Nezodpovední rodičia škôlkarov
Dnes mali ísť deti v MŠ na predstavenie do divadla. Za lístky sme zaplatili 10€ , dieťa sa tešilo a teraz príde SMS, že žiaľ nikam nejdú lebo 17 detí z 21 nemá dáždnik ani pršiplášť a vonku prší 🤦 . Týždeň bol vyvesený oznam , že rodičia majú dieťaťu doniesť dáždnik pre prípad nepriaznivého počasia. To sú naozaj tí rodičia tak hlúpi ? Jedno , dve deti pochopím , stane sa ale 17?Peniaze za vstupné sa vracať nebudú samozrejme.. akože žasnem
Ja som mala už aj dieťa v teplákoch bez pančušiek v zime , v snehu , minus 5 bolo vari, a teraz choď vonku, jeho dovliekli ešte spiaceho ráno v aute.
@monsterablue Dnes si zabudli pršipláš, ok , kúpi škôlka, zajtra nebudú mať čižmičky, ok, kúpi škôlka, nabudúce pôjdu na výlet, nebudú čiapky, ok dokúpi čiapky a tak ďalej a tak ďalej. Vravím, pre rodičov uschovna deti. Ziadna interakcia rodič - učiteľ, aby sa zlepšilo prostredie.
@slavomira236 dáždniky v škôlke určite nie , to tak vypichnúť očká
@reanda tak povinne ani ja, ale zase by som ho nevýrabala ani v škôlke, najlepšie, keď mi donesu kúpených ešte zalepených poskladaných šarkanov a ty sa ráno 3 hodiny tráp so skladanim 25 šarkanov. Im to vôbec nepride divné , dieťa v živote nepúšťalo šarkana, keby mali postaveného, tak by vedeli s nim aj narábať.
@reanda jaj, ja som to celé nećitala, aj u nás si robili doma, a potom si takých doniesli do škôlky, nelietali, ale boli roztomilé a ceni sa aktivita rodiča s dieťaťom
@reanda normálneho a funkčného šarkana nevyrobí ani časť dospelej populácie, tak je snáď jasné , že od 5 ročných detí sa očakáva kresba.
@mooonika1975 obdivujem tu trpezlivosť pracovať s takýmito ľuďmi. Neviem čo si tí rodičia myslia. Veď to dieťa v tej škôlke potrebuje rovanko veci ako doma, nesedia celý deň v triede. Keď už dieťaťu z nejakého dôvodu nestihnem obliecť pančuchy tak mu ich do kelu aspoň hodím do skrinky.
@mooonika1975 tak naco si vymyslas akcie so sarkanmi, ked je to take narocne? co by si chcela? asi najlepsie, aby ti rodicia doniesli do skolky fungl hotoveho sarkana a este tam aj ostali s deckom a pustali si ho s nim, aby si ty nemala robotu, nie? 😀
No zháňali sme potom po cudzích skrinkách. A takíto rodičia to dieťa nechávajú v škôlke od nevidim do nevidim
@mooonika1975 ja by som mu dala nohavice od pyžama a na to nohavice
@reanda nie, najlepšie, keď mi ráno dovlečú každý iného šarkana , každý sa inak skladá, choď a postav jedného, samozrejme popri 25 deťoch a edukácii a cvičeni a jedeni a utekani na akciu. PRemýšľaj, tak ak donesiem šarkana, tak postaveného. logicky.
Vyrobiť doma šarkana.. Ide asi aj o to, aby pri tom trávili čas deti s rodičmi. Nejde o to, aby tie šarkany reálne lietali.
@mooonika1975 premyslaj skor ty.. ako asi maju doniest poskladaneho sarkana?? som bola s detmi pustat sarkana pred tyzdnom a mala som co robit, aby som ho udrzala v tom vetre a aby sa nam snurky nedomotali a to sme ho tiez skladali az na mieste, neviem si predstavit, ze by sme ho na tu luku trepali poskladaneho uz z domu.. to fakt myslis vazne, ze chces, aby rodicia nosili z domu poskladaneho sarkana?? klobuk dolu pred nimi, ze ho vobec kupili a doniesli, lebo ty si si zmyslela, ze budes s detmi pustat sarkanov.. s dvadsiatimipiatimi v skolke 😀 omg, ucitelka s nerealnymi predstavami, ale ked to nevyjde, tak za to mozu 'nezodpovedni' rodicia 😀
@mooonika1975 a prečo robíte akciu tak zložitú sama? My sme mali minulý týždeň tiež sarkaniadu zo škôlky. Učiteľka sa pýtala, či sa chceme zúčastniť, stretli sme sa aj s deťmi na dvore, mala príhovor, nejaké aktivity s deťmi, išli sme spolu v sprievode na lúku, tam sme si vytiahli šarkany a my rodičia sme púšťali a deti mali aj tak na háku 🤣 radšej sa naháňali. Aj sme sa spoznali, aj deti vybláznili. Bolo to super, kto chcel, prišiel, kto nie, išiel domov.
@reanda sa ohromne bavim, tak tebe je zložité priniesť poskladaného šarkana , kvôli šnúrkam, a učiteľka ho má poskladať a aj pre ostatné deti ??? Wau, našťastie, mám normálnych rodičov, čo im je jasné, že ja som tam nie od toho, aby som skladala všetky druhy šarkanov .
@tosomja to je úplne jedno, či to robime sami, alebo s rodičmi, je to fuk, tu ide o to, že tie deti sa naučia manévrovať s nim, niektoré ho aj vedia pekne pritiahnut, aj navinuť šnúrku, tam vidime, že chodia s deťmi púšťať.
U nás púšťajú šarkana každý rok, ako rodič ho poskladám v šatni, alebo prídem so šarkanom autom. Kopec majú hneď za plotom, za 3 min sú hore. Učiteľka nám dáva video, aj malé deti krásne samé zvládli púšťať. Som za naše učiteľky vďačná, každý rok to pekne zvládnu.
@ziarifka tak tak, teraz si predstav, že by jej dovliekli, ako tu spominaju, v sáčku. Tak by chúďa nešla von s nimi ani večer.
A kde dnes ráno pršalo?
Tak ale zasa,kvoli dazdnukubzrusit vylet?Zasa nastup do autobusu a vyatup z autobusu a ist niekam dnu to by tiendeti zvladli aj bez dazdnika.Ved uz tie softshelove bundy s kapucnami su dost dobre nepremokave .A povatsine aj fak tie deti nosia.A ked by troska namokli tak hadam neochoreju.
@elmivelmi podľa autorky tie presuny pešo boli trochu dlhšie ako pár minút. Stačila by celkom malá prietrž v nevhodnom čase a aj divadlo, aj šofér im môže zakázať vstup. Neviem si predstaviť, čo by učiteľka robila v prípade, že opustia divadlo, začne husto pršať, oni musia bežať na autobus a šofér tých 20 premočených detí nevezme.
@tykat to presne robili aj v našej škôlke a keď sa dieťa poriadne neoblieklo alebo si nedalo čiapku, jeho problém. Chodili von furt, nešli len keď fakt už víchrica prišla. Takže nejaké chýbajúce dáždniky by naozaj nikoho od výletu neodradili, deti by si obliekli, čo by mali v skrinke a išlo by sa tak. Inak vcelku to vyškolilo obe moje deti sa poriadne obliekať a starať sa o seba, nie sa furt spoliehať, že ich niekto pozapína a pripomenie doplnky (čiapku, šiltovku, rukavice alebo aj pršiplášť). Ja som deťom dávala na jeseň vždy za sychravého počasia nepremokavú vetrovku, to bol základ.
@tykat čo ich po ceste stratila učiteľka ? Či ako ? Či učiteľka išla v skafandri a ostatné deti v plavkách ? Keď nejdeme von , je zle, keď ideme von, je zle. UF.
@mooonika1975 minimalne polka ich vzdy ochorela.
@uhnakova ja som v zime davala zasadne kombinezu. Lebo ucitelky kludne nechali decko v tenkych teplakoch ist do snehu.
Susedy dcera mala opakovany zapal mocaku,nechapala preco az zistila ze dcera v novembri chodi vonku len v puncochach a suknicke, zateplene gate ostali v skrinke. Este mi vravela ze ju ucitelka zhucala ze ci ona ma vsetkych kontrolovat. Kurna, ja som si pomyslela ze hej,ze ako dospela by mala mat tolko rozumu a malo by jej to udriet do oci. A bud pozriet do skrinky alebo upozornit rodicov ze decko potrebuje zateplene gate.
@tykat ja teda nie som lekar, chodila som s mojimi deťmi von každý deň dve hodku pooobede a dve doobeda a choré neboli ani v škôlke. Chodili sme každý deň, nech bolo počasie akékoľvek. Tým sme vybudovali imunitu. Ale na bacile imunitu nevybudujes. Takze v škôlke je chory každý . Určite nie z vetra . Môj syn hra futbal v 5. Rokoch v dazdi , A nikdy neochorie. Prečo asi .

Toto ma byt povinná výbava, ako tu už niektoré ženy písali, u nás bola a nikdy nenastal takýto problém.