icon

Ospravedlnenie do škôlky kvôli dovolenke

jersey87
12. júl 2023

Ahojte. Ako je to s ospravedlnením aktuálne? Prečítala som zákon, ale tam sa len píše o ospr. z dôvodu choroby. Našla som o jeden dokument, ktorý hovorí o tom, že rodič môže ospravedlniť dieťa aj z dôvodu dovolenky či choroby iného člena rodiny, ale nie je na ňom dátum, takže neviem, či je ešte aktuálny. Riaditeľka v škôlke mi tvrdí, že potrebuje ospravedlnenie od doktorky, pretože absencia bola viac ako 7 dní... Ako riešite vy tieto chýbania?
Vďaka za každé nasmerovanie.

Strana
z2
tatinka
18. júl 2023

@weronika90 ach tak to ozaj ste nemali lahke veru....ale verim,ze uz bude len a len lepsie a uz vas stretnu len pekne veci v zivote...
Co som ti pisala ,ze nas mladsi bol v nemocke na jesen ,ze teda starsi bol potom doma nech mu nic nedonesie ,o skolky, u nas to bolo tak, ze starsi syn vtedy mal 4 roky aj 4 mesiace ,zacal mat sople,ine nic,po tyzdni sa pridali teploty,on nemal nikdy vysoke,ale teraz 39,smer doktor, diagnoza silny katar dichacich ciest, bral atb,tie mu zacali zaberat az po tyzdni, teploty mal dva tyzdne take vyssie, medzi tym mladsiemu trolinku zacali sople ale po par dnoch akoby utaloa nemal nic, vsimla som si,ze sa mikne ked sa oprie o usko, ale inak nic ziady 8ny priznak,po troch dnoch zacali teploty 40 a viac,dr predpisala atb, volala som jej ze teploty stale vysoke a nejdu zrazit,ona ze to deti mavaju a po muzovi poslala take cipky co davaju v nemocnici, ale kedze bol piatok a maly uz bol hotovy,apaticky,nechcel jest,ani pit,bol ako handrova babika,vsimla som si ,ze mu zacalo odstavat usko nedovolil mi ani dotknut sa ho,no nic reku asi zapal ucha,teploty stale nad 40, hovorim muzovi,sadaj do auta ide sa na pohotovost,mladsi dnes uz dva rocny,vtedy mal rok a tristvrte, na pohotovosti smer nemocnica,hospitalizacia, dr hned ma prijime hovori,ze kedze mu zacalo odstavat usko,ma obavu,ci mu zapal nesiel uz na kost,ze v takom pripade by musela byt operacia,kde by kost vysekavali, tiez sa obavala zapalu mozgov.blan....no veru, srala som margarin v kockach ako sa povie,clovek sa o kazde svoje dieta boji,lieky,atb do zilky,infuzie... vdaka Bohu mu pomohlo,ze hnis v uchu prepichli,robili to denne pocas hospitalizacie,vytieklo to a usko sa vratilo do povodnej polohy, bacil co to sposobil je tak ako u vas,pneumokok...est dva tyzdne potom sme chodili na usne na kontrolu a starsi teda musel zostat doma aby z tej skolky nic pocas liecby mladsiemu nedoniesol....ja sa fakt neskutocne o obe deti bojim ked pride september a skolka...starsi uz ide do predskoly,uz ho nemozem nechat doma ked bude v skolke vysoka chorobnost,uz len papier od dr musi byt...

tatinka
18. júl 2023

@zuzanaete chapem,ze to tak bolo myslene...tazka doba toto,cudna,stresujuca,medziludske vztahy vymrete ...aj ked niekde som citala,ze kazda generacia si zazije minimalne jednu celosvetovu obrovsku krizu

weronika90
19. júl 2023

@tatinka to aj ja mám už teraz obavy zo septembra čo bude. Pôjde aj najmenší do škôlky. A mne lepí z tých chorôb ,čo zas bude... 🙃

Strana
z2