kúp chrániče ..
Ty ho musíš naučiť fungovať samostatne a nie mu zametať cestíčku.Je dobre a normálne dbať o svoje deti, ale zase nespraviť z nich bábätká, ktoré sa budú spoliehať na rodičov do 18 r.
Moja kamarátka mala chladnejšiu výchovu skôr takú, že musia si deti poradiť najprv same, keď nevedia ona im poradí, spraví, ale najprv sa musia pokúsiť.Jej deti si samé krajali chlieb, samé sa sprchovalii v nízkom veku a mali radosť, že sú "veľké" a dokážu to
Môj muž je schopný dodnes 15 r dcére odkrojit chlieb, lebo povie, že až ho zdvíha, keď vidí ako to kraja a ako sa jej koniec chlebu pretaca a ona to kraja s najostrejšim nožom.
Ty sa bojíš niečo synovi zakázať, lebo Ta nebude mať rád?alebo nechceš, aby plakal?
Deti potrebujú silných a pevných rodičov, ktorí dajú hranice aj povedia nie a nie takých s ktorými budú točiť ako sa im chce, takých si potom nevážia vekom zistíš...
nuž sám si si uplietol na seba bič......ty si bol ten či skákal ako dieťa píska, tak sa teraz nečuduj.....
No neviem ,ale keď mu nedokážeš povedať nie volá sa to opičaia láska skús si to pozrieť. Najvyšší čas to zmeniť ....
daj sa liecit, si chora hlava
prepáč, ale si bláznivý opičí tatko. Tvoja žena má vo všetkom pravdu a jej výchova je rozumná. Nevidíš to sám? Ju poslúcha a ty si z neho unavený, nervózny, nadávaš a hádaš sa so ženou. Tak kto to robí správne, ty či ona? Fakt by si mal vyhľadať psychológa, jednak aby ťa naučil, ako sa vychováva dieťa (pretože takouto "výchovou" ubližuješ celej rodine) a jednak aby ťa zbavil tej chorej úzkostlivosti. Ty si ako dieťa nikdy nespadol, nemal si odreté kolená? A žiješ!
Prepac, ale ty potrebujes odbornu pomoc..nie, toto nie je normalne, cely tvoj pristup. Deti sa jasia,hraju, urazy sa stavaju. Nechces ho zavriet do 18ky v jednej izbe,aby sa mu nebodaj nic nestalo? 🙈😁
Darmo sa stazujes, ze nic nevladzes, teraz si zjedz, co si si navaril.
Ako ucis svoje dieta samostatnosti? Nijako. Si mu akurat tak stale za ritou,aby si nespravil co i len skrabanec. Neda ti pokoj? Samozrejme, lebo ho tak ofukujes odmalicka, ze dieta sa nevie ani chvilu zabavit same.
V prvom rade ty si pories odbornika a potom mozes riesit to, ako poriesit syna,kt vdaka tebe neurobi nic sam
Podla teba to co robis je laska k synovi? Ides sa s nim hrat a nadavas, lebo ta to otravuje? To si radsej ani nechcem predstavit. Ja to len citam a uz som nervozna za tvoju zenu, ktora si to zlizne a este ty na nu nahucis. Z tvojho syna bude vychcany zmetok. Len zahuci a ocko pobezi. Deti lozia, skacu, padaju. Jasne, ze to rodicovi nie je jedno, ale nezakazem mu to. Nech si nabije drzku a nauci sa. Tebe tiez zakazovali, alebo pre istotu s tebou nikam neisli? A vies aka nebezpecna je skolka? Deti sa tam hraju, maju v ruke noznice, jedia s priborom, lezu na preliezkach. Mal by si to zvazit, ci je to bezpecne pre neho
@jaskolka ja si pamatam akurat zenu, ze tu pisala, ze ma doma takehoto psychousa,ze je hned ohen na streche,ked ma dieta skrabanec

Tak dávať mu svoju pozornosť a isť sa zahrať s nim, keď chce dieťa , nie je rozmaznávanie dieťaťa. To isté som robila aj ja, aj chlap. A deti nie sú rozmaznané, sú tvorivé, milé a dobré.
Vy ešte máte do 16hod. dieťa v škôlke, takže podvečer už toho veľa nenarobite s nim. Možno to tie vikendy ťa ničia, tam odporúčim isť na výlety, dieťa sa vylieta, vy zrelaxujete. A ešte treba kamaráta nejakého nájsť , a dieťa možno bude chcieť sa hrať s nim chviľku.