Odklad do školy pre dieťa narodené koncom augusta
ako ste sa vy rozhodli? moja mala ma 23 augusta 6 rokov. mam jej dat odklad ci ju dat do skoly? neviem sa rozhodnut co je dobre ?? ako ste to riesili vy?? dakujem
@lucia1974 existuje na niektorých školách aj ďaľšie testovanie ( pokiaľ bolo v škôlke robené skoro), teda naša škola robila pre letné deti cca. v máji testovanie. Testy su zamerané na pozornosť, spájanie si súvislostí a grafomotoriku, čo si ja pamätám tak napríklad 10 hrnčekov v riadku bolo uškom otočené do prava a 2 do ľava a mali si to všimnúť a zaškrtnúť alebo máš v rade postupnosť kvetinka strom kvetinkla a niekde chýba tak vedieť to doplniť, nakresliť slimáka - na tých čiarach zas sledujú úroveň grafomotoriky dokonca pri druhom sedela psychologička so skipinkou deti a s ňou pracovali, podľa tých testov oni vidia aj to ako sadokážu sústrediťž napríklad prvé úlohy boli tip top a pri tých posledný už psychologička vidí, že boli unavení alebo sa toľko nesústredili a podobne, osobne držanie pera by som vôbec neriešila, všímaj si ako pracuje v škôlke napríklad práce na nástenkách .... a pod.
určite si nechaj poradiť odborníkmi. Moja staršia je augustova a šla normálne v septembri, teraz je v 6. ročníku a nevidíme žiadne výkyvy, ani sme nevideli. Psych.nám odporúčil nastúpiť do školy normálne, mala veľa trpezlivosti, bola spokojná žiačka. A keďže učím, vidím ako sú detí rozdielne. Tera máme v prváku žiačika s odkladom a horšie znáša školu, ako detí, ktoré sú mladšie. Odklad mal presne pre ten vek, bol koniec augusta. Žiadne iné vecí tam neboli. Myslím si, že by bol taký, aj keby nastúpil normálne. Asi to je aj od povahy. A tiež som mala žiačku, ktorá nemala odklad, veľmi sa v pvom ročníku trápila, aj jej rodičia. Bola veľmi hravá,neposedná. Myslím si, že sa treba poradiť a keď odporučia nastúpiť, tak prečo nie.

Pisem moju skusenost so starsou dcerou narodenou v pokke juna. Testy v skolke nam dopadli min. rok v pohode. Psychologicka hovorila, ze trocha sa je problem s pozornostou,ae ze do septembra je este daleko, ze by sa to mohlo upravit, ucitelky hovorili,ze do skoly ma ist urcite, ze ona nato ma. Dnes sme v prvaku, trapime sa den, co den a je to pre nu dost narocne. A riesime s triednou, alo jej to co najviac ulahcit, aby to stihala. Pro mladsej dcere, narodenej koncom jula, budem urcite obozretnejsia a este ju dam sukromne testovat niekde inde.nebudem sa spoliehat iba na testovanie v skolke. Medzi jesennymi a letnymi detmi je rok rozdiel a to je dost.zelam, aby ste sa spravne rozhodli.🙂🙂