icon

Platí spádová škôlka aj pre trojročné dieťa?

melissa_19
16. jún 2024

Ahojte. Chcem sa opýtať pretože na úrade spolietaju 2 na 3. 20.6 mi konci materská chcela som si ju predĺžiť no potrebujem papier ze mi ju nezobrali do škôlky bude mať 3 roky takže nie je predškolak vraj to musí byť zo spadovej škôlky platí táto spadova škôlka aj pre 3 rocne dieťa alebo len pre predskolakov? Môže byť odmietnutie aj z inej škôlky? Ďakujem

Strana
z2
lienka.7
18. jún 2024

@melissa_19 dieta v skolke prihlásené už máš, takže aký príspevok chceš poberat?
To, ze tam nechce chodiť je vaša vec, keď povie, že nejde do školy tak co potom?

melissa_19
autor
18. jún 2024

@lienka.7 je rozdiel ak tam musí ísť, a je rozdiel ak tam ešte ísť nemusí. Ak by tam chodila rada nie je problém. Ale aby som ju trápila keď nemusím. Nevidím v tom zmysel iba si vybuduje nenávisť

matullienka
18. jún 2024

@melissa_19 veď keď nemusí tak nedávaj, ale prečo by ti mal štát platiť nejaký príspevok?

30katrusa40
18. jún 2024

@melissa_19 keď bola prijatá a ty zrušiš škôlky tak nedostaneš rodičovský príspevok. Je to pre rodičov ktorým.deti neprijali do spádovej škôlky z kapacitných dôvodov a majú k poslednému augustu 3 roky. Takže to že mala nechce chodiť do škôlky neznamena že dostaneš rodicak. Takých by bolo.

luccija
18. jún 2024

@melissa_19 normálne ju odhlas zo škôlky, zostaň s ňou doma dokedy chces a budeš mať platené zdravotnú, soc.a RP nedostanes .Na platený potrebuješ preukázať, že je často chorá a iné zdr problemy.Naco zbytočne zaberas miesto, keď tam nechodí niekto sa potesi

melissa_19
autor
19. jún 2024

Ženy kľud, nemusíte radiť co by ste spravili vy.. ja som sa pýtala len ci treba papier zo spadovej škôlky alebo nie to bolo cele👍 a ani sa rozčuľovať

lienka.7
19. jún 2024

@melissa_19 tak potom co spekulujes a zbytočne zaberas miesto inému dietatu? Príde ti to ok?
A inak, ono sa ani netreba pýtať na úrade ci tu, stačí si zadať do Google a dozvieš sa aj sama 😉

zuzuliennka1
19. jún 2024

@melissa_19 ty pises hned v uvode, ze si si chcela predlzovat rodicak. plateny. tak to proste nepojde. mas zdrave dieta, ktore je navyse uz prijate, len sa jej nechce. tak si slecna bud zvykne a chodit proste bude, alebo nezvykne, okej, mozes si ju do 6r nechat doma, akurat bez prispevku od statu. to je cele (a uvolnis aspon miesto pre dieta, ktore tam chodit bude, a rado)

melissa_19
autor
20. jún 2024

@lienka.7 nikomu nezaberam miesto. Škôlka ma ešte volne kapacity prosím, neskáč do mňa ze zaoberám miesto keď nezaberam 🫡

mimimoje
22. jún 2024

Moje nervy, keď si pozriem výplatnú pasku a potom si uvedomím, že na takéto prespekulovane osoby prispievam svojim odvodmi, tak mi je na grcanie. Nechceš ísť do roboty, buď doma ale nechci za to peniaze od štátu. Ale potom nemáš právo sa sťažovať na zle.cesty, dlhé čakanie u lekárov, nemocnice v katastrofálnom stave a pod, lebo vlastne nijak neprispievaš k tomu, aby sa to zmenilo, naopak, ešte berieš z balíka.

melissa_19
autor
22. jún 2024

@mimimoje jasne, lebo za to ze drieš ako kôň v 3zmennej prevádzke niekde za pásom zoderu ta z koze a dajú ti 600eur v čistom ano, obhajuj si tento štát ze ti niečo dáva! Teším sa s tebou. Samozrejme tým netvrdím ze do prace sa nemá chodiť len sa tu naťahuješ ako keby robíš pre tento štát osvetu a oni ti na oplátku dávajú možnosť žiť plnohodnotný život aký si zaslúžiš keď už tak pracuješ silno ako tvrdíš 👍

melissa_19
autor
22. jún 2024

@mimimoje tak teda, keď už prispievas k tomuto štátu co si spozorovala ze sa zmenilo? K lepšiemu myslím? Nič, všetko ide dole vodou 🙂

maciatkolulu
22. jún 2024

@melissa_19 áno a veľmi k tomu prispievajú odrbavaci systému,ktorí cicaju a cicaju a ešte sa chvália a dávajú rady ako na to. Akože decko v škôlke a ono to chce príspevok pre neprijatie dieťaťa,lebo harantovi sa tam možno nebude páčiť 🤣🤣,tak toto je top. A čo ide so Slovenskom dole? chod do zahraničia a tam skús takéto,že prachy na decko do šesť rokov,lebo.... A vlož si tam tých pár slušných možnosti ako sa dostať k peniazom za nič. Od štátu. Veď sed doma koľko chces l,ale nech ťa uživí muž,či teda kamošku,za ktorú píšeš 🤣kamarátka je negramotna? Asi áno....smutné.

mimimoje
22. jún 2024

@melissa_19 ja som urobila všetko preto, aby som nemusela drat za pásom za 600€ ale aby som si v teplucku doma sedela a pracovala tak, aby som zvládla dieťa aj rodinu a za slusny plat. A vychovávame k tomu aj deti, nech nie sú vychcani chudáci, ktorí len naťahujú ruky a vďaka nim nie su peniaze pre tých, ktorí to naozaj potrebujú (chorí, rodiny s postihnutými deťmi a pod.) ale toto ide mimo teba. A keby ja a milión ľudí so mnou nepracuje, som zvedavá, aký rodičovský by si dostávala. Ale zdá sa, ze pochopenie tohto je mimo tvojej mozgovej kapacity.

melissa_19
autor
23. jún 2024

@maciatkolulu moja zlata, ide o moju matku ktorá má už vek, hold poštastilo sa. Haranta si nazývaj prosím svoje deti. Nerozumiem prečo je vo vás toľko negatívity! Vôbec neviete čo sa deje! A napriek tomu úplne odsudzujete trosku slušnosti vám nezaškodí! Ja som sa slušne opýtala na jednu otázku a idete úplne mimo takže ak nemáte slušne poradiť a iba odsudzovať lebo vy by ste to spravili inak sa zdrzte komentára! Myslím ze mate dosť rokov na to, aby ste sa vedeli slušne správať aj na internete! Pekný deň.

melissa_19
autor
23. jún 2024

@mimimoje vidíš, to si ty. Možno by stačilo sa opýtať prečo sa na to pýtam. Alebo aká je situácia ale nie! Poďme radšej rýchlo sypať nezmysly 2 na 3 presne tak🫡 gratulujem a teším sa s vami 🥳 pekný deň.

Strana
z2