icon

Obavy zo škôlky

1. dec 2025

Chcem len napísať výlev. Som doma na druhej reťazovej materskej, o tom že už mi to udiera na psychiku inokedy... 🤪
Je to moje tretie dieťatko.
Do práce som chodila ešte po prvej materskej... Nejaký ten rok som už odpracovala... Neskoré príchody domov... Únava... Choroby...stres z chorôb....a potom druhá a táto tretia materská.... Zasa zmena, ostať doma a naladiť sa na potreby dieťaťa ...
A moje tretie bude mať tri... A mám veľké obavy, vôbec ešte nie sme psychicky naladené ísť od seba... Vôbec sa mi nechce ísť do starého zamestnania, a mala nechce do škôlky. Pokusy už boli, veď chodíme so staršou do školy.... Pozná to tam.... Moji starší boli zrelí na škôlku v 4 rokoch. Aj to boli často chorí....
Tak len taký výlev matky... Môžete nám nadávať že som slabá... niečo sme si už odzili... Ja nie som z tých čo po 2r utekajú do práce....a dieťa šup do inštitúcií.... Doma sa nenudime... Mám čo robiť, aj do zásoby roboty mám.... A táto tretorodena sa mi zdá byť ešte aj najviac citlivá, niekedy máme dosť.... Podeľte sa o svoje skúsenosti, pocity... prosím žiadne odsudzovanie za to že sa neviem po materskej naladiť na pracovný život 🤪

a0
1. dec 2025

@anonym_autor ak financie dovoľujú, tak ostaň doma ešte rok. Ak nie, tak pracuj napr 2-3 dni v týždni (ak ti v práci dovolia) postupne nabehnete na viac dní.

anonym_85b3c0
1. dec 2025

Mam dve deti. Prve islo s placom do skolky,trvalo to asi 2-3mesiace a bolo ok. Myslela som si,ze aj druhe pojde “hladko”. Ale zaroven som videla,ze je uplne ine ako prve dieta. Kazdy ma upokojoval nechaj, to prejde. Nepreslo. Trva to do dnes. Byva v skolke len 4hodiny. A viem,ze v prvej triede som urobila velku velikansku chybu,ked som nechala s placom ist kazde rano do triedy. Resp mi brali dieta ucitelky z ruk. Rob ako citis. Naozaj to uz nevratis a moze rozpravat kto chce co chce. Ak mozes nechaj si ho doma pripadne skus len par hodin.

lizatko1009
1. dec 2025

pozri sa, ak vam financie dovoluju a ak tebe nechyba kolektiv, zarobok, zmena myslenia a toto ta naplna, tak bud doma aj 20 rokov, kludne mozes vybavit domacu skolu a vsetko sa da...

anonym_4cd978
1. dec 2025

@anonym_autor veď je to tvoja vec. Nikto z nás ťa neživí. Rob, ako cítiš. Do dôchodku sa ešte narobis dosť. Ak máte na to financie, úplne s kľudom ostan ešte rok doma. Moje deti boli na škôlku pripravené pred 3. rokom. Mladšie akurát nastupuje a ja zostávam ešte celý rok doma.

anonym_189b07
1. dec 2025

Ja mám síce už druhé čo i chvíľu má ísť do škôlky ale spravim asi to iste čo pri staršom že pôjde do škôlky až posledný rok, aj keď my robia nervy tak som šťastná s nimi doma 😚 maličký sú len raz a som rada že mám tu možnosť si ich užiť čo najviac, som rada že sú sj iné mamičky ktoré zmýšľajú podobne lebo v mojom okoli bol normálne “maratón” kto dá svoje dieťa do škôlky skôr a ktoré dieťa navštevuje viacej krúžkov 😐

nafka0483
1. dec 2025

Nepotrebujes nase dovolenie. Najdi riesenie, ktore bude vyhovovat tvojej rodine.

Pytas sa na skusenosti: Od 2 rokov dcera navstevovala miniskolku - denne centrum (parkrat do tyzdna na 3-4 hodiny) najprv so mnou, potom sama. Vyhovovalo jej to, bola na to zrela, potrebovala spolocnost deti, zboznovsla to tam. Nemala este 3 roky ked isla do skolky, ja som ostala doma do konca rodicovskej - kvoli adaptacii (bezproblemova) a prvym chorobam.
Nam to vyhovovalo takto, spatne to hodnotim ako dobre rozhodnutie. Pre teba alebo inych to moze byt uplne neprijatelne...

anonym_22480f
1. dec 2025

@anonym_autor keď to tak cítiš, kľudne ostaň doma ešte rok

dory11
1. dec 2025

@anonym_autor nemám ta prečo súdiť je to v poriadku že to tak cítiš ak vám to finančná situácia dovoľuje ostana snou doma .
Tiež som nebola okej aby išlo moje dieťa do škôlky ako 3 ročne išla až ako 3,5 ročná a stým.som bola okej aj moje dieťa .tiež niesom tým CE sa chce dietata zbaviť .