Obavy o bezpečnosť dcérky pri jedle v škôlke
Dcérka mi nastúpiť do škôlky už má päť rokov ... Problém je že sa bojím o ňu a hlavne sa bojím o to že keď jej dajú mäso papať ona ešte neviem mäso papať s kosťou bojím sa že sa zadusí :( dúfam že na ňu dohliadnu a nedajú jej zatiaľ papať mäso s kosťou.. napísala som im do tej žiadosti že ešte dieťa neovláda jesť mäso s kosťou tak dúfam že jej nedajú len tak aby to jedla sama čo hovoríte na to dievčatá ?
@klaudiamolnsrova a ako tu kosť asi zje
5ročné dieťa zje vedome kosť? jedlo hádam hryzie a ak je tam niečo tvrdé, tak to vypluje....samozrejme nehovorím o drobučkých kostiach v rybe, ktorú ale v škôlke isto nedostane,,
@klaudiamolnsrova a to vies, ze riziko je davat detom aj cele hrozno kvoli moznemu uduseniu? A to nikde v skolke neprekrajuju…
@michellemary ani na gympli? ved tam sme bezne mavali pecene kuracie stehna, aj moje deti mavaju, je to jeden z najoblubenejsich obedov
U nás bývali vyhlásené zapekané kuracie prsia, čínu nám robili, ale toto asi ani nie... Akurát študenti na SOU, ktoré bolo v rovnakej budove, bežne piekli kura na praxi, to áno.
No 😛 zhodou okolností sme dnes mali na obed pečené kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakovou kašou a ako som písala vyššie, deti mali mäsko nakrájané na kocky, žiadna kosť.
No kedze vsetky deti v skolke od 3 rokov po 6 maju rovnake jedlo ktovie co robia s kostami tie 3 rocbe chudiatka.
Najskor nic kedze to nemaju
@klaudiamolnsrova pracujem v ms a veruže som ešte nevidela aby deti dostali mäso aj s kosťou, takže sa neboj. Okrem toho určite prehanas 😆 dusiť sa môže aj hitom vody, napíšeš do ziadosti že nemôže piť?
Mám už veľkú dospelú dcéru, ale niektoré mamičky už asi nevedia čo so sebou, hlavne tie mladšie ročníky. Myslím, že ak dáva rodič dieťaťa do klasickej MŠ a nie do psej škôlky tak sa niečo takéhoto báť nemusí, v MŠ asi vedia a majú aj presne dané čo môžu podávať deťom jesť a kosti tam určite nie sú, iba žeby to bola škôlka pre Flintstonovcov.😱
Má 5 rokov doteraz si jej čo mäso oberala z kostí ? Akože moja 4 ročná už papa sama a vie čo je kosť a to jej dávam aj údenú rybu a dobre vie ak by bolo niečo tvrdé tak radšej vypľuť. Krídielká mi ohryzava . Takže teraz si na rade ty a nie škôlka aby tvoja 5 ročná dcéra vedela čo má jesť a čo nie a ako má dať preč kosť . A áno škôlka dá pozor sú za deti zodpovedné
@klaudiamolnsrova veď ide o rok do školy. Píšeš o nej ako o kojencovi. Snaž sa byť menej úzkostlivá.
@klaudiamolnsrova Mamicka,porozmyslaj,ci by si vi bybti nepomohlo vyhladat psychologa a porozpravat sa s nou o tychto veciach.Problem je u teba a v tvojich strachoch,nie v dietati a ucitelkach.
@klaudiamolnsrova už aj slovo papať môžeme nahradiť slovom jesť. Pre päťročnú najvhodnejší čas.
Možno jej jedlo ešte mixuje 😂😂 na dnes som už videla všetko 😂

@klaudiamolnsrova Neboj sa. Strach je zlý radca. Naozaj tvoj príspevok znie, ako keby si mala fóbie alebo úzkosti. To treba riešiť, lebo si vyrobíš zbytočné problémy.