Odolnosť mladších detí pri nástupe do škôlky
Ahojte, tie co mate 2 a viac deti. Boli mladsie pri nastupe do kolektivu odolnejsie? Alebo to bolo rovnake?
( kedze starsie dieta podonasalo z kolektivu rozne choroby)
@bolarazjedna aj ja dufam, ze to bude prva moznost 🙏🏻
Ja pevne verím, že dcéra nebude po nástupe do škôlky toľko chorá. Od narodenia do 15. mesiacov každú chvíľu niečo, x krát atb, teraz sa rok drží v pohode (ale teraz už aj 6 ročný syn je menej chorý)
Je to rovnaké, v škôlke stále vydrží týždeň -dva .
Stredný a najmladší rovnaká chorobnosť, t.j. furt
@petulkahu to je velmi individualne. Moj mladší je predcasniatko, narodeny sekciou. V školke bol chory minimálne, len raz ATB. Aj kiahne mal už ako 2r,nic ine od sestry nechytil. Teraz v skole ho to dohana. Furt niečo. V školke bol od 2r8m. 4 roky.
Staršia donosena, narodena prirodzene, bola v školke často chorá, hlavne prvý rok. ATB často, má z nich biele skvrny na zuboch. V škole už ok.
Oba boli dojceni cca do roka.
Takže z mojho sukromneho minipozorovania som zistila, ze dieta si chorobami skor či neskor musí prejst. A je jedno, aky má start do života či výživu.
Mladší syn bol odolnejší. Prešiel si všetkými chorobami spolu so sestrou, ktorá ich doniesla zo škôlky. Výhoda bola, že som bola v tu dobu ešte na RD, takže žiadne OČR som nemusela čerpať.
starsia bola extremne casto chora ( narodena sekciou, kojena 2r.) nakoniec v 5r. zistena celiakia a pri diete je to uz uplne ina kava. Cora bola 2x a trvalo to v priemere 3dni. Mladsia sa od nej vzdy nakazila, kiahne ako 6 mesacna 🙈 no proste parada. Tak som zvedava, co bude od septembra..
@petulkahu väčšinou, deti, čo nemôžu nejakú stravu su viac náchylné na chorobnosť, ono veľa chorôb je z čriev, dokonca aj astma.
@danielahamar Tak vsetko zo vsetkym suvisi. Osobne si myslim, ze strava je uplny zaklad a to nie len pri alergiach.
@petulkahu mam mladsieho surodenca, presiel so mnou vsetkymi chorobami, v skolke bol potom vzdy ten posledny mohykan co bol zdravy
@taktotedanie super👍😊
@petulkahu mne to potvrdil ústne aj pľúcny, aj ORL, ale tak nikto to nedá na papier.
@petulkahu nemyslím.
Mám kamarátku jej malá chodí od septembra 2024 mám brata chytí všetko čo staršia prinesie zo škôlky a až tak že v septembri 2025 nemôže nastúpi do škôlky zo zdravotného dôvodu výber nosných mandlí a to ani nechodí do škôlky.
Potom mám kamarátku mala staršie dieta začalo chodit do škôlky keď sa jej druhé na rodilo to mladšie tiež všetko chytilo od staršej to mladšie nastúpilo do škôlky minuli rok marci 2024 .a chorý býval tak ako býva aj jeho sestra aj teraz je chorý stále podobne ako aj moja čo chodí prvý rok a on v podstate už druhý .
Tak že je to buď bude menej choré alebo rovnako

Mám kamarátku detskú lekárku, podla jej pozorovania je to buď alebo. Niektoré mladšie deti sú odolnejšie, a niektore sú rovnako často choré, akoby ani staršieho súrodenca nemali. Ale ha tiež dúfam v tej prvej verzii.