Musí ísť dieťa na zápis do školy do spádovej oblasti?

tanicka2008
21. feb 2019

Ahojte
Potrebujem poradit. Musi ist dieta na zapis do ZS aj do spadovej skoly alebo staci ked pojde na zapis iba do ZS kam by sme ju chceli dat?
Ze po novom musi aj tam aj tam . Poradite mi prosim ?

noname26
21. feb 2019

@tanicka2008 tiez ma zaujima, do spadovej nechceme ist naisto, jedna s najhorsimi vysledkami v kraji. Na kolko zapisov mozme ist, ked chcem zvysit sance na prijatie aspon v jednej? Mam v plane tri, z toho jedna sukronna, tam sa robia prijimacky, tie dve ako alternativu mam. A co ak ju nikde z vybranych nevezmu a do spadovej nezapisem?

noname26
21. feb 2019

@ibrunova dakujem. Cize ak ziadna neprijme z rych co som vybrala, mozem este po vyjadreni v juni obvolavat ine skoly ci im ostalo miesto? Chapem to dobre? Stale mozem skusat? Bo potom dam radsej hockde v meste, len nie do spadovej..

ibrunova
21. feb 2019

@noname26 niekde zapísať musíš, je to tvoja povinnosť. Ja by som zapísala asi do spáfovej a potom hľadala iné varianty.. Máte také plné školy? U nás sú školy vďačné za každého žiaka.

beky1813
21. feb 2019

@tanicka2008 inac toto zaujima aj mňa, chcem ju dat do nespadovej skoly, pri ktorej navštevuje skolku

abbey1
21. feb 2019

Nie je potrebné ísť na zápis do spádovej školy. Stačí na vybranú školu sa dostaviť. Následne je potrebné nahlásiť v mieste trvalého bydliska, ktorú školu bude dieťa navštevovať, pokiaľ je tá mimo oblasti trvalého bydliska, napr iná dedina, mesto,.... Určite však treba vopred sa dohodnúť na vybranej škole, že dieťa zoberú. Aby ste to mali isté a neriešili dodatočne školu, mám dieťa vezmú.

pininka
21. feb 2019

My sme nedávali do spádovej a bolo to ok. Ale počula som že ak je veľmi veľa detí, tak berú podľa spádovej oblasti a teda v inej dieťa neprijímu.

hettinka
21. feb 2019

@noname26 možeš dieťaťu vybaviť aj prechodný pobyt, alebo trvalý trebárs u babky a vybrať potom školu tam.

noname26
22. feb 2019

@ibrunova plne:(

noname26
22. feb 2019

@pininka kvoli tomu riesim viac skol.jedna robi prijimacku, hlasi sa dvojnasobok kapacity uz teraz. A dalsie beru v prvom rade podla spadu..z tej prvej budem vediet vusledky nasledujuci tyzden, cize ak zoberu viem hned dat vediet. Ak nie, musim cakat na vyjadrenie z tych zvysnych dvoch a dufat ze sa dostane aspon na jednu z nich. Len ak je vyjadrenie az v juni, neviem skor nahlasit. Ak ju nevezme ani jedna musim asi skusat dalsie obvolavat. Nemienim ziadnu skolu natahovat, akonahle bude niekde prijata, nahlasim.ale tu spadovu nechcem za ziadnu cenu, hoc je 5min od domu. Monitor na 31 a 18% je dost zavazny dovod nehovoriac o stale neskolaudovanej telocvicni, deti cvicia len von, v lete ok ale v zime.. Dcera je vraj velmi sikovna, skolka ju odporucila aj na jazykovu triedu, na taku skolu ju je skoda dat.

noname26
22. feb 2019

@hettinka prechodny mala vybaveny kvoli skolke a nestacilo, zamietli, musela do sukromnej. Pozadovali vtedy obciansky rodica. A stari rodicia byvaju v inych mestach..

ibrunova
22. feb 2019

@noname26 Tak to nezávidím.

hettinka
22. feb 2019

@noname26 škôlka nie je povinná, škola áno, takze to inak berú.

pininka
22. feb 2019

@noname26 presne ako píšeš, treba si vybrať hlavne podľa výsledkov školy.

gulkaaa
29. mar 2019

Ahojte dievčatá prosím viete mi poradiť musí byť splnomocnenie zákonného zástupcu na zápis do školy overené notárom ak je tatino PN a nie je schopný ísť na zápis?

ibrunova
29. mar 2019

@gulkaaa nemusia tam byť obaja rodičia.

gulkaaa
29. mar 2019

@ibrunova určite viem, že musia prísť obaja nie len jeden. no ale v školke nám dali info že stačí splnomocnenie ale pre istotu som písala do školy kam pojdeme na zápis a pani mi odpísala že potrebujem mať spnomocnenie overené notárom

mravvcek
29. mar 2019

Z toho clanku,co je vyssie link som pochopila spravne,ze mozem zapisat aj do 2.skol? A v juni dam vediet tej druhej,ze nenastupujeme,ak by sme boli prijati tou prvou?

noname26
29. mar 2019

@gulkaaa ved to je v polke rodin nemozne aby sli obaja, ludia rozne pracuju, mamicky su doma s detmi. Ja chcem ist s dcerou, ale mensia v tom case spava, tak mozno pojdelen s tatinom. Kde je taka poziadavka uvedena? Ideme na tri skoky a ziadna nepise o pritomnosti oboch rodicov

mravvcek
29. mar 2019

@noname26 ides zapisat do 3skol? Ja som na jednej nasla na prihlaske,ze podpisuje cestne vyhlasenie,ze nikde inde som dieta nezapisala. Teraz neviem,co robit

noname26
29. mar 2019

@mravvcek ano lebo nejde do spadovej. A na jednej su prijimacky a zaujem 2x tak ako kapacita. Priorita je ta s prijimackami, ale vusledok budem vediet az dalsi tyzden. Klamat nebudem,uvediem dovod, preco sa hlasime na viac skol. Nemozem ratat len s jednou, ked ju nevezmu, co potom?

abbey1
29. mar 2019

@gulkaaa
@noname26 Určite nemusia ísť obaja rodičia. Žiadny zákon neukladá túto povinnosť.

drakvak
29. mar 2019

@gulkaaa Určite stačí jeden zákonný zástupca s dieťaťom na zápise, nesprávne Vás informovali...

mravvcek
30. mar 2019

@noname26 ja chapem 🙂 ved aj ja to takto chcem,len na tej jednej podpisujem cestne prehlasenie,ze nikde inde som nezapisala dieta a to mi vadi,ze co s tym.

gulkaaa
2. apr 2019

@drakvak tak toto som skopčila zo stránky školy "V prípade, že má dieťa dvoch zákonných zástupcov je nevyhnutné, aby prišli obaja zákonný zástupcovia s preukazom totožnosti (inak Vaše dieťa nebude prijaté/zapísané do našej školy).
Ak jeden zo zákonných zástupcov nemôže prísť, musíte si vopred zabezpečiť splnomocnenie na podpis za chýbajúceho rodiča u notára.
Ak je na rodnom liste uvedený len jeden zákonný zástupca - stačí prítomnosť a podpis iba uvedenej osoby.

noname26
2. apr 2019

@gulkaaa myslim, ze skola pozaduje nad ramec zakona.treba na to upozornit, minim.sa opytat na dovod.

gulkaaa
3. apr 2019

@noname26 je to v Petržálke Turnianska 10, je to divné lebo ako môže ísť napríklad niekto to je dlhodobo v nemocnici alebo pracuje dlhodobo v zahraničí k notárovi?

stormie
3. apr 2019

Co v pripade ak ma dieta trvale bydlisko inde ako obaja rodicia? Ktora skola je spadova?

noname26
3. apr 2019

@gulkaaa treba tam zavolat reso.osobne a spytat sa na dovod s tym, ze to nie je bezne, ze ine skoly to neziadaju.

gulkaaa
3. apr 2019

@noname26 volala som vraj u nich je to tak a proste musí byť overené notárom no chore