icon

Partner chce dávať dieťa do škôlky 3x do týždňa

michaelaaa02
28. máj 2025

Viete mi prosím povedať, keď partner chce dať do škôlky naše dieťa len na 3x do týždňa, čo s tým ja nesúhlasím, môže tak spraviť, aj keď ja som proti? Prechádzame si veľkou krízou a ide mu o to, brávať dieťa jeho matke, od ktorej sa mentálne neodpútal, je vychovaný opičou láskou, takže to nie je o tom, že bude synovi robiť program, ale svojej matke + cez víkend ho tam bude znova vláčiť.

kavasmliekom
28. máj 2025

@michaelaaa02 keď s tým škôlka nemá problém...

simona20201309
28. máj 2025

@michaelaaa02 na prihláške sú potrebné podpisy oboch rodičov

simona20201309
28. máj 2025

Takže nie, nemôže

maxik24
28. máj 2025
@simona20201309

@simona20201309 na prihlaske sa vobec neriesi pocet dni v tyzdni. Na prihlasenie do skolky ako take treba oboch, ale pocet dni skolka naozaj neriesi, kym nie je predskolak. To si musia rodicia.

matkahelka
28. máj 2025
@simona20201309

Takže nie, nemôže

@simona20201309 jasne, ze moze. nikde na prihlaske sa neuvadza pocet dni v tyzdni.

matkahelka
28. máj 2025

@michaelaaa02 ty nesuhlasis s tym, aby dieta bolo v skolke 3x do tyzdna. tvoj muz nesuhlasi s tym, aby bolo dieta v skolke 5x do tyzdna. a teraz co? ucitelky budu medzi vami robit generala ci ako si to predstavujes? vsak chlap nedonesie rano dieta do skolky a vybavene. ucitelky nebudu riesit vase zabo-mysie vojny.

michaelaaa02
autor
28. máj 2025
@simona20201309

Takže nie, nemôže

@simona20201309 my sme dávali prihlášku s tým, že chceme celodennú starostlivosť 5x do týždňa... on teraz plánuje, že syn bude chodiť len 3x-4x do týždňa, aby sa jeho matka potešila a nášho syna aby tam vkuse vláčil k nej, ešte aj cez vikend. Lebo ja som si dieťa robila pre jeho matku a nie pre nás ako rodinu. Tak som nasratá, že až...

cyberk
28. máj 2025

No.. dieta z vas rodinu nerobi, mozno dalsi kamos, s ktorym si spravis dieta bude lepsi 🍀… chudak dieta

kavasmliekom
28. máj 2025
@simona20201309

@simona20201309 a co s tým má prihláška? Neprinesie dieťa do škôlky, odhlasi zo stravy a nikto nerieši, či bolo dieťa v škôlke celý mesiac a kde bolo v čase.

kavasmliekom
28. máj 2025
@michaelaaa02

@simona20201309 my sme dávali prihlášku s tým, že chceme celodennú starostlivosť 5x do týždňa... on teraz plánuje, že syn bude chodiť len 3x-4x do týždňa, aby sa jeho matka potešila a nášho syna aby tam vkuse vláčil k nej, ešte aj cez vikend. Lebo ja som si dieťa robila pre jeho matku a nie pre nás ako rodinu. Tak som nasratá, že až...

@michaelaaa02 pre tvoje dobro sa zmier s tým, že dieťa má aj babku. Ešte za ňu budeš vďačná. Teraz sa natahujete, dieťa je malé, o chvíľu vás pošle niekde a samo si vyberie, kde chce byť. Je otec taky zlý, že nemôže rozhodovať, kde dieťa vezme? Je babka taka zla, nebezpečná, že nemôže byť s vnúčaťom? A vlastne, mate vôbec súdne určené, kedy kde ma byt dieťa?

michaelaaa02
autor
28. máj 2025
@kavasmliekom

@michaelaaa02 pre tvoje dobro sa zmier s tým, že dieťa má aj babku. Ešte za ňu budeš vďačná. Teraz sa natahujete, dieťa je malé, o chvíľu vás pošle niekde a samo si vyberie, kde chce byť. Je otec taky zlý, že nemôže rozhodovať, kde dieťa vezme? Je babka taka zla, nebezpečná, že nemôže byť s vnúčaťom? A vlastne, mate vôbec súdne určené, kedy kde ma byt dieťa?

@kavasmliekom svokra je veľký manipulator... kto nezažije, nepochopí... ešte aj s mojou rodinou súperia a bijú sa o malého... za 2 a pol roka sme nemali víkend bez jeho matky a to vazne neklamem... to je normálne?

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
29. máj 2025
@amelie2017
Odpoveď bola zmazaná

@amelie2017 kde konkretne citas, ze dieta uz do skolky chodi? a robit pred dietatom sceny je rada za milion! vsetci detski psychologovia by ta pochvalili- ventilovat si svoje partnerske problemy cez dieta je skvela rada ako robit dietatu traumu.

martinka13
29. máj 2025

Tak toto sa zrejme bude dať vyriešiť len súdnou cestou. Súd určí kto a kedy bude mať dieťa v opatere. Či sa tým zabráni problému s dochádzkou do škôlky, to neviem. To ale zrejme nebude ten najväčší problém v Tvojom prípade. Predsa sa len skús ešte porozprávať s mužom, či je ozaj ochotný kvoli matke rozvrátiť svoju rodinu.... A možno aj so svokrou, či si uvedomuje co spôsobí vnúčaťu, keď nebude vyrastať spolu s mamou aj otcom.

amelie2017
29. máj 2025
@matkahelka

@amelie2017 kde konkretne citas, ze dieta uz do skolky chodi? a robit pred dietatom sceny je rada za milion! vsetci detski psychologovia by ta pochvalili- ventilovat si svoje partnerske problemy cez dieta je skvela rada ako robit dietatu traumu.

@matkahelka tie hnusne sceny jej neradim. Praveze to je to posledne, co by mali robit. Ale ak sa inak nedohodnu, tak vidim, ze to inak medzi nimi nepojde, kedze su v krize.

dadikl
29. máj 2025

@michaelaaa02 mňa by drblo keby mám hentaku svorku , to ona dáva rozum tvojmu mužovi podľa mňa. A on je debil že robí všetko čo chce jeho matka.

bambulka224
30. máj 2025

@michaelaaa02 máte striedavý starostlivosť?

mirka0677
30. máj 2025
@michaelaaa02

@michaelaaa02 ty si o tomto už písala, že v kuse je muž s malým u svokry, však? To, že dieťa nebude 5 dní v týždni v škôlke, to škôlka riešiť nebude. Skús sa s ním ale dohodnúť, že teda keď už bude dieťa u svokry cez týždeň, tak zasa nie každý víkend, normálne si skús spraviť nejaký rozpis, že jeden víkend u svokry, jeden u vašich, jeden len vy doma. Ale asi je naivné si myslieť, že sa ti to podarí, lebo proste s niektorými ľuďmi sa dohodnúť nedá...

michaelaaa02
autor
30. máj 2025
@mirka0677

@michaelaaa02 ty si o tomto už písala, že v kuse je muž s malým u svokry, však? To, že dieťa nebude 5 dní v týždni v škôlke, to škôlka riešiť nebude. Skús sa s ním ale dohodnúť, že teda keď už bude dieťa u svokry cez týždeň, tak zasa nie každý víkend, normálne si skús spraviť nejaký rozpis, že jeden víkend u svokry, jeden u vašich, jeden len vy doma. Ale asi je naivné si myslieť, že sa ti to podarí, lebo proste s niektorými ľuďmi sa dohodnúť nedá...

@mirka0677 to sa nedá, už som to skúšala... povie mi, že maleho nebudem odtrhavat od jeho rodiny a nebudem mu zakazovať, ze ma tiež právo... neda sa s ním dohodnúť... mam pocit, že si maleho chcú strasne privlastňovať a keď už má ísť do skolky, svokre sa to nepáči, tak si vynucuje a tlačí rozumy do hlavy svojmu synovi...

nelka93
30. máj 2025
@michaelaaa02

@mirka0677 to sa nedá, už som to skúšala... povie mi, že maleho nebudem odtrhavat od jeho rodiny a nebudem mu zakazovať, ze ma tiež právo... neda sa s ním dohodnúť... mam pocit, že si maleho chcú strasne privlastňovať a keď už má ísť do skolky, svokre sa to nepáči, tak si vynucuje a tlačí rozumy do hlavy svojmu synovi...

@michaelaaa02 a nejaká dohoda? Ze nech skúsi to dieťa nechať v škôlke každý deň a víkendy teda k babke? Je dosť možné, že v tej škôlke nebude, lebo bude vkuse chore. Ale ty vieš s kým si si dieťa spravila

maya_hi
31. máj 2025

@michaelaaa02 to je presne ten prípad, keď má rodič "práva", ale nehľadí sa na POTREBY dieťaťa. A to potrebuje pravidelný režim, pokoj. Mám v škôlke dieťa ktorého mama má takú nepravidelnú prácu, cestuje hore dole, do zahraničia a často takto bráva dieťa so sebou. Príde po 2 týždňoch do škôlky, je uplakaná, zase si zvyká na režim (a to bude mať o chvíľu 5 rokov!), ako si zvykne, zas ju mama kdesi vláči. Lebo veď zážitky 🫤 Zatiaľ iné deti majú zážitky doma, v škôlke máme akcie, teraz sme mali besiedky, Deň detí, deti si to užívajú spolu, chystajú sa, potom spolu spomínajú... Niektorí rodičia myslia viac na seba, ako na svoje deti 🤕

maya_hi
31. máj 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom nie každá babka je výhra. Hlavne nie taká, ktorá kydá pred dieťaťom na mamu. Aj také už som počula 😏 Nechať si narušiť vzťah s dieťaťom, len aby bol pokoj a "malo babku", to už je strop aj pre mňa a to viem o čom hovorím. Všetko má svoje hranice. A prvoradý je vzťah s mamou otcom. Až potom je na rade babka.

ismarela
31. máj 2025

@michaelaaa02 keď s tým nesúhlasíš daj na sud žiadosť o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti a vybavené. Pochybujem že pri tak malom dieťati sud schváli striedavku.

ika02
1. jún 2025
@ismarela

@michaelaaa02 keď s tým nesúhlasíš daj na sud žiadosť o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti a vybavené. Pochybujem že pri tak malom dieťati sud schváli striedavku.

@ismarela ahoj, kľudne súd odklepne striedavku aj pri takto malom dieťati.
Autorka, Ty žiadaj dieťa do svojej starostlivosti, výživné a úpravu styku. Keby otec chcel striedavku a Ty nebudeš súhlasiť, sudca dá urobiť psych. posudok, tam by vyšlo najavo, či je dieťa manipulované, či sa otec (nie babka) vie postarať.....
Čo sa týka škôlky, nech mu učiteľka dohovorí, že to nie je dobré pre dieťa, deti potrebujú v určitých veciach stereotyp. Tiež bude mimo, keď nacvičujú program na vystúpenie, učia sa básničky, pesničky, bude zaostávať, nebudú ho môcť zapájať.
Nebojujte, ubližujete si cez dieťa a tam víťaz nebude nikto, len drobec bude trpieť.