Obedy v škôlke
Ahojte baby. Dneska mi môj synator hovorí že v škôlke neobedoval...hm...síce nič nové ale boli špagety a tie on ľúbi. Tak som koniec z neho dostala že do špinavého taniera od polievky mu naložili tie špagety. Polievku mali gulášovú a tú on nelubi a že on zo špinavého taniera jesť nebude...Aj u vás v škôlke to tak robia? To už fakt im nemôžu dať druhý tanier, veď je to ako prascom do válova...
@daakotaa nikdy, vzdy maju cisty tanier.
Len tak margo, "polievkovy" tanier "spinavy" od "spinavej" polievky ? :D
@ikissedagirl ide o miesanie chuti. maly nema rad gulasovu - tak zrejme nebude jest ani spagety s gulasovou aromou/prichutou ...
@ikissedagirl tak ja tanier od polievky povazujem za spinavy a vzdy ho umyvam.....kazdy mame asi iny nazor..
@ikissedagirl my sme tiez veeelmi spinava rodina 😬
Je uplne jedno kto je aka rodina...ja som len bola zvedava ako to funguje v inych skolkach....Za odpovede dakujem. Dnes som si to v skolke vyriesila.
@daakotaa ja som sa tym nechcela dotknut vas. Mna zarazilo to mnozstvo reakcii,ze je to nehygienicke? Kazdeho vec. Ale ak by moj syn mal problem,ze sa mu tie chute miesaju a este k tomu polievku konkretne nema rad,tak mu na 100% tanier vymenim. Insk ked sa tak zamyslim,tak nas maly ma polievku a druhe kazde na inom tanieri. Ja a manzel kedy ako. Mne to vobec nevadi a manzelovi ak ano,tak si tanier vezme druhy. Priznam sa,ze neviem ako to maju v skolke,lebo mne ked povedia vzdy,ze zjedol vsetko a este aj spoluziakom kradol z taniera,tak som sa o zvysok nezaujimala. Kebyze viem,ze nic nejedol,tak to riesim ako vy. 👍🏻
@mircalla moja mama by s vami suhlasila. Cely zivot robili a moj otec bol vojak z povolania. Ja som bola medzi porcelanovym tanierom a esusom vo vojenskom stane s mysami. Mama si na stolovanie potrpela a tak sme to mali sj doma. Jo mne to vzdy bolo nejak jedno. Asi som mala byt chlapom. 😉 To vravi inak aj moj manzel. Ale mame dom vdacna,ze nas v tomto pekne viedla.
@stormie ja nevidim nic zle na gulasocej polievke,ani spagetach.. Spagety su asi najoblubenejsie jedlo takmer u vsetkych deti..
A gulas? Tak asi pre deti stiplavy nebude.. A moji,najma syn,gulas miluju. V skolke ho asi nemali ( nie vzdy som studovala jedalny listok),ale naor.moj otec tam da vzdy kopec zeleniny, kvalitne maso a fazulu..
Mne sa skor nepacia kombinacie typu chlieb s paradajkou a k tomu mlieko..alebo sladke obedy typu cestoviny a struhankova posypka..
Ale tu sa riesi spinavy tanier...vo som nola v nasej uz byvalej skolke zhrozena i ja.
@daakotaa a ako to dopadlo? Čo povedali v škôlke?
Ještě jsem se s tím nesetkala. U nás dají vždy nový (čistý) talíř. Nedivím se autorce, také by mi přišlo divné, že do talíře o polévky dostane dítě druhé jídlo. Takže bych to ve školce taky řešila. Je naprosto normální, že na každé jídlo by měl být nový (čistý/umytý) talíř. Minimálně už jen proto, že některá jídla dětem nechutnají (ani dospělí nejedí vše), a neumytý talíř přenese pach a chuť na další pokrm. Myslím si, že je to chyba na straně školky a pokud to nebyla nějaká vyjímka a takto to dělají běžně, tak věřím tomu, že to nebyl ani první případ, kdy nějaké dítě zůstalo bez oběda právě z toho důvodu, že dostalo jídlo do "špinavého" talíře od předchozího chodu. A osobně bych řekla, že je to celkem velký problém, protože dítě by mělo jíst pravidelně (a zdravě pochopitelně) a oběd je celkem zásadní. O tom, že dítě si i ve školce osvojuje a zdokonaluje určité návyky týkající se mimo jiné i stolování se ani nezmiňuji.
@daakotaa Jak to ve školce dopadlo?
@bambinecko Nakoniec som vysla z toho ako najhorsia furia...Na zaklade toho ze som sa rano pytala ucitelky na to co mi krpec vravel som poobede bola uz ta co osocuje skolku a ucitelky. Vedenie ma cakalo a mala som dost zaujimavy rozhovor.....ale ukoncila som to tym nech malemu nedaju polievku aby mal cisty tanier pre druhe jedlo...nech mi aspon tie špagety zje.
@malinovka333 Je to pravda, maly neklamal...ma 4 roky a polievky v skolke nezje. A je taky typ ze hned grca ked mu nieco nesadne. Doma je doma- v školke by sa toto stávat nemalo.
@siska53 a vyzovova hodnota takeho obeda je kde?? Ziadna zelenina a nic zdrave. Z tej smiesne nizkej sume na stravu na cely den mozeme tak tipovat ci v tej polievke vobec nejake maso bolo a ak ano tak akej kvality - zvysok ako cibula, zemiaky, koreniny a voda ma dat ziviny malemu dietatu? A teda druhe jedlo - spagety = muka aby sa zapchal zaludok a zmizol pocit hladu, kecup - rozumej cervena vec plna ecok a cukru co paradajly ani nevidelo (domaci a asi kvalitnejsi/drahsi im tazko budu davat) a teda na vrch syr - predpokladam ze nejaky najlacnejsi 30% eidam = tlieskam fakt 👍 Dieta spokojne, zaludok plny ale vyzivova hodnota 0 bodov ale hlavne ze tu budeme riesit stolovanie 😂
@malinovka333 ano
@daakotaa to je nechutne, ze mu zleju z taniera polievku a daju mu tam druhe. Fuj. Ako prepac, ale ked toto niekto chce, nech si to robi doma. V skolke, skole, restauracii to je normalne platene jedlo a nie, ze si kazdy robi co chce. Dobre, ze si sa ozvala.
Ja by som sa najprv opytala pani ucitelky. Nehnala to hned k vedeniu, ani nerobila cirkus na rodicovskom. Uvidis, ako sa pani ucitelka zatvari, ako zareaguje a potom dodaj, ze ti to takto podal syn. Pripadne este ptedtym povyzvedaj od neho, ako papali vcera, predvcerom a pod. Deti si radi vymyslaju a ver, ze ako doma rozpravaju pikosky zo skolky, ci skoly, tak v skolke rozpravaju pikosky z domu. Kazdopadne ak to tak robia a druhe jedlo nakladaju do taniera od polievky, je to nepripustne.
@nikaeli budeš prekvapená, ale ja mám vlastnú veľmi nepríjemnú skúsenosť, že tety v školke radi hovoria, že deti klamú - lebo vedia, že im niečo prejde. Takto synovi bolo zle. On nesmie mlieko a ja som takto po neho prišla po desiate, lebo sme išli k doktorke a videla som cornflakes v miskách s mliekom na stolíku. Pýtala som sa syna už cestou zo školky, čo mali a on, že chrumky, a ľútostivo mi hovoril, že mu dali hnusné mlieko. Viem, že hovoril pravdu, pretože iné mlieko nemajú. Keď som ťukla na túto tému, tak tety v školke sa na mňa vrhli ako sršne, že syn klame, že deti si vymýšlajú a že ja som vlastne idiot ktorý verí svojmu dieťaťu. Frajerkám som povedala, že som tie misky v cornflejkami videla. Si mala vidieť ich výraz. Takže veta, že deti klamú, nemusí byť vždy pravda. No jasné, že ho nakŕmili kravským mliekom, synovi bolo týžden zle, a potom tety v školke prevracali očami, že chúďa ma alergiu, ttak mu mám doniesť mlieko vlastné. Ale keď som hovorila hneď na začiatku, že ho prinesiem, tak sa dušovali, že oni tam také majú.

a nemohol to chlapec nejak domotat ?
overila by som si to, skor nez zacne vynasat nejake neopodstanene sudy.