icon

"Odpísané" dieťa po 3 dňoch adaptácie

6. sep 2021

Musím povedať že si vážim prácu učiteliek v materskej škôlke.
Dcérka 3 a pol roka však bola pomerne rýchlo odpisana.
Som prekvapená.
Inteligentná ale uzavretá.
Trieda je pomiešaná a sú tam pátraci, co už chodili minulý rok..Učiteľka to opísala ako veľmi živú triedu.
Dcérka vraj vyžaduje pozornosť dospelých (učiteliek).
Nevie sa zaradiť do kolektívu deti.
Ale všetci vieme ze bola korona a bolo to všelijaké.
Usudiala že je na mňa prehnane naviazaná a ze potom rok odklad.
Podľa môjho názoru však potrebuje čas zaradiť sa do zabehnutého kolektívu a pochopiť ze učiteľky sú pre všetkých rovnako.
Zatiaľ placliva až neuroza povedala pani učiteľka.
Co teraz?
Ako viem, že dieťaťu škôlka v týchto stavoch neškodí?
Myslím si ze o rok to bude to isté až horšie.
Som pripravená maximálne spolupracovať so skolkou ale mam pocit, že ortieľ už bol vyrieknuty.
Veriť úsudku učiteľky alebo ťahať ďalej aspoň pár dní týždňov?
Dakujem

V

Strana
z2
som_ponorka
6. sep 2021

nechces ist za riaditelkou, ale ucitelka vas nemoze odkazat na odklad. normalne popros, nech jej daju este sancu, 3 dni su ozaj malo.po mesiaci ked tak uvidite. tiez mi to skor pride, ze potrebuju miesto pre niekoho ineho a este ak si ucitelka mysli, ze nemas pracu a mozes malu kludne vziat domov

simca06022011
6. sep 2021

A hlavne nech ju ucitelka zapaja medzi deti postupne... my sme tiez v skolke mali deti co tazsie spolupracovali, najma ked boli pomiesane triedy s roznym vekom, zo zaciaktu nemali problem nechat nejakeho drobca, nech saide pohrat ked ho nebavi kreslit a "pisat"
s vacsimi

luxus10
6. sep 2021

autorka-a nenapadlo ta, ze mozno potrebuju miesto pre niekoho ineho, kto prisiel s obalockou, tak dostali pokyn a skusaju, kto to vzda, a ty sa zbytocne trapis?....

kittykat22
6. sep 2021

Moj syn bol taky a najskor musel byt v sukromnej skolke. Ja som ale vedela, ze by statnu nezvladol. Nakoniec isiel do statnej ked bol starsi - ale nie do spadovej, ale po pohovoroch vo vsetkych skolkach v okoli, sme 20 min dochadzali. Riaditelky ma odbijali jedna po druhej, ze na problematicke dieta nemaju cas ani naladu. Nakoniec v jednej som mala stastie, ze ho bez problemov zoberu aj takeho aky je. Bol dokonca zaradeni do nizsej triedy pretoze som rovno povedala, aka je povaha a ze s nim budu pravdepodobne problemy. Pani riaditelka sa na mna usmiala a povedala, ze to bude v poriadku a ze sa o neho postaraju. Musel mat plan na zaradenie do kolektivku a dokonca mal asistentku pretoze bol kompletne strateny. Nakoniec mu statna skolka len prospievala a on denne kvitol pred ocami. Chodil tam s radostou a ten neskutocny pokrok ktory tam spravil. Pani ucitelky z neho skutocne dostali to najlepsie. Ale to len vdaka pristupu. Ja by som ti poradila spytat sa v skolkach v okoli a uz podla pristupu vedenia uvidis, ci na take dieta budu mat moral.

bluka2
6. sep 2021

Nie sú korektní, ale v žiadnom prípade by som neriskovala, že sa budú na mojom dieťati vyvrsovat. Radšej by som tento spor prehrala a dcéru dala k lepšim. A samozrejme medzičasom aj ty pracuj s dieťaťom, kým nájdeš niečo iné

autor
6. sep 2021

@bluka2 pracujem do umoru.
Vysvetľujem vsemoznymi metódami.
Ale to samotné začlenenie nespravím keď tam nie som..

mogaa
6. sep 2021

Naša chodila najskôr do súkromných jasiel - tam všetko super, učiteľky ju chválili že veľmi dobré dieťa, že je veľmi dobručká, zo škôlky odchádzala ako šťastné vysmiate dieťa...minulý rok prestúpila v okt=obri do štátnej škôlky, z toho dobrého dieťaťa sme denne počúvali ako sa pocikala, niekoho pohrýzla, že vyplazuje na deti jazyk, skrátka každý den niečo....a teda trvalo to veľmi dlho ale stále bola v očiach učiteľky "zlá".....tento rok začala chodiť do druhej škôlky a tam čuduj sa svete opäť veľmi dobré dieťa....teraz tam má 2 staršie učiteľky ktoré majú nielen skúsenosti ale naozaj aj vzťah k deťom a dieťa opäť odchádza zo škôlky ako šťastné a veselé...ešte učiteľka že kiežby boli všetky deti ako naša......je to vždy o učitelkách na aké človek natrafí...

bluka2
6. sep 2021

Nespravis začlenenie, ale môžeš dieťa nechávať si zvykať na cudzích dospelých a deti. Pri každej príležitosti ho niekde nechaj...ale súhlasím s príspevkom vyššie

malulienka
8. sep 2021

Byť tebou ešte počkám.Je to normálne, každé dieťa je iné, každé potrebuje iný čas na adaptáciu.Počkaj mesiac a uvidìš ako reaguje dcérka a hlavne aký prìstup má učiteľka.
U nás v škôlke tiež sú detičky ktoré plačú, alebo sa hrajú samotné, keď plačú pani učiteľky ich popestujú, pomojkajú...videla som to veľa krát.Aj moja príde koľkokrát zo škôlky(predškoláčka) že jej bolo za mnou smutno, tak išla za pani učiteľkou aby ju pomojkala.Naše pani učiteľky sú super.

scorpionflower1
18. okt 2021

@sara07 ja viem o chlapcovi, ktory v statnej skolke reval 3 mesiace, mama ho odtial vzala, lebo vedela, ze ta skolka je taka, ze sa tam detom nevenuju, posadzaju pred TV a tak...chalan isiel v 4 rokoch do sukromnej skolky pre nadane deti, teraz chodi uz do skoly (pre nadanych). Robil IQ testy (130).
Netvrdim, ze spravidla kazda statna skolka je zla, ale velmi to zavisi od uciteliek a niektore deti potrebuju, aby sa im venovali viac.No na to nie je casto priestor pri takom pocte deti, ani ochota. Ja som mala uzansne ucitelky, sedavala som im na kolenach (doteraz si spominam a to mam 34) a ziadnej z.nich to nevadilo.

luccija
18. okt 2021

Ako to dopadlo?po 3 dňoch sa toto nehovorí.Neuroticka znamená čo, že sa pozvracia, pocika, kuse si nechty, plače cely den?Ja byť tebou hľadám škôlku s čo najmenším počtom detí.Pre uzkostlive citlive dieťa je veľmi náročné prísť do veľkého kolektívu hlučných deti, ktoré prvý mesiac väčšina place.Ak sa to nezlepšilo bolo by fajn ju nechať doma, ak sa dá, alebo opatrovatelku.Skolka nie je to práve orechové pre všetky povahy deti.

autor
18. okt 2021

Neuroticka že kope nožičkami vo vyhrotenej situácii.
Ale boli sme dlho doma koli chorobe, takže celý ten proces bol presunutý a prerušený.
Učiteľka opakuje to isté, dieťa prehnane fixovane na dospelých a nevie sa hrať samo ani v kolektíve.
Zatiaľ bola po chorobe pár dní na doobedie.
Ešte skúšam.

sara07
18. okt 2021

@scorpionflower1 ako môžeš toto takto napísat a ospravedlnovat
No na to nie je casto priestor pri takom pocte deti, ani ochota.

čo su deti tovar na baterky ? sú len čisla ktoré musia byt v škôlke ?
tak vymyslim aktivitu aby to šlo, ale ich rozdelim do skupin , oni sú tam na to aby vedeli vytvorit priestor, našli si čas a tie deti tam chodili v pohode , je to ich nápln práce, predavačke v kase sa nik nepyta či máš čas a priestor jej nápln je tam byt a tukat do kasy a nikto sa netrapi či je tam 500 ludi za den alebo 1500 a každému dobry den, máte kartu a bla bla
ako na pani uč sa nesmie nič zlé povedat, pokial je moje dieta v pohode tak mamička čo si dovoli niečo povedat alebo kritiku alebo podotknut tak je tá premotivovana lebo pani uč su užasne a bodka lebo moje , moje moje dieta je ok ale čo ak to moje dieta je tak naročné že neostane viac času na iné , jáj to je ok

scorpionflower1
18. okt 2021

@sara07 nepochopila si, ja s tebou uplne suhlasim. Malo by to tak byt ako vravis. A viem presne, co ta hneva. Z moejej strany je to jednoznacna kritika skolky. Drzim palce.

Strana
z2