Normy pre riaditeľské voľno v štátnych škôlkach
Ahojte chcem sa prosim spytat existuju nejake normy resp zakony/vyhlasky ktore urcuju statnym skolkam kolko riaditelakeho volna sa moze poskytovat alebo na ako dlho zatvarat skolku v lete? Mame novootvorenu skolku od septembra a mame pocit ze riaditelka si dava kadetade riaditelske volna, spaja sviatky, cele jarne prazdniny bolo volno, v lete 5 tyzdnov volna bez nahradnej skolky. Dakujem oeknw
@pantina007 je úplne bežné, že škôlky v lete majú 4-5t voľno. Zisti si, kedy majú iné škôlky v meste voľno, zvyčajne sa navzájom vykrývajú. 🙂
Riaditeľské voľno u nás býva v čase, keď je nízky záujem o škôlku počas prázdnin alebo keď vyjde sviatok ako tento rok. Rovnako to bývalo aj v súkromnej škôlke 🙂
Bezne su skolky v lete zatvorene 1 mesiac, na mensich dedinach aj cele 2 mesiace.
@pantina007 nezávidím to leto.je to na prd.ale aspoň dva týždne si vykri OČR, nakoľko je tá možnosť.sestra to tak robí každý rok, keďže sa to inak nedá, skrz volno.kde by to človek bral .
o tom riaditeľskom voľne ti neviem objektívne napísať.
@pantina007 neviem aké sú normy, ale v našej škôlke riaditeľske voľno nebolo nikdy 🤷♀️ všetky prázdniny škôlka funguje, iba počas sviatkov je zavretá. V lete je zavretá 3 týždne z celého leta, inak deti normálne chodia(samozrejme treba nahlásiť dopredu, ktoré týždne budú chodiť)
Riaditeľské voľno dáva riaditeľ na základe vlastného uváženia - my sme teraz mali oba piatky 2. aj 9.5. Počas prázdnin môže byť prevádzka prerušená - podmienky stanovuje šk.poriadok, s ktorým ste boli určite oboznámení na zač.šk.roka a túto skutočnosť by ste mali aj podpísať. My sme menšia škôlka a máme podmienku, že ak je záujem rodičov o MŠ počas prázdnin nižší ako 10, bude škôlka zatvorená. Cez letné prázdniny sú škôlky zatvorené dlhšie, niekde úplne. V našom meste už beží informáčik o tom, ktorá škôlka bude kedy otvorená.
@pantina007 ako keby si písala o našej škôlke 😫. Počas všetkých prázdnin zatvorená, riaditeľské voľná (napr. teraz májové piatky, ženy v jedálni majú veľa dovolenky, ktorú si musia vyčerpať).
@pantina007 5 dní, a na RV musí byt dôvod (organizačný, prevádzkový). Prazdniny sa riešia vyhláškou, tá určuje, že minimálne 3 týždne musí byt MŠ zatvorená. Maximum neurčuje
My mame v lete skolku 2 tyzdne. Je to jedina skolka v obci.
@pantina007 poznam skolky, statne, ktore su zavrete prosim pekne cele prazdniny- na slucku pre rodicov to proste nevykryjes
Poznam statne skolky co maju mesiac volno a mesiac pospajane triedy
Chvalabohu za celorocne otvorene sukromne skolky 👍🏻
@pantina007 poznam skolky, statne, ktore su zavrete prosim pekne cele prazdniny- na slucku pre rodicov to proste nevykryjes
Poznam statne skolky co maju mesiac volno a mesiac pospajane triedy
Chvalabohu za celorocne otvorene sukromne skolky 👍🏻
@taktotedanie ja som rada, že sme v meste.nakolko 1 mesiac letných prázdnin býva Naša škôlka a druhý mesiac škôlka v našom okruhu,mestskej časti.
Využívam vždy 2 mesiace
@taktotedanie ja som rada, že sme v meste.nakolko 1 mesiac letných prázdnin býva Naša škôlka a druhý mesiac škôlka v našom okruhu,mestskej časti.
Využívam vždy 2 mesiace
@pe_mi jednoznacne, planujem vyuzivat aj ja

@pantina007 5 t je celkom fajn. My sme ju nemali celé letné prázdniny😁
Píšem už ironicky,ale pamätám na tie časy. Alebo naj boli poldnove otvorenia školky....to ani ryba,ani rak.