icon

Pobyt dieťaťa v škôlke

sida456
2. mar 2017

Dobry vecer mamicky. Chcem sa opytat tych, ktorych uz deticky v skolke boli alebo su. Maly ma v auguste 3 roky od septembra by som ho chcela dat do skolky ak ho zoberu. Chcem sa opytat...lebo priatel tvrdi ze dieta ppjde do skolky a zaciatky budu take ze dva dni v skolke dva tyzdne doma chory...je to pravda? Kazde dieta vzdy ochorie ? A ze mozem zabudnut nato, ze dam maleho rano o 7-8 do skolky a ze o 3 pridem pre neho....ze to treba postupne najskor na hodinu zopar dni...potom na dve hodiny...potom aj spat tam cez obed....neviem....ake mate vy skusenosti. Ako vase dieta zvladlo skolku ? Dakujem

Strana
z2
sense
3. mar 2017

Nie kazde dieta musi bytnonstop chore...moja chodila aj do jasli a za takmer tri roky bola chora 2x , ... A cez prazdniny asi 2x...

salome51
3. mar 2017

@sida456 nie je to pravidlo. Sú deti ktoré sú od prvého dňa na celý deň v škôlke a zvládajú to bez problémov. Ani tá chorobnosť nie je rovnaká. Náš Alexej nebol PN ešte ani raz a jeho spolužiak od susedov je chorý stále. Samé ATB berie. Moje krsňatá rovnako. Jakub je večne chorý a Betka má občas nádchu. Je to individuálne. Ak máš možnosť daj ho na 4 hodiny na istý čas a ak bude dobre, tak ho nechaj na celý deň. Aj s tou chorobnosťou uvidíš ako to bude.

1981mirka
3. mar 2017

Moja isla rovno na cely den. Nikdy neplakala - teda raz, lebo isla s babkou a ona chcela ist s dedkom. Dedko ju totiz zobral den predtym a ponuloj jej haslerku. Babka ziadny cukrik vo vrecku nemala, tak mala spustila 10 minutovy rev ╭(╯^╰)╮
chorobnost bola taka normalna, trosku viac ako ked bola doma, no po vybrani nosnych mandli sa to zlepsilo.

No ako pisu baby - kazde dieta je ine a ja nie som vestica

inguna
3. mar 2017

Dieťa treba dať do škôlky hneď od začiatku na celý deň, lebo potom bude s Vami vyjednávať, že nechce spať, chce ísť skôr domov a podobne.
S chorobami je to rôzne. Moja dcéra bola v škôlke málo chorá, ona si tie choroby do 3 rokov odkrútila už doma, lebo všetko chytila od svojho brata.
Syn bol zasa do 3 rokov zdravý, a keď šiel do škôlky, tak to bol každý 3 týždeň doma.
S chorobami určite treba rátať, všetko sa dá prežiť, hlavne zabezpečiť babku dedka a podobne..

jananinka
3. mar 2017

Chorobnost deti je velmi individualna, nevies dopredu ako bude na tom tvoje dieta, tak to neries. Adaptacny program mavaju aj skolky nastaveny, napr. u nas som mohla dat malu hned na cely den (aj tak bola), ale v niektorych skolkach nemas na vyber a musis davat najskor na hodinu, dve, doobeda a po case aj na spanie. Podla mna to nie je idealne, ale niekedy nie je na vyber. Zisti si vo vasej skolke, ako to tam funguje.

lennulik1
3. mar 2017

@sida456 moj mal v novembri 3 roky, ale uz od septembra som ho dala do skolky. chodi len na pol dna, ked sa naobeduje, ideme domov. povodne som to brala tak, ze ked som na materskej s druhym, nech si tohto starsieho uzijem, tak preto len ten pol den. no ale uz po mesiaci som prisla na to, ze to bola chyba. takto mam cely den rozbity a ak si chcem nieco vybavit, alebo ist k lekarom, letim potom so spotenym chrbatom na 12tu prenho do skolky (a to dost vyuzivam auto, takze nezabijam cas s cakanim na bus alebo vlak). no a teraz, uz by som ho dala aj na cely den, ale on vyjednava, ze tam nebude spinkat. ale uz som viac menej rozhodnuta, ze by som ho od 1.4. nechala na cely den. to bude zas placu... a pritom plakal prve 4 dni ked nastupil. takze odporucam radsej na cely den, nech si zvyka a berie to tak, ze tam musi byt cely den. ved obcas mozes prist prenho aj skor, ale to by som robila az potom, ked tam bude "zabehany" a zvyknuty.
a este co sa chorob tyka - nebyval skoro vobec chory, pokial nenastupil do skolky. a potom asi od oktobra to slo - dva tyzdne skolky a dva tyzdne doma - dople, kasle, obcas horucka. ale uz od januara ako nastupil po sviatkoch je to celkom fajn.

mom311
3. mar 2017

@zdena12345 colostrum je vynikajuca vec. Nedam nan dopustit. Ja ked vidim nejaky naznak choroby,tak okamzite otvaram colostrum a za 1-2dni mu nic nie je. 👍🏻

vroni
3. mar 2017

obe deti mi isli do skolky, ked mali dva roky a dva mesiace. Dcera potrebovala necely tyzden, potom stropila Skandal, ze ona CHCE spat v skolke. Syn robil cirkus vyse mesiaca, on do skolky ist chcel, ale mala som tam byt aj ja...Niekedy sa o to pokusa aj po roku. Dcera si odchorobovala (sople, teplota dookola) druhy rok v skolke, syn ma za rok chodenia do skolky bilanciu dva sople s teplotou a kiahne, tak neviem. Ale bezprostredne po nastupe neochoreli minimalne pol roka ani jeden...

lenkamartinkova
16. mar 2017

Prosím učiteľov ZŠ 1. stupňa a učiteľov MŠ, rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci.
dotazníky sú anonymné
ďakujem

učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...

učiteľ ZŠ

rodičia

Strana
z2