Nevychovaný spratek v škôlke
musim sa s vami podelit, lebo uz mi prasknu asi nervy. syn ma v skole spoluziaka, ktory je prilis surovy. ostatne deti bije, ide okolo nich tak len tak si kopne a podobne. Syncek neni vynimka, kazdu chvilku pride domov s kusancom alebo skrabancom. sama som bola svedkom, ako sa jeho podarena mater vybavovala s ucitelkou, my sme boli na odchode. moj maly mu nic neukazal ani sa nanho nepozrel skratka vychadzal z dveri, ked sa tento za nim rozbehol s uplne nepricetnym vyrazom v tvari. samozrejme som ho zachytila a zacal ma bit do noh, poviem vam to decko ma silu! jeho matka total hippie krizena s reholnou sestrou pribehla a jemnym hlaskom ho prosila aby prestal. ostala som v nemom uzase, jedine na co som sa zmohla ze som jej povedala nech si spravi s deckom poriadok. u ucitelky na moju otazku ci to povazuju za normalne...ze su to chlapci...moj syn neni trasoritka, ked ho biju tak vrati, ale som si ista a viem aj od uciteliek ze neprovokuje sam od seba. uz som tak nasr..ze premyslam ze pojdem za riaditelkou a budem zidat riesenie...alebo co robit???? 😠
@ellahop ako po sebe citam tak citam nikde som nenapisala ze by som ho schytila pod krk...tak skor nez zacnes pisat citaj poriadne ty 🙂 naopak vravim ze ho nebudem trieskat niekde o skrinku lebo je to len 4 rocne dieta...nerob zo mna nieco co niesom 😉 a zly chlapec...co je na tom?? zda sa ti ze mu skor padne pomenovanie anjelik ked mlati vsetkych naokolo aj dievcatka? vlastne ok..vdaka za nic 🙂 lebo na to, co som sa opytala si vobec neodpovedala len si si vybrala co ti padlo vhod na zarypnutie 🙂 a co sa tyka malovania a nemalovania to tu rozoberat nebudem, krasa je subjektivna a vobec to neni predmetom tejto temy....
@ishkaa Ja ta uplne chapem, ze mas nervy, ty si normalna matka, ktora vychovava svojho syna s hranicami, bohuzial, teraz je fakt taka divna doba, ze niektori rodicia uz nevedia, akí "invencní a pokrokoví" maju byt vo vychove a ohanaju sa "humanitnou" vychovou a z ich deti rastu takyto frackovia..
Na nase ihrisko chodil v lete tiez jeden 4rocny fracek, ktory terorizoval deti, na mojej 4.rocnej dcere som videla, ze sa jej az pokazila nalada, ked sme dosli a ona ho tam videla. Jeho maminka tam chodila este s rocnou dcerou, cize cela pozornost spadala len na malu a jeho si nevsimala. Raz sa do mojej pustil pastami a nepricetnym pohladom a mala sa tak zlakla, vytrestene oci na neho, ja som priskocila a so zabijackym pohladom som na neho nahukala 🙂 Inak on mi hladel rovno do oci, ani nemrkol, no mal ma v pazi 😀 Jeho mama sa vtedy uvedomila a zasiahla s tym slabym hlaskom, ze to nemoze, lebo inak pojde domov. Ale nakoniec som nebola sama, viac mamiciek sa zacalo stazovat na neho. Inak jeho mama sa nakoniec vyjadrila, ze to preto, lebo on je silna individualita 😖 Ja by som mu dala silnu individualitu! Potom, ked sa toho nakopilo viac, tak mu museli doma asi vycistit zaludok, lebo sa trochu umravnil
Po mojich skusenostiach a zazitkoch by som to riesila ako bilam. Uz mam po krk mamiciek, ktore na takychto malych nevychovancov po nejakom utoku zacnu peknym miernym tonom, ze no no toto sa nesmie. A toto povazuju za vyriesene s tym ze ich maly smrad to urobil po tisicom raze upozornovania. Tu nepomoze riaditelka ani ucitelka. Toto som to riesila uz pri mojej neteri ked ju chceli na ZS zbit o rok starsie dievcata, ktorym som povedala svoje a neter mala pokoj. Co sa tyka skolky hrozilo nam ze takyto maly spratek bude chodit s dcerou, ktora sa ozaj nevie branit. Ten maly chodil po meste a napr. v jednom obdobi kusal do krvi kohokolvek, kto sa mu postavil do cesty. Na mojho maleho zautocil, lebo mu vtedy zasa raz preplo. Teda on utoci aj na vlastnych surodencov a dost surovo a jeho mamicka sa len blahosklonne usmieva ze no no. Tak som povedala, ak by bol s mojou dcerou v triede a len raz by jej nieco urobil, tak pridem do skolky a urobim s nim poriadok takym sposobom ze by sa na nu pre istotu ani nepozrel. A je mi jedno ci ten chlapes je hyperaktivny a pod. MOJA dcera za to NEMOZE a nedovolim aby ju nevychovany smrad bil!
@ishkaa riesila by som to dohovorom s nim popripade s mamou. nie s ucitelkou, ktora hoci to vtedy videla nezasiahla lebo tam bola jeho mama. mozno sa chce chlapec s tym tvojim kamaratit a toto je sposob uputania pozornosti. mozno mu tvoj maly v niecom vadi, nemozes vediet. a riesi to takto. nesudme bez poznania. neodstranujme zle spravanie, ale jeho priciny. peace. 🙂
Necitala som vsetky reakcie, ale k tomu len tolko. Zlate casy, ked ucky mali povolene strieskat decko a rodic ju v tom este podporit. Svet je dnes na hlavu, ludom j**e a mam problem to niekedy rozdychat. Niektori ludia by sa nemali rozmnozovat, ked si harantov nevedia vychovat a skryvaju sa za akesi novodobe metody prosenia miesto usmernenia. Neviem, ze by tieto metody fungovali, zato metoda cukor a bic fungovala vzdy

no myslim ze mama mu moze dohovarat kolko chce..neviem ako u vas ale u nas vzdy maju vacsi respekt od cudzieho ako odo mna...a to fakt nie som zeby ma mohli na chleba natierat...ja som razne vyriesila ze som poriadne zhukla toho spratka....tiez mame taku malu bitkarku v triede a proste ta ucitelka fakt nemoze pri nej stat celych 8 hodin a sledovat ju...tak som na vlastne oci videla ako krpka strka do druhych deti,a priamo jej som povedala svoje..no a co.normalne som na nu nahukala...pozerala na mna jak taky puk maly a odvtedy je to omoc lepsie .teda aspon co sa tyka mojej malej no...