icon

Nezodpovední rodičia škôlkarov

23. okt 2023

Dnes mali ísť deti v MŠ na predstavenie do divadla. Za lístky sme zaplatili 10€ , dieťa sa tešilo a teraz príde SMS, že žiaľ nikam nejdú lebo 17 detí z 21 nemá dáždnik ani pršiplášť a vonku prší 🤦 . Týždeň bol vyvesený oznam , že rodičia majú dieťaťu doniesť dáždnik pre prípad nepriaznivého počasia. To sú naozaj tí rodičia tak hlúpi ? Jedno , dve deti pochopím , stane sa ale 17?Peniaze za vstupné sa vracať nebudú samozrejme.. akože žasnem

Strana
z6
tykat
24. okt 2023

@mooonika1975 tak bud rada, nie kazde dieta je ako tvoj syn.

mooonika1975
24. okt 2023

@tykat neexistuje , aby dieťa keď sa hýbe a neleží v mláke hodinu, aby ochorelo z počasia. Je to blbosť. Ale ak je choré v škôlke, tak áno, to ho možno dorazí. Ale take tam nemá byt.

0silvia0
24. okt 2023

@mooonika1975 ja to inak tiež tak mám. Mňa ofúkne, alebo na mňa naprší, alebo mi je chvíľu zima a hneď mám na druhý deň sople. A to som stará koza. A pritom imunitu mám dobrú, chodím pešo denne 4 km do práce, kolegyňa mi tu nosí stále nejaké vírusy a málokedy to od nej chytím. Ale chvíľu sa podchladím, oprším a sople mám na druhý deň isté. Každý má niekde inde to slabé miesto.

shaola
24. okt 2023

Toto je nešťastná situácia, aj keď niektoré veci ma ako učiteľku zarážajú - doniesť dieťaťu v škôlke dáždnik? To je z bezpečnostného hľadiska neprípustné, veď 20 malých detí s dáždnikom, to je tak na vypichnutie očí.
Škôlka určite nemá povinnosť zakupovať deťom pršiplášte ;)
A čudovali by ste sa, čo všetko rodičia deťom nedonesú. Ockovia sú v tomto experti, často sa mi stáva, že keď príde poobede mamina pre dieťa, len sa chytá za hlavu, ako ten otecko dieťa vystrojil :D
Zima je na takéto veci výdatné obdobie - vonku mrzne a dieťa príde v pančuchách, bez čiapky a rukavíc.. lebo sadnú v garáži do auta, zaparkujú rovno pred vchodom a na ten kúsok ti dieťa nepotrebuje.. len keď potom chceme ísť s deťmi von, tak je problém.
Ponosili sme s kolegyňami veci po deťoch - čiapky, rukavice, nohavičky, slipky, tričká, a tak, aby sme mali deti do čoho v škôlke obliekať...
Na mieste učiteliek - toto by bola asi posledná akcia, čo som sa pokúsila zorganizovať s danou skupinou rodičov. Jasne dali najavo, že záujem nemajú.

mooonika1975
24. okt 2023

@0silvia0 ja aj v dazdi behám, aj hmle, v mínus , toto potom nie je dobrá imunita, keď tá ofuknr, a si chora. Iné je, keď už cítim , že na mna niečo lezie a oduknr má , tak mám tiež problémy, čiapku nosím aj v lete niekedy.
Tie vírusy skôr chytíš a až zmenou prostredia ti “vykvitnu” teda tým ofuknutim.

hvolkovamirka
24. okt 2023

kazdy clovek ci uz dieta alebo doslepy ma imunitu inu, nikto zmokne, omrzne a nic sa mu nestane a druhy hned chyti nejaku chorobu. tu ide skor o postoj rodicov, ze fakt je niektorym vsetko jedno a vobec nemaju zaujem o niektore veci

tykat
24. okt 2023

@mooonika1975 mne to dr. vysvetlovala tak ze ak organizmus ochladne tak lahsie chyti nakazu, su ludia co maju dobru termoregulaciu a su taki co im je hned zima.
Cize choroba nie je z pocasia.
Ja kym som bola mladsia tak som vzdy mala ruky nohy studene, vzdy mi bola zima a lahko som chytila hocijaky virus, vecne anginy, chripky, virozy. Teraz ako som starsia tak mi je naopak vzdy teplo a pozorujem ze nechytim nic, ani od deti ani od muza, ani v robote ak sa nieco siri tak mna to vzdy obide.

0silvia0
24. okt 2023

@mooonika1975 tak nemám dobrú imunitu, no čo už s tým, ja sa nepotrebujem biť do pŕs akú mám imunitu, proste som náchylná na horné dýchacie cesty odjakživa, nemám mandle, tak mi ešte aj všetko sadne na priedušky. Ale nikdy som nemala problémy s močovým, gynekologickým ústrojenstvom, čo zas niektoré ženy keď ich ofúkne hneď majú zapálené močové cesty, gynekologické záležitosti. Ako píšem, každý organizmus je iný.

0silvia0
24. okt 2023

@tykat ja si tiež myslím, že takto to nejako je. Okolo nás sú samé vírusy, fungujeme v kolektívoch, mhd, obchody, práca, škola. A imunita dáva pozor, aby sme všetko nepochytali a ničí bacily. Keď sa telo podchladí, oprší, imunita nestíha pracovať a nejaký ten bacil sa nalepí. Ja som tiež typ s tou horšou termoreguláciou, mne je hneď horúco alebo zima. Môj muž môže sedieť v kine v zimnej bunde a nespotí sa a ja sa hneď musím vyzliekať, lebo by som zdochla od tepla.

tykat
24. okt 2023

@0silvia0 vies co uplne staci ze ma decko blby reflux a uz si mozu "budovatelia imunity" piskat. Jednoducho to schytava lebo ma rozdrazdeny hrtan, v utlom detstve sa mu to dostava aj do usi a je v jednom kole, staci aj takyto "imunitubudujuci" pobyt vonku za kazdeho pocasia a uz lahne s chorobou. A trebars syn mal dlhe roky sople vsetkych farie, kasel a nikdy mu dr. nic nenasla, ani vo vyteroch ani v krvi, ani alergia, ani porucha imunity... a sople pomaly tahal za sebou po zemi, potom mozno ze histamin, ze reflux, mozno ze mlieko...a ked v septembri zakaslal tak prestal v juni. Len kasel a sopel. Tiez na mna mamicky vselijako pozerali ale dr. mi nemala preco dat OCRku, trochu zaberali antialergika tak tie bral, ale ziadny zazrak sa nestal.

tykat
24. okt 2023

@0silvia0 ja zas napr. mozem sediet v prievane, spim pri otvorenom okne aj v mrazoch, klima na mna moze fucat, a nic. Ako prislo to obdobie ze mi je vzdy teplo tak mi nic z toho nevadi. Jedine navaly su neprijemne, ale tak zase nemozem mat vsetko 😀

0silvia0
24. okt 2023

@tykat ja tiež spím nonstop pri otvorenom okne, ale klímu a prievan teda nedávam.
To hneď sa dostavia moje "obľúbené" sople. Veď to, každé telo je iné.

nikaeli
24. okt 2023

autorka niečo nové? povedala si niečo? reakcie ostatných rodičov?

mooonika1975
24. okt 2023

@0silvia0 tak ide o to, že sa nemôžeš porovnať s deťmi, ktoré ofukne

0silvia0
24. okt 2023

@mooonika1975 aha, ok, dobre😉

Strana
z6