Po roku prestup do inej škôlky. Bude to problém?

katkahanka
18. apr 2011

Od septembra moja dcéra nastupuje do škôlky. Chcem ju dať na jeden rok do maďarskej škôlky, aby sa naučila jazyk a nakoľko mám ešte jedno malé dieťa je to pre mňa výhodné, lebo tú škôlku máme blízko k domu. Po roku by som chcela aby začala chodiť normálne do slovenskej škôlky, ale bojím sa či si veľmi nezvykne na deti a učiteľky v maď. škôlke a bude to problematický prestup. Vie mi niekto poradiť čo a ako?

cmulinko
18. apr 2011

Ja by som poradila asi takto...zalezi na tom na akej urovni chces aby dcerka ovladala madarcinu.Ak sa vy doma rozpravate po madarsky,tak si myslim,ze to uplne staci a mala sa bez problemov nauci 2 jazyky naraz a moze hned navstevovat slovensku skolku.Ak sa doma rozpravate po slovensky,tak jej ten jeden rok v madarskej skolke vela nenarobi ....hlavne,ked v tom nebude pokracovat dalej,takze vsetko naozaj zalezi od priorit,ktore ocakavas.Samozrejme potom prichadzaju take vedlajsie otazky ako kolektiv a pedagogovia....ale najprv by som si vyjasnila hlavne tu podstatnu ulohu toho jazyka.Ak tvoja dcerka nebude nikde inde pocut madarcinu len v skolke,tak za 1 rok sa toho naozaj nenauci,ked potom prestupi do slovenskej skolky....a co sa nauci to zas na druhy rok zabudne ak v tom nebude pokracovat dalej.

sareenah
18. apr 2011

Ja riesim toto iste, mame v dedine skolku, ale iba madarsku, je aj slovenska skolka asi 5 km, ale tam nemame sancu sa dostat, lebo tam beru iba deticky z toho mestecka a rodicia tam davaju aj madarske deticky, aby sa naucili po slovensky...takze nie je sanca...a kedze je teraz dost problem so skolkami, tak sme sa rozhodli, ze dame maleho sem do madarskej. A ked som tam aj dnes bola, riaditelka je velmi mila, dokonca tam este bude chodit okrem nas dalsie slovenske dievcatko..Kamaratka mi vravela, ze jej deti vedeli vela madarskych, ale aj vela slovenskych basniciek, pesniciek...beriem to tak, ze nech je v madarskej skolke, to, ze sa nauci jazyk mu iba prospeje a potom ked bude mat rok pred skolkou, tak uvidime, ci na posledny rok dame do slovenskej, neviem este kam...alebo ci rovno ostane v madarskej...ved tam ide o to, aby sa dieta zzilo s kolektivom, aby si zvyklo na urcite pravidla...a potom pojde slovenska skolka...ved ked sme Slovaci, tak doma predsa slovencina bude stale 🙂 Tak drzim palce, aby ste aj aj vy zvladli 🙂 a uvidis, mozno budes taka spokojna s touto madarskou skolkou, ze ani nebudes chciet dat dieta do inej 🙂

lula26
18. apr 2011

@katkahanka , Na 99% s tým deti problém nemajú. Skôr rodičia.

marker
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marker
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz