icon

Obavy o bezpečnosť dcérky pri jedle v škôlke

klaudiamolnsrova
9. okt 2024

Dcérka mi nastúpiť do škôlky už má päť rokov ... Problém je že sa bojím o ňu a hlavne sa bojím o to že keď jej dajú mäso papať ona ešte neviem mäso papať s kosťou bojím sa že sa zadusí :( dúfam že na ňu dohliadnu a nedajú jej zatiaľ papať mäso s kosťou.. napísala som im do tej žiadosti že ešte dieťa neovláda jesť mäso s kosťou tak dúfam že jej nedajú len tak aby to jedla sama čo hovoríte na to dievčatá ?

simsalabim
9. okt 2024

@anna777115 neviem to posudit, ale skor to dieta nadrapovalo z toho, ako sa ta zapichnuta kosticka hybe pri kazdom prehltnuti a pri dychani. Urcite to bolo neprijemne. Ja som tak musela vydrzat niekolko hodin, kedze sa mi to stalo na vyletnej lodi 🙈

anna777115
9. okt 2024

@simsalabim Áno, može to byť, že dieťa určite reaguje na diskonfort v hrdle inak, ako dospely. Začala, panikariť celá ofialovela, tak v konečnom dosledku, to takto dopadlo. Pri, deťoch nikdy, nevieš, čo vyvedú. Ja som sa ako dieta disila s melonom, lebo so si ho nejako stiahla a mne, to uplne vyrazilo dych, kym som nabehla tak uplne stŕpnuty celý hrudnik, ruky. Mojej dcere, zase na tv vyrazilo dych, musel jej učitel dať ten hmat, aby nabehla. Takže, ani kosť nemusi byť, príčina problemu a dusenia u detí.

ovaaa
9. okt 2024

V nedeľu urob pečené kura a daj jej do ruky stehno a nech dcéra trénuje jesť pre tvoj kľud.

janka54321
9. okt 2024

v MS, keď majú deti kuracie stehno s kosťou, tak to masko deti dostanú obrate, dokonca aj predškoláci, takže strach mať nemusíš. ..na ZS sa to už nerobí ani pri prvakoch

nikpa
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova neviem ci ma dieťa voľáku diagnózu ale ak nie tak určite päťročné nezje žiadnu kosť. A navyše v škôlke žiadne takéto mäso nedávajú. Co akože myslíš, že dostane kotletu alebo komplet stehno s veľkou kosťou a zje to? Akože prepáč ale podla mna máš skôr diagnózu ty a prenášaš to aj na dieťa 🙄

klaudiamolnsrova
autor
9. okt 2024

@nikpa prosím ? Ja tu mám diagnózu ? Kokos ty si teda človek ...

klaudiamolnsrova
autor
9. okt 2024

@janka54321 ale dávajú žiaľ

zuzana76
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova o rok v skole uz dostane cele stehno z kurata

beronsche
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova normálne rozmýšľam, ako si predstavuješ, že vyzerá jedlo v škôlke.. s kosťami posekanými na drobno??
Alebo napr. Ako sa dá dusiť s kosťou z kuracej nohy?
Teda odhliadnuc od hrozby dusenia sa akýmkoľvek jedlom...

Akože chápem, že niektoré matky majú o dieťa prehnaný strach.
Ale dusenie sa s kosťou? Toto je extrém. Dokonca som náchylná veriť, že si z nás utahujes..
Ak to myslíš vážne, je na mieste riešiť svoj psych.stav. a tým sa ťa naozaj nechcem dotknúť, len naozaj to nie je ok

zuzana76
9. okt 2024

@beloved podla mna okomentovali, ci nemaju este aj predžuvat 😀

majusik29
9. okt 2024

Pracujem v MŠ v kuchyni ako hlavný kuchár a teda mäso s kosťou sa určite deťom nepodáva. Dokonca ani plátky mäsa, všetko sa krája na kocky, dokonca aj knedľa.

shaola
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova a odkiaľ máš takú informáciu, že dávajú mäso s kosťami? Pracujem v MŠ ako učiteľka a nikdy sme nemali mäso s kosťou, deti majú dokonca všetko mäso nakrájané na malé kúsky...

bellaa3007
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova robím v škole a teda v škôlke majú aj knedľu má kocky aj mäso 🫣 v živote by ma nenapadlo že dajú mäso s kosťami deťom. A inak aj ryby mávajú na obed 😄

kandelabra
9. okt 2024

@anna777115 tiez som pri nadpise myslela, ze mamicka sa boji kosti z ryb, ze mala asi nejaku zlu skusenost. Ale tak ryba a kura je riadny rozdiel....

mk1111111111
9. okt 2024

My sme tomu hovorili ako deti, maso s ruckou, okusovali sme uz do malinkeho malicka. V nedelu daj dietku do ruky a uvidis, ako si rychlo s tym poradi

tiika
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova toto je to, čo ta fakt veľmi trapi, iné veci nie? No mne to pride fakt zvláštne. Už si počula, že by sa nejaké dieťa drhlo v skolke kosťou? Čo take s kosťou im dávajú, napis, lebo druhým oponujes, že take mávajú, takze ma to zaujíma.

beloved
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova Preco zial? Vy doma nejedavate pecene kura?
5 rocne dieta toto davno vie a pokial nema mentalnu diagnozu, neviem si predstavit, preco by v skolke alebo kdekolvek na svete jedlo kosti.

cacianka
9. okt 2024

@tiika grilované bravčové koleno, pečené hovädzie rebrá na pive....

michaela329
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova ani v škole nejedia mäso s kosťou 🤦

bosorkabb
9. okt 2024

@zuzana9393 veľmi nie. Syn sa dusil s jedlom v škôlke a učiteľky paniku chytili. Chvalabohu tam bol školník, hneď zasiahol.
Bolo to dávnejšie.

mateson2004
9. okt 2024

@beloved presne to som chcela napísať

luccija
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova hlavne jej nesprav z toho traumu, že jej to budeš hovoriť a prízvukovat, že sa zadusí a pod....sprav stehno a ukáž jej ako sa oberá mäso.V škôlke mali všetko na kúsky, ale zadrhnúť sa môže dieťa aj zle požutym rohlikom
Pre múdre áno, ja som 5 r dieťaťu mäso oberala prečo nie?

mateson2004
9. okt 2024

Do žiadosti napísala "že ešte neovláda jesť mäso s kosťou". 😅

mateson2004
9. okt 2024

@luccija teraz 5 ročné dieťa môže ísť za rok do školy. Tam.mu nikto nič krájať ani oberať nebude

beloved
9. okt 2024

@luccija Nie je vobec problem, ked mama oberie dietatu maso. Ale uprimne, tvoje dieta by v 5 rokoch jedno kuraciu kost, keby mu to maso dal na tanier napr otec a nenapadlo by mu, ze ho ma obrat?

asocial
9. okt 2024

Kam sme to prišli... Ale stále si myslím, že toto nie je reálna mama, reálny príspevok, že nie?

nikaeli
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova mám 20 ročnú prax v školstve, nikdy sme nemali mäso s kosťou, dokonca menším deťom nedávajú kuchárky ani celý plátok mäsa, vždy je nakrájané na malé kúsky.. deti sa zvyknú drhnúť ryžou, strukovinou v polievke, ale aj kúskom chleba 🤷🏻‍♀️ to všetko sa však môže stať aj doma.. trošku nám dôveruj 😉

aurinia
9. okt 2024

@stanulienkat ty si ma rozosmiala 🤣🤣🤣🤣

svetlonos
9. okt 2024

@klaudiamolnsrova
tak kosťou z ryby som sa drhla aj ja na ZŠ, aj doma - lebo kaor na vianoce, potom sice file ake aj tak.Do dnes ryby s malymi kosťami neznášam a áno, mám hruzu dat to aj deckam. Alebo napríklad tie vyvarovať kosti do polievky, tiez sa vie odstúpiť na drobno.
Ale pokial mas ty nejaké fóbie z dusenia, tak to ries, lebo si dodžubes dieta zbytocne. Neprinášajú na neho svoj strach! Zopar takých prípadov poznam a už babka mala des a hruzu, ze sa decko z prvých prikrmov zadusi. Lebo aj babkin súrodenec sa par krat dusil ako decko - nie jedlom, ale napríklad robil sprostosti a zbehlo mu - minca a podobne... Generacna trauma. No co, odsrala si to časť 2 generacii.
Daj jej stehno, rebierka aj krídlo z kuraťa a naučí sa. Nech nestresuje ako ty. Ďalšie známe same veľa vecí nejedli a čudujú sa, že deck9 nechce normalne jesť a točí 10 jedál dookola.

michellemary
9. okt 2024

Ako premýšľam, tak premýšľam, my sme ani na gympli mäso s kosťou nemávali...