Pár hodín verzus celý deň v škôlke
Ahojte maminy. Synček bude mať 30 októbra 3 roky a teraz 4 septembra nastupuje prvý krát do materskej školy. Stále dookola riešim dilemu, či ho dať zo začiatku len na pár hodín od tej 7:30 do 12:30 kým pôjdu spať, alebo ho tam nechať aj na spánok nech si zvykne . Každý mi radí inak, že keď ho dám hneď prvý deň aj na spanie bude zmätený, bude to pre neho na začiatok veľký stres( je pravda že sme skoro celé tie 3 roky boli s malým len spolu, pár krát bol na par hodín u starých rodičov ale inak stále len so mnou). Potom sú zasa názory aby som ho dala aj na ten spánok že si ľahšie zvykne a bude naučený. Ja idem do práce až od októbra takže mohla by som chodiť aj o tej pol 12 po neho ale kľudne aj po spánku. Prosím poraďte mi čo je lepšie , aké máte vy maminy skúsenosti s týmto. Ďakujem.
@evaachesa áno. Odrátavala som minúty v práci.....
ahoj
tak zalezi aj na dietati moji dvaja krpci su taki ze ako sa urobi prvy krat tak tak potom zasa, proste nemaju radi zmenu
ked siel starsi tiez mal asi tak ako tvoj siel hned na cely den s tym ze som ho vybrala troska skor o nejakej 14tej cca hned po spanku a poviem ti ze potom mal troska protesty ked uz ostaval normalne do konca
skolku mam 5 min od domu bola som nalepena na telefone cely den ale na moje prekvapenie pohoda
takze ja by som ho dala na cely den ked si doma a mas moznost kedykolvek pribehnut a byt na telefone podla mna bude mat viac zmetku ked sa mu to bude kazdu chvilu menit
mladsieho tiez tak planujem dat od januara na cely den
3 bude mat v aprily s tym ze budem este doma aby som mohla pribehnut keby nieco
drzim prsty
Môj syn mal 3,4 roka keď isol v septembri do škôlky. Riaditelka odporučila hneď na celý deň dávať deti, tak som tak dala. A prvý deň celý preplakal. Ucitelky nevedeli čo s ním. Na druhý deň ho presunuli do inej triedy a tam učiteľka že ostane zatiaľ na pol dňa pokiaľ si nezvykne. Dlho plakaval, nechcel chodiť do škôlky. No časom si zvykol.
Na celý deň. U nás v škôlke tak išli všetky deti.
Moj starsi syn plakal cele plne dva rocniky od prveho po posledny den. Podla mna je to uplne jedno, ak je dieta co nema rado skolku nezvykne si ani pomalsim tempom. Druhy syn mal takuto zvykacku a ten to ani nepotreboval. Skus ju odhadnut ale ak si zvykne cakat ta na obed a potom pre nu neprides, bude zase plakat a zvykat si na novy rezim
@ivangeline ahoj , nie nie nebol bez nás ešte na celý deň - iba na pár hodín u svokrovcov
Ahoj a u vás berú deti aj hneď na cely deň? Dcerka ide síce do súkromnej, ale nám povedali, že minimálne prvé tri dni budú len do 10tej (čiže cca 2 hodiny) a potom sa to bude predlžovať podľa toho, ako na tom konkrétne dietatko bude…

Ja som velmi rada, ze uz mnohe skolky maju zavedeny adaptacny proces a nastava pokrok v tejto oblasti. Vdaka tomu uz nie je pravidlom, ze kazde detia spociatku reve 👍
Napr nasa ma prvy tyzden 2h, druhy tyzden aj obed, a od tretieho tyzdna sa spi - pre tu najmensiu triedu.
Je to perfektne.
Dieta ma pocit, ze do skolky sa ide len na chvilku pohrat, a nejde byt odlozene na cely den.
Moja 2.5r dcera mi na 3ti den po 2h plakala, ze sa chce este hrat 😂 takzevlastne, tiez to u nas nebolo uplne bez placu. A tie rozziarene oci ked tam konecne mohla aj spat 🙈