Obedy v škôlke
Ahojte baby. Dneska mi môj synator hovorí že v škôlke neobedoval...hm...síce nič nové ale boli špagety a tie on ľúbi. Tak som koniec z neho dostala že do špinavého taniera od polievky mu naložili tie špagety. Polievku mali gulášovú a tú on nelubi a že on zo špinavého taniera jesť nebude...Aj u vás v škôlke to tak robia? To už fakt im nemôžu dať druhý tanier, veď je to ako prascom do válova...
@kittykat22 ja netvrdim, ze deti vzdy klamu.. Povedala som, ze si radi vymyslaju. A netvrdila som ani tu, ze drobec klame. Len ze je potrebne zistit toho trosku viac, kym pojde maminka za vedenim 😉
@nikaeli ja si myslím presný opak. Treba ísť hneď s problémom, a zistiť čo sa deje. Neviem prečo čakať.
@stormie Tak maj dieta v sukromnej,kde mozno varia kvalitnejsie.
Stravu v skolke nemas moznost velmi ovplyvnit. Ale vacsinou varia ako-tak fajn. Aspon v nasej .
A kazdy den maju nejaku zeleninu ci ovocie.
A co viem,tak sa skor ucitelky stazuju,ze deti ovocie ci zeleninu nejedia.
A quinoy,pseno ci amarant,ci nejake drahsie maso nebodaj telacie, su prilis drahe na to,aby im to varili z uboheho rozpoctu. Taketo specialitky si teda varim ja pre nas,v tomto sa na skolku nespolieham. Vrcholom obohatenia jedalnicka bol bulgur a tofu,ako som si vsimla.
Ale ja nie som hio-bio,aby ma vedeli nejake spagety s kecupom vytocit. Koniec-koncov nemaju to kazdy den.
Ja so svojim 4 rocnym synom mam niekolko skusenosti, ze veci prekruti, zvelici podomysla.. a poda ako fakt.. deti v tom veku si v hlavicke veci este vselijako dokombinuju.. preto si radsej jeho slova snazim overit..
ak vsak i ucitelka priznala, ze to tak s tymi taniermi bolo, ale ze to len mamicka je narocna furia, tak by som to tiez riesila i na rodicovskom pred ostatnymi rodicmi, ci im to neprekaza a ocakavala v tom zmenu..
Baby, fakt som vysla z toho ja debil...zacalo sa jednat somnou hned so zvysenym hlasom ze ako si dovolujem osocovat skolku a ucitelky. Neviem co to malo byt lebo ja som riesila len ten spinavy tanier od polievky.
@jajka257 ???
V nasom skolstve mna uz nic neprekvapi, ale tu su na to ine odbornicky... Inak pomohla by kontrola hygieny poprip. skol. inspekcia...
@daakotaa skusenost na nezaplatenie coooo nase ucitelky vedia velmi kricat... Na zmeteneho rodica, na nevinne deco... Jej treba tak obed nalozit
@siska53 ale kazdy den maju nieco podobne tomuto...
Ja som sa len pozastavila nad tym ze niekdo dokaze riesit "spinavy" tanier - rozumej tanier od jedla do ktorejo daju dalsi chod (uznavam nie je to vrchol stolovania) namiesto toho aby riesil co vlastne dieta 5xtyzdenne zje. Akoze nech je nevyzivne jedlo ale hlavne ze z cisteho?
@stormie nevsimla som si (zas necitam kazdy prispevok),ze by mali kazdy den nieco taketo.. A ani by to tak nemalo byt.
A niekomu napr.naozaj vadi,ak do polievkoveho taniera sa da druhe.. Moj otec tak robi a ja to neznasam,preto to ani doma nerobima nezelam si,aby nam niekto takto niekde serviroval.
Treba spravit riadny bordel a media pospominat na to svk skolky pocuju...
Rozmyslam, ze ked autorka prispevky prisla riesit do skolky uvedeny problem a hned v prvej vete spomenula termin "spinavy tanier", mohlo sa to dotknut zamestnancov, kedze pojem spinavy tanier je dost zavadzajuci v tomto smere...mne osobne by nevadilo keby to tak robili v nasej skolke, ale pravdaze z hladiska HACCP to povolene nie je....no nie to som chcela, len mozno skor apelovat na priebercivost syna co sa tyka jedenia polievok a ze ich prosi aby sa mu nemiesali taniere, aby aspon nieco zjedol....bez pouzitia pojmu spinavy tanier...mozno sa mylim a mozno ten termin nepouzila, no tu ho pouziva stale...ale ono je to tak ze aj ked je clovek v prave, viac urobia spravne zvolene slova ako trvat na pravde pravducej...obcas si tym len stenu odporu vytvori...raz darmo, ludske ego je u niektorych silnejsie ako pochopenie, vid uvedeny priklad reakcie vedenia skolky🙂
@nelinka2009 stravovanie nespada pod vychovno vzdelávací proces a napr na základných školách sú skôr jedálne osobitným subjektom, sťažovať sa môžeš na vedúcu kuchyne, nie učiteľky
@wind123 Pouzila som termin špinavý tanier- tanier bol uz raz pouzity tak je pre mna spinavy a zvacsa sa taky umyva.
Co sa tyka mojho syna....pokial nechodil do skolky bol docela dobry jedak az na mliecne veci z ktorych grca. Odkedy je v skolke zje mi 4 druhy polievok a aj to len doma.Cim viac donho tlacim aby jedol je to len horsie- nie kazdy ma idealne dieta.
Co sa tyka skolky, nebolo povedane krive slovo ani na jednu ucitelku a ani na kucharku ( maly ich ma rad- nie je dovod). Len som sa pytala ze ci to je pravda s cim prisiel maly domov zo skolky a pojem spinavy tanier bol riadne vysvetleny ze od polievky.
@zuzana76 ja som sa na ucitelky ani nestazovala len som sa pytala ako to pri obede maju zauzívane..
@angelinja je uplne jedno odkial som...
@zuzana76 ja neppukaxujem na kvalitu uciteliek, ale skolok ako celku no fuj ako to aj ucitelom tak nalozi? Ci to je ibe co... Tie sa vedia branit... To len tie bezbranne deti a rodicia maju drzat pusy... Uvky v tej jedalni jedli tiez... Prrco si ani jedna deti nezastala???
@daakotaa teraz ma napadlo zalozit na fb taku anonymnu skupinu ako priznania zien... Mohli by si tam rodicia anonymne povymienat skusenosti so skolkami, skolami, ucitelmi..
Ono je to tak, ze keby rodic dopredu vedel, ktory icutel bude jeho dieta ucit a mal by o nom urcite referencie dopredu.. A nie, nieje to mimo temu, pretoze ucitelky boli v jrdalni, mali chranit deti a nie si sediet a obedovat...
https://www.facebook.com/priznaniarodicov/
Mozno by ste dievcata mohli pisat sem svoje skusenosti anonymne
@daakotaa u nás v škôlke sa také napr nedialo, dokonca deti dokrmili, keď videli že by aj jedli ale nestíhajú ako napr môj syn, ja nemôžem v tomto povedať ani jedno zle slovo a doteraz škôlku a pani učiteľku spomíname, v škole mu aj teraz pani vychovávateľka pokraja mäso, taniere vždy čisté, detto pribory, určite riešiť ale priamo s kucharkami, lebo to muselo byť od nich zavedené, aby nemuseli toľko riadu umývať,
@nelinka2009 Zakladatelka @daakotaasa sa len vecne pytala na spinavy tanier a skusenosti. Myslim, ze narozdiel od teba nema potrebu robit dramu, volat media ani sa stat clenom anonymnej diskusie a nadavat
Ja som inak maximalne spokojna s nasou skolkou
@zuzana76 super a o ktoru skolku a,skolu sa jedna, nech vieme, kde to takto super funguje... Som rada, ze aj inde v skome sa kraja masko u nas na bulh. sa kraja tiez, aj ked sa niektore mamky nepochopitelne divili...
@nelinka2009 nie v Bratislave, nitriansky kraj
@mircalla super a ktora to je, nech sa vie, kde su rodicia a deti spokojny...

@daakotaa prepac, mrzne mi mobil a nezobrazilo mi celu diskusiu, len prvu stranu.. Takze az teraz vidim, ze si to uz dnes riesila.. No.. Z mojho pohladu sa tym porusuju hygienicke normy.. Snad sa to co najskor poriesi..