Počet detí, poplatky a toalety v súkromnej škôlke
Dievčatá, žienky....môj 3,5 ročný červíček chodí do súkromnej školky, malo byť v triede len cca 14 detí, je ich tam 21, v celej škôlke majú 5 záchodov a 3 umývadla na cca 60 detí...neviete aké sú normy v tomto smere? niekde som sa dočítala, že na jedno wc pripadá 5 detičiek...
a ešte platíme približne 45 eur mesačne, k tomu 3 eurá ZRPŠ mesačne - že vraj na hračky 🙂 , perieme si obliečky sami a toaletné potreby tak isto nosíme my - rodičia...je to tak aj v iných súkromných škôlkach?
Ďakujem za Vaše názory 🙂
tak toto asi nebude sukromna skolka 😉 Moja mala chodila do sukromnych jasiel, platila som cca €300 mesacne (vratane stravy) a nic som nemusela priniest ani prat 😵 . Teraz chodi do statnej skolky, platim cca €45 mesacne (vratane stravy) + navyse divadielko, mikulasa etc...Okrem toho periem obliecky, uteracik... 🙂
@felinda to je lacná škôlka , možno zariadenie maju moderne alebo individuálne pristupuju počet deti môže byť podla vekovej skupiny aj 26 je na to školský zákon. inak oslov regionálny urad vrejneho zdravotnictva ale ked su otvorený tak im to asi schvalili a papiere maju v poriadku. prečo riešiš zachody a umývadla? dieťa sa ti pocikalo lebo bolo obsadene?
@felinda ocividne nenavstevujete sukromnu skolku.... my chodime do statnej a tam si nenosime nic, vsetko zabezpecuju oni... za statnu sa plati okolo 20 evri mesacne plus strava, to zalezi od zriadovatela... v sukromnej skolke je okolo 8 deti v triede, v statnej okolo 18-20, ked je viac, musia mat suhlas zriadovatela... sukromnu skolku pod 200 evri nepoznaaaaaaaaam ani len na vychode...tu v BA su dokonca okolo 400 evri...
@felinda u nas su na 15 deti 2 ucitelky a v skupinke je ich tych 15. ale platime skoro 10x tolko 😝 takze je to asi o peniazoch, podla tej sumy vy asi nemate standardnu sukromnu skolku kde nic netreba nosit. na druhej strane, ak vam dopredu povedali, ze budu mat v triede max 14 deti, nemalo by ich byt viac, to nie je fer. nemate to nahodou v zmluve?
a co sa zachodikov tyka, neviem ake su normy, u nas je pre 45 deti 8 zachodikov a umyvadiel je asi 5 🙂
my platime 20 euro zrpš na 5 mesiacov, 10 euro školne + strava malý chodi do štátnej kde je zriadovatel obec
@palinkovamaminka v papieroch je max 14 detí..ale ospravedlňujú to tým, že je to len dočasné....a to dočasné trvá už rok 😀
to nie je sukromna skolka, ale statna a nieco doplacate do fondu ... v sukromnej si v ziadnom pripade neperiete obliecky, nedavate nic do fondu a stoja min. 300 € na mesiac 😉 a vacsinou byva v celej skolke max 20 deti
@felinda no my mame zmluvu asi 5stranovu. mne to pripada tak, ze vzali aj deti bez zmluvy a z toho potom nemusia platit dane, dobre som to pochopila?
takze v podstate ked si nic nepodpisala, nemas ziadne prava, ani povinnosti a je to cele trosku nelegalne 😝
@felinda na jedno umyvadlo ma byt v skolke 5 deti, takisto aj na jeden zachodik. 1.4m2 na jednu stolicku v jedalni, a 3m2 miesta v herni na jedno dieta /ak je herna spojena so spalnou, tak miestnost ma poskytovat 4m2 priestoru na jedno dieta./ VSetko toto by mala mat skolka ozrejmene v Prevadzkovom poriadku - treba si ho pytat a potom komunikovat so zriadovatelom/riaditelkou skolky a ziadat vysvetlenie, pripadne napravu
@palinkovamaminka
@liz_lemon
no naozaj teraz neviem, čo mám robiť, do inej školky mi to nevezmú, pretože berú len do septembra a 400 eur na druhú školku nemám 🙂
@felinda skus sa spojiť s ostatnými rodičmi čo vieš že ťa podporia (lebo niektori povedia ano a potom sa otočia chrbtom aby bol pokoj) spojte sa potom tak vyvoláte rodičovske so zriadovatelom a riaditelkou a tam jasne prednesiete svoje požiadavky napriklad o počte deti kvalitnejšej výučbe.....treba si preštudovať školský poriadok a prevádzkový poriadok a podla toho navrhnuť zmeny. len možno zriadovatelk povie dobre zmenšim počet deti v škôlke a zvýšim školne na 300 euro

@felinda za sukromnu skolku platis len 45 E? bezne stoja od 230