Odísť zo systému škôlky a školy: Je to možné?
Chcem sa opýtať či máte skúsenosť alebo či niekoho poznáte komu dieťa nechodilo do škôlky, školy .. dcérka je kolektíve s rodinou s deťmi na ihrisku a podobne. . je dosť múdra má 4r vie písať tlačenim a vie aj po anglicky .. dnes sú deti také "zle" že sa jednoducho iným deťom vysmievajú a robia si proste zle .. dokonca aj niektoré učiteľky niesu ideálne keďže jednej známej sa stalo že jej syn 3. sa pýtal prečo je jama von a učiteľka mu povedala že kedy si bol dosť inteligentný tak si to vedel 🤦🏼♀️.. nechcem ju vystaviť zbytočným stresom .. a tak vážne premýšľam, či sa pustiť týmto smerom. Dá sa úplne obísť vzdelávanie v škôlke ? A čo rodičia, nájde sa niekto taký, čo to zrealizoval a funguje takto aj sám? Musím si urobiť vysokú školu pedagogickú/ čo už asi nestíham/, alebo si najať súkromného učiteľa na obdobie škôlky? Ďakujem za všetky odpovede... 🙂
Domoskolaci su deti takych rodicov,ktorym nevyhovuje skolsky system. Ok, akceptujem. Ale napriek tomu aj tieto deti maju vytvorene skupiny, kde je nejaka mozno mama-ucitelka alebo niekto kto ich uci.. cize sice nechodia do skoly, ale su v kolektive, maju moznost s socializovat.. moj syn je tiez domoskolak, ale dovodom je ze je autista. Napriek tomu kazdy den chodi takto "do skoly", kde su sice v triede len styria ale ta socializacia tam je.. deti to potrebuju ako sol.. neodstrihavaj ju od deti. Kludne ju daj na domace vzdelavanie ale najdi jej nejaku domoskolsku skupinu kde bude mat deti svojjo veku..
Mna by zaujimal skor nazor toho otca alebo manzela, ze ako su v pohode, ze matka je doma na materskej potom doma na homeschoolingu a teda prijem maju niektore riadne biedny...ak nie nulovy...ze ako to vedia utiahnut vsetko
Da sa to, VS nepotrebuješ. Zistiť viac info na nete nie je problém. Ako sa píše, dôležitý je i dôvod, pre ktorý to chceš urobit a lepšie je byt väčší realista než optimista a idealista. Avšak je to tvoje dieťa, takze chápem, že mu chceš dopriat to najlepšie. Čo je však to najlepšie? Nestretnú sa s určitými problémami, nevhodným správaním sa v živote nedá. Nech je to radsej v čase, keď si pri nej ty, než keď bude na to sama.
Ešte je tu možnosť vzdelávania pre nadpriemerne inteligentne deti, alternatívne školy a škôlky (Montessori, rodinne, waldorf..), kde je ten prístup iný než v klasickom vzdelávaní.
Urcite odporucam domoskolku a domoskolu, v jednej momentalne vypomaham v kuchyni a tiez zvazujem, ze dieta tam dam.Je to mensi kolektiv a teda vzdy zalezi aby to robili ucitelky so ❤️
Paci sa mi montessori pristup, dieta sa neberie ako kus ale pozeraju na jeho individualitu.
Odkial ste?
@moninah Dobry den. Zaujal ma vás príspevok, kedze sme v podobnej situácii- bývame aktualne v USA, na SK sa plánujeme vrátiť asi o rok, a syn by mal nastupovať do predskoly uz v septembri (zatiaľ bude chodit do predskoly tu v USA). Chcela som vás preto poprosiť či by ste mohli konkrétnejšie poradiť ohľadom zápisu a žiadosti o individuálne vzdelávanie? Riešili ste to na oficiálnom zápise a rovno ste škôlku informovali ze by išlo o individuálne vzdelávanie, prip. ste škôlku kontaktovali vopred? Mohli by ste zdielat žiadosť o individuálne vzdelávanie? Dakujem pekne, Erika
Odkial ste?
Ja pracujem v centre, kde mame domoskolkarov a domoskolakov a je to super pre deti😉
Mozem Vam poskytnut viac info (sukromne).
Princip montessori je nam najblizsi, chranite dieta pred zbytocnym zatazenim a stresu o com presne pisete, uplne Vam rozumiem.
Nie vsetko co je zabehnute je aj idealne.
Ahoj, ako pokračujete? Ste domskolaci? Ja budem mať tento rok už tretieho syna ako predškolaka na domácom vzdelavani. Ak chceš napíš mi IP 😉
Hneď by som vymenila deťom školu za domškoláctvo . Škola im strpčuje život . Nie sú tam štastní , chodia domov znudení frustrovaní, podráždení, nechutí im jesť…inak normálne veselé spokojné deti keď sú dni volna .máme za sebou aj šikany nepomohol nám nik ani triedna učitelka . Už deti v mladom veku majú tolko nenávisti voči sebe , už malé deti sú zavistlivé a zákerné Preto by som volila domškoláctvo , sociálny kontakt aj stresové situácie ktoré ich pripravujú do života môže dieta zažívať aj bez školy. Môžete dieťatu dať všetku lásku sveta, vychovávať z neho dobrého slušného človeka ale školský systém a kolektív vám dieťa zmení .
No ak toto je podla teba stres, nechcem vediet, co urobis, ked bude mat 18 a dospely zivot pred sebou. Zamknes ju do veze?

A o 20 rokov neskor na nu sef krivo pozrie a dostane tetanicky zachvat. Ach jaj, medvediu sluzbu jej robis.