Mám odísť od partnera?

aneta09
3. máj 2023

Ahojte, potrebujem sa len vyrozprávať a počuť názor iných ľudí. S partnerom sme spolu 8 rokov. Poznáme sa od malička, ja som žila od mojich 10 rokov v zahraničí a on ako 18 ročný odišiel tiež do zahraničia. Začali sme si písať na Facebooku, stretávali sme sa a nakoniec sme sa dostali k tomu že ja som odišla od svojej rodiny ako 18 ročná za ním a začali sme spolu bývať. Nechala som školu, vzdala som sa všetkého. Partner ma už len mamu, otca nepozná, starý rodičia umreli ma len tety, strýkov a bratrancov, všetko po maminej strane. S jeho mamou nikdy nemal dobrý vzťah nemajú sa navzájom radi ako matka so synom. Jeho mama býva na Slovensku, sama, v rodičovskom dome, on bol v zahraničí u svojej tety ktorá ho zobrala k sebe keď mal 18 kvôli práci. V Nemecku sme spolu bývali skoro 5 rokov, máme spolu troj ročného syna, keď mal rok prišli sme naspäť na Slovensko, v tom čas bola kríza kvôli korone tak sme mysleli že doma nám bude lepšie. Partner pracuje aj naďalej v Nemecku, každý štvrtok chodí domov a v nedeľu zas odchádza. Ja zo synom sme v jeho dome s jeho mamou. Neznesiem ju. S ničím mi nepomáha, je strašne neporiadna, 3 roky čo som doma ani len nenavarila, všetko necháva na mňa nepomáha mi ani so synom pretože ten s ňou tak či tak nechce byť sám dlhšie ako 20 minút. Nemá žiadny príjem, robí sa že je chorá že nevládze, všetko platíme my s partnerom. Stále klame, má všelijaké pôžičky ktoré tajila a tie tak isto zostali nám na krku. Do všetkého sa mieša a neustále o všetkom informuje svoju sestru s ktorou som nie raz mala problém preto lebo sa mi miešajú do výchovy môjho syna. Moja svokra neustále zhadzuje môjho partnera, ponižuje ho, nadáva mu atd…proste každý týždeň keď príde domov sú tu len hádky. Ona bola jeden z dôvodov prečo sa chcel partner vrátiť na Slovensko, ľutoval ju že je sama, nuž ona ma svojho syna a vlastne všetkých na háku, ju zaujímajú len chlapi. Znášali by ste to alebo by ste sa na to vykašlali a jednoducho odišli preč s dieťaťom? Ja to už nedávam fakt…ubližuje mi to hlavne na psychike, vôbec tu nechcem byť chcem ísť odtiaľto preč a žiť len zo synom a s partnerom. Poraďte mi čo robiť prosim

pribinak
3. máj 2023

@aneta09 rozchod. Toto má aký zmysel?

bambibam
3. máj 2023

@aneta09. citujem :"Ja to už nedávam fakt…ubližuje mi to hlavne na psychike, vôbec tu nechcem byť chcem ísť odtiaľto preč a žiť len zo synom a s partnerom."

Tak si si aj odpovedala čo chceš, tak choď za svojím snom, možno to nebude hneď, ale problém sa dá riešiť.

januska12323
3. máj 2023

No a prečo nie ste ako rodina v Nemecku a za mamou raz za dva mesiace na návšteve?

lucka_ke
3. máj 2023

keď partner zarobí dosť tak choďte do vlastného alebo aspoň do prenájmu, ja by som toto nevydržala a už by som bola preč

syslik81
3. máj 2023

a preco sa nevratis do nemecka a nezijes s partnerom tam? ako rodina? preco hned rozchod a rozbijanie rodiny ak je medzi vami vsetko dobre a jedine co treba je odist od svokry a zit ako rodina

rebrambora
3. máj 2023

Zbal seba, dieta a sup naspät do Nemecka.
Problem solved.

marca12
3. máj 2023

@aneta09 nemusis rovno odchadzat od partnera,ale musis odist zo spolocneho byvania so svokrou. Preco nie ste spolu v Nemecku alebo preco nejdete do svojho? Ved aj partner musi vidiet ako zijete a ako to vplyva na dieta

bluka2
3. máj 2023

Vsak si to sama napisala v poslednych 2 riadkoch: chcem ísť odtiaľto preč a žiť len zo synom a s partnerom. Poraďte mi čo robiť prosim. Vsak chod odtial byvat prec, bud s partnerom v nemecku ako pisu (ak za nieco stoji) alebo sama s dietatom niekde v pokoji

cacianka
3. máj 2023

Nechápem tvoju tiradu, keď žiješ u svokry ?!
Máte žiť osamostatnení, vo svojom, nie svokre na krku.
netuším prečo by ti mala pomáhať, je to tvoje dieťa,nie jej.
Všetko platíte, tak si to platíte vo svojom.
Uráža a zhadzuje svojho syna - tak prečo do frasa ste ešte tam ?! Aby tvoje dieťa malo takýto vzor ? Nikdy ho nemala rada a on sa k nej dotrepe, s frajerkou, a dieťaťom.... No načo prečo?
Má variť tebe ? Si mladá, zdravé ruky, tak var..
Upratujes jej bordel ? Upratuj si vo svojom.
Je to pre teba cudzia žena, ona ti nemusí nič, keď si ty taká šikovná že robíš všetko, tak si to rob u seba doma. Ako žije, varí, upratuje , hospodári je jej vec a jej problém. Nie tvoj. Ty si zariad život aký chces ty, tvoje dieťa a tvoj frajer.

olimuc
3. máj 2023

Prekvapila ma pasaz, z nicim mi nepomaha, nenavarila Ti … prepac ale dieta je tvoje, staraj sa .. kolko mas rokov? 23-24??? co mas Hauptschulabschluss, Realschule??? Prepac ale je to iba na tebe, aj DE su skolky a nie je to taka palka ako jasle, dalsia vec, je na case ist do roboty… svokra asi tiez nie je nadsena z Teba, tak co by ta neohovarala …ona ta neprosila aby si sa k nej nastahovala 🤷🏻‍♀️ A vedela si ze nema Dobry vztah so synom … tak aky moze mata tebou

domkakvet
3. máj 2023

@aneta09 chod za partnerom do Nemecka.

domkakvet
3. máj 2023

@pribinak preco by sa mali hned rozchadzat, ved oni si rozumeju.

pribinak
3. máj 2023

@domkakvet ako to žijú? On tam, ona tu. To má aký zmysel? Píše že už to nedáva ….asi že nie je 2x šťastná

tiezjedna
3. máj 2023

čo na tvoj partner?

domkakvet
3. máj 2023

@pribinak ona pise, ze nie je stastna so svokrou, s nim je stastna a cestuje kazdy tyzden na Slovensko su spolu styri dni v tyzdni.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
3. máj 2023

@aneta09 keď ste predtým spolu bývali 5 r v Nemecku zbal dieťa a choď za ním.Nevidim jeden dôvod zostať.Preco sú jej dlhy vaše?ty kde nás rodinu v zahraničí?

akiana
3. máj 2023

No a bavila si sa o tom s muzom? Co si o tom on mysli?

deti95060810
3. máj 2023

načo bývate u svokry - manžel preč a ty ju neznášaš... nevidím dôvod aby som viac bývala v tom dome.

alex49
3. máj 2023

@aneta09 zbal seba a dieťa a chod za frajerom do nemecká. Nechápem o com sa tu máme baviť.

alex49
3. máj 2023

Chlap platí bývanie sebe v Nemecku, plus tvoje výdavky na Slovensku a ešte aj matke nejaké pôžičky? Dom je celý mužov? Predajte ho a budete mat na začiatok peniaze.

aneta09
autor
5. máj 2023

@deti95060810 dom nepatrí jej, je rozdelený medzi troch členov rodiny. Nuž ona je na krku mne, nestará sa o seba absolútne, neuvarí si, neuprace po sebe, vôbec nič. Ja mám dieťa ktoré musím živiť nie ju.

aneta09
autor
5. máj 2023

@olimuc nepochopili ste ma. Ja nežijem v dome ktoré patrí jej, dom je rozdelený medzi troch členov rodiny. Jedna časť patrí aj partnerovi. Jeho mama sa o seba nestará, neuvari si, neuprace po sebe. Ja sa starám o seba, môjho syna aj môjho partnera sama, a dokonca ešte aj o ňu je potreba sa starať. Nemyslela som to tak že chcem aby mi varila alebo sa starala o syna, ja to od nej nepotrebujem. A do prace chodím, bohužiaľ len od 8-12 pretože syn nechce s ňou zostať takže sa ponáhľam do roboty aj z roboty aby som stihla ísť pre malého do škôlky, každé ráno vstávam ráno o 5 keď idem do práce aby som prišla naspäť s malým domov po škôlke a aby čo jesť. Je to jedno aj keby som isla na koniec sveta ona sama povedala a to citujem “tam kam pôjdete vy pôjdem aj ja”

aneta09
autor
5. máj 2023

@januska12323 trvalo som na tom aby to fungovalo takto. Problém je v tom že ona nechcela chodiť do Nemecka k nám kvôli jej chlapovi. Teraz keď vidí že je o ňu postarané tak chce byť stále a všade s nami. Vždy keď s partnerom povieme že plánujeme ísť spät do Nemecka jej odpoved znie “tam kam pôjdete vy pôjdem aj ja”

aneta09
autor
5. máj 2023

@deti95060810 nebývame u svokry, celý dom nepatrí jej, je rozdelený medzi troch členov rodiny. No aj tak je stále pri mne pretože si nevarí, nekupuje si stravu ani nič. Takže je na krku mne

aneta09
autor
5. máj 2023

@syslik81 od nej sa odísť nedá, zapáčilo sa jej to, že je o ňu postarané. Nie raz povedala, citujem, “tam kam pôjdete vy pôjdem aj ja”

aneta09
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aneta09
autor
5. máj 2023

@cacianka nepochopili ste ma. Ja nežijem v dome ktorí patrí jej, dom je rozdelený medzi troch členov rodiny. Jedna časť patrí aj partnerovi. Jeho mama sa o seba nestará, neuvari si, neuprace po sebe. Ja sa starám o seba, môjho syna aj môjho partnera sama, a dokonca ešte aj o ňu je potreba sa starať. Nemyslela som to tak že chcem aby mi varila alebo sa starala o syna, ja to od nej nepotrebujem. A do prace chodím, bohužiaľ len od 8-12 pretože syn nechce s ňou zostať takže sa ponáhľam do roboty aj z roboty aby som stihla ísť pre malého do škôlky, každé ráno vstávam ráno o 5 keď idem do práce aby som prišla naspäť s malým domov po škôlke a aby čo jesť. Je to jedno aj keby som isla na koniec sveta ona sama povedala a to citujem “tam kam pôjdete vy pôjdem aj ja”

janage
5. máj 2023

Ale prosím ťa a ako pôjde. Keď nemá príjem ani lístok si nekúpi. A čo keď príde? Neotvoriť a hotovo. Bude na ulici či ako?
Ako prvý krok prestaňte platiť jej dlhy a odchod do svojho.

syslik81
5. máj 2023

@aneta09 tak ako sa o seba postarala ked ste uz boli prec postara sa aj nadalej .. len treba razne zbalit a odist ..