icon

O koľkej dávate deti ráno do škôlky?

10. mar 2024

Ahojte,kedy rano davate deticky do skolky?
Od septembra planujem dat maleho do skolky,ale 2 tyzdne v mesiaci bude tam musiet byt uz medzi 6:00-6-15 a ja uz rozmyslam,ci to nie je velmi skoro,ako to zvladne,ci mu tam nebude dlho..🙄
Ina moznost nie je,dochadzam za pracou 25km na 7:00

Strana
z2
chrumka333
11. mar 2024

Na 6,30 ale môj je ranné vtáča, je skôr hore než ja

cookie29
11. mar 2024

no ja som este nedala... zatial je v jaslickach, prave preto, ze zacina zavcasu. Vodim na 7h30 a v skolke by to nezvladla, oni uz nemaju ani jedlo az obed, ani moznost oddychnut si rano.

zuzanka.zuzu
11. mar 2024

@dzejny656 kde je možné dieťa doniesť o 8:30-9h? však to už majú vzdelávací program... či to je nejaké centrum, kde sa len hrajú?

yanni
11. mar 2024

Autorka, naco sa pytas, ked ty musis tak ako musis? Co ti pomoze, ked ti ja napisem, ze moje dieta je v priemer v skolke medzi 9:00 a 9:30? A chodim po nu zväcsa o 13:00 alebo 15:00, veeeeelmi zriedka o 15:00 (to je fakt vynimka). Tak ako je vynimka, napr. dnes, ze ju viezol muz do skolky uz o 8smej. Ona si rada pospi (napriek tomu, ze zaspi vecer medzi 20:00 a 20:30) a ja ju necham spat. Aaaale ja sa nikde neponahlam, mam HO a veeeelmi flexibilnu pracovnu dobu. Ak je to ranne vtaca a nema problem vstavat aj bez zobudenia mamou o 5:00, tak problem mat nebudes. Popr. si zvykne, ved co ine mu ostava. Moja je uz predskolacka a ani len do skoly nebude musiet vstavat tak skoro. Inak, radim ti, porozmyslaj o zmene prace, popr. praccovnej dobe. Ked pojde do skoly, tak co? Skoly o 6stej asi neotvaraju.

matkahelka
11. mar 2024

@yanni otvaraju, od 6.00 je skolsky klub

autor
11. mar 2024

@lulu0123 sme mala skolka,iba dvojtriedka,cize stale by ma videl a plakal by

matkahelka
11. mar 2024

@lulu0123 u nas je to vyslovene zakazane zriadovatelom a logicky si to ani predstavit neviem, lebo matka bude prirodzene uprednostnovat a venovat sa svojmu dietatu.

yanni
11. mar 2024

@matkahelka fuu to fakt? A to su tie deti nie unavene? Hlavne tie najmensie. Ved doobeda sa musia aj sustredit na ucenie. Neviem, ja som uz "velka" 😂, ale ked mam vstat o 5tej, tak na obed uz si musim vliat aj tretiu kavu.

matkahelka
11. mar 2024

@yanni moja dcera dcera ma problem vstat o 7.15 a 7.50 sa im zacina vyucovanie, standardne je v triede posledna. a bolo to tak vzdy od 1.rocnika. ona by nevstala o pol siestej ani keby ju par volov z postele tahalo, ale tak kazde dieta je ine.a kazdy ma ine moznosti. ak rodicia pracuju (ako autorka) od skoreho rana, deti inu moznost nemaju, preto su aj tie ranne skolske kluby.

candii
11. mar 2024

Ja dávam malého do škôlky o cca 7.20 nakoľko potom idem so starším do školy tak aby bol najneskôr o 7.30 v škole.
Ale zase ja mám škôlku a školu na skok. A v práci tiež nie je problém. Ak nemáš inú možnosť bohužiaľ, malý si zvykne

lulu0123
11. mar 2024

@matkahelka My sme velka skolka.Mame 8 tried,takze dieta je vzdy v inej triede a svoju mamu cely den ani nevidi okrem spolocnych akcii.Akurat vnucata mali aj vo svojich triedach a tam nebol problem vobec.

lenka22031
11. mar 2024

Autorka nemaj strach, zvykne si. Ja som na tom podobne v práci musím byt na 7:00 a mam to do prace cca 25km. Dcera vstáva každé rano o pol6. Cca 10minut jej trvá kým sa preberie, normálne sa doma naranajkuje. Ak jej nechuti vezmeme so sebou a zje po ceste. Pripadne v šatni, kým sa prezlieka.
Neboj sa, prvý týždeň bude ťažký ale nauci sa, nastávy si režim a pôjde to. 🙂 u nas su bežne deti v skolke o 6:15 keď otvárajú. A nie je ich malo.

ankare
11. mar 2024

@zyzu ruksak, nie rupsak.

mclissa
11. mar 2024

Syn chodi od 9-16.

kacena2022
11. mar 2024

Ja budim synčeka o 5,30 ráno a o 6tej už sme v škôlke medzi prvými.A nie som sama čo takto skoro nosí dieťa do škôlky.Tiez chodím na 7dmu do práce.

enusamt
11. mar 2024

Ja odchadzam na bus 5:20. Vtedy muz budi deti a o 6 su prvi v skole/skolke.. potom ide na pol 7 do prace..
Kedze ja nemam ziadnu moznost zmeny a muz ano, tak si pracovnu dobu posunul o pol hodinu.. nedalo by sa tak aj u vas?

autor
11. mar 2024

@enusamt zial,nie..uz som spekulovala vselijako,no neda sa to inak vymysliet,bude si musiet maly zvyknut

nikha2809
11. mar 2024

Keby ho nemá kto brať, tak tiež je už o 6 každý druhý týždeň, ale my to robíme tak, že ho beriem ku sebe do práce, kde musím byť 6.20 a berie ho odtiaľ o 7.15 muž ktorý sa vracia z práce z jedného mesta do druhého.Vstavame 5.45

petko81
11. mar 2024

Máš. Chodil hned od 3 rokov do škôlky na 6-15
Dala som mu nejakú buchty čaj a iná možnosť nebola.zvykol si
Doma keď som ho budila dostal fľašku mlieka
A uz je štvrtak 😄😁

nyphadora
14. mar 2024

Si neviem predstavit budit dieta o 5 rano, ale verim že su take deti a rodičia.

parvinka0001
14. mar 2024

6.30 chodia a domov chodia posledný z triedy cca 16.15. vstávajú 5.40 ale už si zvykli .občas sa stane že idú neskôr podľa toho ako robí manzel

dominika1234567891
25. mar 2024

Deti si rýchlo zvyknú na režim, náš malý chodí s mužom ráno aj keď nemusí, ale radšej ide o 6 do škôlky autom ako o pol 8 so mnou pešo 😀

Strana
z2