Pocikávanie 3 ročného dieťaťa
Ahojte maminy, chcem sa Vas opytat , ci aj Vam sa stalo,ze Vase dieta sa pytalo na nocnik -uplne bez problemov, a potom nastupilo do skolky a zacalo sa pocikavat, lebo moj posledne dva dni sa nepyta alebo povie,ze pisat a uz je popisany....a deje sa to aj v skolke. Moze to byt len stres z noveho prostrediaa to,ze nas tatik chodi na tyzdnovky a takto trucuje??? dakujem za rady a odpovede.
@iivkaa1 ahoj moja dcera ma tiez3 roka a od dvoch sa pyta aj kakat. v poslednej dobe sa vypyta ale pusti pred dvetami alebo sa nevypita len sa postavi a je to tam. aj v noci pocika da a pitom krici ze ce cikat ale uz je neskoro. ona do skolky necho tak neviem cim to je ale udajne taketo obdobie moze nastat tak nevie,ale niekedy mam pocit ze to robi naschval
@iivkaa1 je to určite zmenou ... nove prostredie, tatko stále preč, je to normálne .... dokonca ak sa deti do 5 rokov pocikávajú nie je to choroba ani nič vážne, jednoducho sa cvičia .... potom to už treba riešiť .... ja mám tiež syna, ktorý začal v septembri chodiť do škôlky .... som rada, že sa nepocikáva ani v škôlke a ani cez deň doma, no ráno sa sem-tam zobudí pocikaný ..... no beriem to z rezervou, je ešte malý a spať v noci bez plienok sa naučil asi koncom augusta, takže je to veľmi krátky čas čo je bez plienky .... neboj sa .... ono ho to prejde .... len ked si to budeš veľmi všímať a pripúšťať on to vycíti a bude sa pocikávať stále ...... ber to z rezervou 😉
Ahojte babenky. Ja mám podobný problém. Mám 3r. dvojičky, ten akože starší v pohode, je úplne bez plienok aj cez deň a v noci. Ale mladší, ako sme nastúpili do škôlky začali sa naše problémy. Zo začiatku sme sa pýtali bez problémov, ale teraz je to čoraz horšie a už neviem čo mám robiť. Napríklad pýta sa v škôlke na záchod, pustia ho a on ostane stáť za dverami a samozrejme sa pociká. Pociká sa aj vonku- jednoducho sa nepýta.Doma samozrejme začak robiť to isté a najhoršie na tom je to že sa tomu smeje. Keď mu chcem rozumne vysvetliť že sa to nesmie, deti sa mu budú posmievať atď tak sa znovu len smeje. Bola som už aj u pediatra kôli tomu, dala mi skúmavky na moče, stolicu a na zlepy, tak uvidíme po výsledkoch či je to pychické alebo to spôsobujú nejaké parazity.Ale ppoviem pravdu, že som z celej tejto situácie už trošku zúfala, ale musíme s tým bojovať a ísť ďalej.

@iivkaa1 urcite je to dosledok zmeny v zivote.Myslim ze v nejakej teme si pisala ze tatino jazdi na kamione a maly to tazko znasa ☹ chce to vela lasky a trpezlivosti,urcite ho za to nehres...on za to nemoze.Moja dcerka sa tiez v skolke prve 2 tyzdne pocikavala ale potom to same pekne preslo.